MEDARBETARE
Namn: Ola Warringer
Medverkat i PP sedan: Oktober 2013
Huvudsaklig uppgift på PP: Fotograf och journalist
Intressen:
Fotografering, marknadsföring, musik och konst
Mår bra av: Posititiva människor
Mår ännu bättre av: Resa
 
 
Namn: Albin Johansson
Medverkat i PP sedan: September 2016 
Huvudsaklig uppgift på PP: Skribent och illustratör 
Intressen:
 Skriva, teckna, serier, musik, film och fotboll.
Mår bra av: Att vakna tidigt.
Mår ännu bättre av: Seinfeld. 
 
Namn: Petra Svensson
Medverkat i PP sedan: September 2016 
Huvudsaklig uppgift på PP: Skriva och fotografera
Intresse: Fotografera, musik
Mår bra av: Träna
Mår ännu bättre av: Vara i naturen 
 
 
Namn: Sebastian Johansson
Medverkat i PP sedan: Maj 2014
Huvudsaklig uppgift på PP: Fotograf
Intresse: Film, Fotografering, Fotboll
Mår bra av: Fotografering
Mår ännu bättre av: Film


Namn: Mattias Karlsson
Medverkat i PP sedan: Januari 2015
Huvudsaklig uppgift på PP: Skribent
Intresse: Spela trummor, träna, spela dataspel med mera
Mår bra av: Spela dataspel
Mår ännu bättre av: Att träna
 
Namn: Perlukas Aldinoff Zetterquist
Medverkat i PP sedan: 2014
Huvudsaklig uppgift på PP: Skribent
Intresse: StarWars och fantasy
Mår bra av: Tv-spel
Mår ännu bättre av: Mer tv-spel
 
 
 

Namn: Leif Källberg
Medverkat i PP sedan: Mars 2010
Huvudsaklig uppgift på PP:
 Skribent
Intressen: Allmäna
Mår bra av: Ifrågasätta
Mår ännu bättre av: Få svaren

 
 
 
Namn: Jonte Joyride
Medverkat i PP sedan: 2008
Huvudsaklig uppgift på PP: Skriver noveller och artiklar
Intressen: Konst & musik
Mår bra av: Blekinge
Mår ännu bättre av: Toscana


Namn: Kenneth Svensson
Medverkat i PP sedan: 2007
Huvudsaklig uppgift på PP: Handledare/Redaktör
Intressen: Att musicera, paddla kajak m.m
Mår bra av: Resa
Mår ännu bättre av: Att komma hem

EROTIKMÄSSAN

text ROSALI ANDREASSON
Nr 2/2010

Att gå på en mässa denna gråa kalla lördag är ett ultimat sätt att fördriva lite tid. Erotikmässan höll på från ett på dagen till ett på natten, alltså 12 timmar. Det var runt 2000 besökare där.Flera olika utställare var på plats och alla var måna om att varje besök skulle bli en total upplevelse. Mellan varje utställare fanns det väggar vilket gav en upplevelse av att hallen var uppdelad i olika små rum.

Sensations, och andra säljare, var där och visade upp det senaste inom sexleksaker. Vibratorer är något som har utvecklats mycket. De finns i alla storlekar, alla former och alla färger. Det tar bort udden av den ”pinsamma” känslan som annars kan förekomma. Självklart kunde man också allt mellan det klassiska och det som är mest hightec gällande andra sexleksaker. Några av säljarna hade även porrfilmer som man kunde köpa.

Det var massor av kläder som visades upp. Det var fyra modevisningar underdagen. Modellerna var, som jag gillade, normal byggda. Det var två killar, en smal vältränad och en normalbyggd, och fyra tjejer, en smal och tre normalbyggda.
Det visades de senaste inom sexiga underkläder och många dressar och set. Lack, läder och spets är de materialen som dominerade scenen. Korsetter, små sexiga nattlinnen, trosor, kalsonger är bara en bråkdel av plaggen som fanns. Sen fanns det sjuksköterskedress, polisdress, skolflickedress och många fler. Ett företag som sålde skor och underkläder hade alltid folk hos sig, speciellt skor såldes. Vilken kvinna älskar inte skor?

