BRUKARRÅDSMÖTE 091207

text HELENA JÖNSSON

Närvarande: Tomas, Leif, Britt-Inger, Kristina, Anette,
Helena och Krister Andersson.


Leif och Tomas hade bjudit in Krister Andersson från Landstinget för att informera om det som händer nu framöver inom Landstinget. Krister kommer att finnas inom brukarrådet.
Krister har jobbat inom psykiatrin i över trettio år. Mest på Karlskrona Öst och Karlshamn. Han var med och startade upp behandlingsenheten Aurora. Nu har han fått ansvar som mellanvårdschef.
Krister berättar att Ronneby vård flyttar in i avd. 10 och 11, Viljan flyttar in i sektors psyk. Den första Jan blir det tre avdelningar, heldygnsvård, mellanvård och öppenvård, där mellanvården samverkar med kommunen. Dessa tre blir Blekinge Öst.
Det blir ca 17 personal på mellanvården och en mer utvecklad krisverksamhet. Gruppcenter flyttas till sjukhuset och psykakuten flyttar in i hus 25.

Brukarrådet tog upp syftet med detta råd, vem eller vilka som ska bjudas in till rådet för att informera och som vi kan ställa frågor till. Nästa möte kommer Jörgen Aronsson för att få frågor från rådet. Bland annat om sysselsättningarna och hur vi kan göra det lättare att komma in i dem, m.m.
Vi kommer att bjuda in någon från myndighetskontoret, någon politiker, bland andra.
Rådet diskuterade hur man kan motivera de som inte börjat sysselsättning och hur man förbättrar vägen ut till en sysselsättning.

Förslag kom upp som att lämna Träffpunktens fritidkataloger till de olika avdelningarna, för att informera vad som finns där och få brukarna att mjukstarta med att komma ut och träffa andra. Som sedan kan leda till en fortsatt sysselsättning.
Rådet kom fram till att vi har ett delmål, att informera om vår existens till BLT och Sydöstran. Det kan få andra kommuner att ta efter och bilda brukarråd så vi kan ge varandra råd och stöd.

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0