BRUKARRÅDSMÖTE 10-10-07

text HELENA JÖNSSON

Närvaro: Per-Gunnar, Per, Tomas, Christer, Anette, Britt-Inger, Leif och Helena.

Per- Gunnar hade med sig ett utdrag från NSPH, 15 punkter på hur man driver ett brukarråd. Vi gick igenom punkterna och gav våra synpunkter på dem. En fråga var vad syftet med ett brukarråd, vad själva grundmeningen var med det. Helena sa att vi är till för att verka, samverka och påverka. Att verka för brukaren, samverka med landsting, kommun och politiker och påverka till ett bättre liv.

Rådet ska inte ta upp egna problem eller lösa sina egna ärenden. Vi ska fungera mer som ett slags språkrör mellan brukare, landsting, kommun och politiker. Att verka, påverka och samverka gemensamt för att få en bättre kommunikation mellan oss. Så att framtiden i vården och samhället förbättras.
Leif berättade att den enkät som gick ut bland brukare, där man ställde en massa frågor kring en brukares vardag, har sammanställts nu. Den sammanställningen kallas Och Livet Där Emellan. Han har haft en bildspelsvisning i Karlshamn, som blev mycket uppskattad. Bildspelet tog ca en till en och en halv timma. Så nu planerar han att visa bildspelet här i Karlskrona nu i november. De av oss som ville i rådet, blev inbjudna att hjälpa till med förberedelserna. Jag anmälde mig som medhjälpare och kanske vi får med en till av rådet till förberedelserna. Mer information kommer kring denna visning på anslagstavlan och på nätets Presspunkt.

Leif berättade att Karlshamn blev imponerad och intresserad av Karlskronas brukarråd och ville gärna träffa oss, för att själva kanske bilda ett råd. Leif meddelar Karlshamn att vi gärna vill träffa dem.
Helena pratar med Kenneth om att sätta upp en brevlåda på Träffpunkten, där du som har råd och tips eller kanske problem att ta upp med rådet, kan lägga dem i den brevlådan. Vi ser fram emot era brev till oss. Som vanligt kan du mejla oss på [email protected] eller skriva brev till lådan eller helt enkelt ta kontakt med oss när vi ses.
Nästa brukarrådsmöte sker den 4 november klockan 15.00-16.30.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0