Dissidia: Final Fantasy

text & bild JOAKIM OTTOSSON
Nr 5/2009

Detta är ett spel till konsolen PSP, ett utav de bästa. Spelet heter Dissidia: Final fantasy. Ett väldigt underhållande spel som tar många timmar att ta sig igenom och det är kul. Det finns liksom bara mer och mer hela tiden. Här kommer det.

 

 

Dissidia: Final Fantasy är baserat på en speciell serie av rollspel av namnet FinalFantasy. Namnet Final Fantasy kom från han som skapade serien. Han jobbade på ett spelföretag vid namn Squaresoft och hade gjort andra titlar förut men spelen sålde inte tillräckligt så han skulle skapa ett sista spel.  Hans sista fantasi (final fantasy).


Men detta spelet blev jättepopulärt i Japan och gjorde en bra vinst för företaget. Squaresofts ledning bad honom göra ännu fler indirekta uppföljare och det gjorde han. Varje nytt Final Fantasy blev populärt och idag finns det tretton delar och några spinoffs. Till och med Disney skapade ett team med Squaresoft och lät deras olika karaktärer stöta på varandra i en annan spelserie vid namn Kingdom Hearts.
Nu går företaget som släpper serien vid namnet Square-enix. Dissidia: Final Fantasy är en hyllning till serien. 
De har tagit de goda huvudpersonerna respektive onda huvudpersonerna från första delen i serien till tionde delen och låter dem kämpa mot varandra i en kamp mellan godhet och onska.

 

Historian i spelet handlar om två gudar. Den gode gudinnan som har namnet Cosmos och den onde guden vid namn Chaos.
Balansen mellan de båda har varit jämnlik men rätt som det är så får Chaos övertaget och balansen blir ojämn. Cosmos kallar då fram de goda och starkaste krigarna från alla de tio världar som Final Fantasy utspelar sig i. Detta kontrar Chaos tillbaka med genom att kalla på de onda och mest starkaste krigarna från samma världar, dvs alla de godas rivaler.
Detta är grunden till konflikten och historian i spelet. Hur det går får den som spelar veta.

 

Läs mer av artikeln i det nya numret av Presspunkten!



Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0