En av utställarna gav information om hur man kan få bort oönskad hårväxt. Speciellt var det vaxning, brasiliansk vaxning av bikinilinjen var det som man pratade mest om.
Professionella fotografer visade upp några av deras väldigt fina verk. Visitkort var ett måste att ta med sig där ifrån. Dom hade bilder på allt från bröllop till nakenbilder
och sexiga foton.

Oriflame var där och visade upp många av deras produkter. Du kunde få hjälp med att hitta rätt färg på foundation och hitta fina ögonskuggor. Det var dom som sminkade mannekängerna inför modevisningen, och dom gjorde ett riktigt bra jobb. Tjejerna var fint sminkade och på killarna kunde man inte se att dom var sminkade utan bara att dom hade förhöjt det som redan såg bra ut.
Tantrasex, det är något vi väldigt sällan pratar om. På mässan kunde man få information om detta och ställa sina frågor till dom kunniga utställarna.

Det som inte får fattas på en erotikmässa
är ju striptease och shower. McDragan’s var där med fina och duktiga tjejer. Det var show på scenen varje halvtimme. Ibland var dom två, ibland en. Det var både manliga och kvinnliga strippor. Dessa lockade jättemycket folk till scenen. McDragan’s hade byggt upp en egen lite hörna. Det kostade en liten slant att gå in och då fick man se shower och man kunde få sig en privatdans, som då kostade lite extra.

Mässan i helhet var någonting som Karlskrona behövde. Den var uppbyggd på ett sådant sätt att man fick en insikt, att erotik inte bara är snusk och porr utan även något fint och mysigt. Det beror på vad man gör det till. Man måste heller inte vara pinnsmal för att vara sexig, var som du är. Att erotik är något för den ”vanliga” personen var precis det som var mässans anda. Jag och många med mig hoppas att det blir en sådan här mässa snart igen

BRUKARRÅDSMÖTE 2010-04-12

text: HELENA JÖNSSON

Närvarande: Tomas, Leif, Christer, Anette, Fredrik, Britt-Inger och Helena.

Kristina som var med tidigare har tyvärr slutat i rådet, men vi hälsar två nya killar välkomna som heter Fredrik och Per-Gunnar.

Idag hade vi besök av Per som ville göra ett studiebesök och se om han ville börja rådet.

Leif har kollat upp studiecirklar för brukarråd, som vi kom överens om under förra mötet. Han kom med förslaget att använda NSPH (Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa), rådet samtyckte förslaget.

För att inte få för lång tid i mellan beslöt vi att därför träffas varannan vecka under studietiden. Vilka blir 26 April, 10 Maj, 25 Maj, 31 Maj och 14 juni. Den sista gången, alltså 14 juni har vi mötet ute på Wämö.

Fredrik och Britt-Inger tog på sig ansvaret för brukarrådets mailbox, de tar upp era funderingar och frågor med rådet och besvarar så snart de kan.

Helena tog på sig ansvaret att ta reda på närvarolistorna under brukarrådets möten under 2010 att ge Tomas och Leif.

Vi tog beslut om att höstens första möte efter semestern sker den 2 augusti klockan 15.00-16.30.


UT UR IDET

text & foto PM
Nr 2/2010

Söndag i mars och, får man väl säga,
humant bandyväder. Då är det dags för
årets första stora fotbollsresa
Långt ute i väster har ett gulsvart frö börjat gro efter ett kvarts sekels inkapsling. Det gula kan symbolisera den soliga drömmen och det svarta allt slitet. Och alltid en sol som lyser över de eländigaste stunder.

Ingen äventyrare kom till Ostermansgatan vinglande på skarven mellan sen förmiddag och tidig eftermiddag i egocentriskt bakisjämmer. Inte heller någon som uttryckte uppskattning över att ha fått en skön sovmorgon. Alla hade vaknat tidigt i det där sköndarriga tillståndet som kommer av att ha för mycket att se fram emot. En av oss visserligen mest för innehållet i kakkorgen men behoven är ju så olika hos oss människor. Uppdämda behov av globetrotteraktigt slag också för den delen, vilket märktes av triumfjublet hos ett par av lirarna så fort vi kommit över kommungränsen.

