MIKAEL ANDERSSON


text JOHANNA LEWÉN
foto KENNETH SVENSSON
Nr 2/2010


Mikael Andersson är 49 år gammal och har vigt sitt liv till konstens alla former. För närvarande har en vacker och rik utställning av sin senaste form av konst på Galleria K & H i Kungsmarken bredvid gamla Willys.



Då vi träffar Mikael Andersson på Träffpunkten så ber vi att få åka ut till gallerian där han har sin utställning för att få en bättre bild av honom som person och hans magnifika tavlor, vilket han går glatt med på.
Det dröjer inte mer än någon minut innan man förstår Mikaels konst och honom själv. Hans tavlor är som levande väsen som väntar på att få följa med dig hem och hängas upp på en utav dina väggar. Med sina penseldrag på duken och tjockleken av färgerna ger alla tavlorna en stor karaktär som ingen annan.

Medans vi står här och beundrar hans konst kommer flertal personer gående in och ut ur gallerian och det framgår ganska så starkt hur Mikael är som person. Han är en vanlig och enkel man som brinner för sin konst lika mycket som han brinner för vänskap. De som talar med oss ger en stark känsla av vänskap och beundran för honom.

Mikael har ägnat sig åt att måla i snart 25 år och hunnit med och haft ett femtontal stora likväl små utställningar. Han berättar även att en del av sin inspiration till konst kom från hans far som även han målade och Mikael har sparat en del av sin fars skisser. Han talar väldigt varmt om sin konst, men låter dig gärna ge din egen åsikt.
Då han ställer ut sin konst ger det en känsla av bekräftelse och beröm. Med leende tar han emot alla komplimanger han får och man kan nästan se hur han funderar på vad hans nästa tavla kommer att föreställa och jag kan ärligt talat inte vänta med att se vad som sker härnäst. I hans tavlor och penseldrag döljer sig en hel värld som bara han kan visa dig så åk och se dessa underbara tavlor och träffa denna vänliga man som för värmen med sig in i våren 2010.

Vi hoppas på att få återse Mikael och hans tavlor snart igen och fortsätta skriva om hur hans konst utvecklas för varje dag och natt som går.

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0