Världens kanske snällaste huliganer var nu ordentligt på väg. Det kändes som vi funnit ett stråk precis mellan årstiderna vinter och vår. Men ingen av oss var tillräckligt poetisk för att riktigt göra nåt av det. Det närmaste vi kom lyriken denna eftermiddag var tårögt enkel och rustik bandyportföljsnostalgi vid åsynen av vintrigheten på fälten som bredde ut sig över nejden.

Att vid tömningen av bussen kliva rakt ner i ett tjockt sörjigt snötäcke med trashankiga valborgsdojor tydde på sedvanligt god omvärldsanalys!  Detta öde skyllde vi hysteriskt morrande på varandra. Om blickar kunde döda… vi visste ju att nu väntade 3,5 timmar i råkall kustluft. Hetluften fanns bara på planen. Problematiken var ett överhängande hot mot samhörigheten tills någon kläckte ur sig att det var kommunförvaltningens fel! Detta upplevdes så pass lyckat att vi fick energi att gå händelserna i förväg och slita fram alla de tröstande kanelbullarna ur kakkorgen. Väl inne på Strandvallen beger sig åtta orakade östblekingar som inte direkt ser ut att tillhöra samhällstoppen direkt bort till korvståndet och börjar stoppa i sig friskt. Man kan nog lugnt säga att vi blev iakttagna när ett par av oss utan att be om ursäkt tog sig för att trycka den rykande varma korven mot skohålen där tåkölden var bitande omänsklig denna högtidliga marshelg.

Blekingefotbollens enda äkta pärla MAIF tvålade till GAIS rätt ordentligt. Bortaklacken mäktiga ramsor tynade efterhand till enstaka plågade skrik likt schakalernas i skymningsdunkel. Skadeglädjen växte sig aldrig så stark att den gick att ta på. Att man vet att GAIS spelar hemma om det står en cykel utanför Ullevi fick de ju höra förstås, skam vore det ju annars. Med de tycktes ta det med en mix av dåligt humör och humor, ett tillstånd som torde vara GAIS-kulturens genom tidevarven långsamt frambringade kännemärke.

Ett under vintern väldigt uppskattat inslag i den lite stickiga lokala folkhumorn kan vi nu notera kom helt på skam. Det gick ut på liknelsen mellan Mjällbys mittbackar och de två stora svarta sköldpaddorna av specialbetong och krossad granit nere vid järnvägsstationen. Förgyllde tillvaron för många själar gjorde den i alla fall, denna långt i förväg uttagna skadeglädje. Undras om konstnären Lissy Boesen har stiftat bekantskap med den starka symbolladdningen hos sina sköldpaddsdjur?

Stelfruset belåtna troppar massorna av mot söndagskväll och begynnande måndagsmorgonkänsla. I vårt följe finns det gott om vardagslängtare. Först i höjd med Mörrum börjar känseln stickande återvända till fötter som varit på vårfotboll. När vi återvänt till Kalvhagen skiljs vi åt under en hotfull himmel,  utan större åthävor,  som folk gör som vet att de snart skall träffas igen.

LAGE BERÄTTAR

text & foto LOTTA BELSING
Nr 2/2010


Del 5
Inomhussnö och ADHD
Det var en morgon och matte hade precis vaknat. Hon tog upp mig och tog med mig in till sin säng. Hon la oss i sängen den var alldeles vit. Hon sa att det var snö. Jag sprang upp på hennes ben, åkte ner på rumpan det var roligt. Jag höll på så ett tag tills jag tröttnade och la mig på mattes arm och vilade en stund. Jag trivs att få vara i sängen med matte.

Efter ett tag tröttnade jag på att ligga still och sprang omkring i sängen och bajsade lite. Till slut tröttnade matte och tog upp mig från sängen och släppte ner mig i min bur.
På julafton fick jag en ny och större bur för den andra var trasig och lite för liten. Jag har även fått godis och en julgran, men den har jag ätit upp (den bestod av gurka och morötter).

Hälsningar Lage