VALUPPTAKT 2010

text MIKK JAAKOLA
Nr 4/2010
En sval regntung söndag under slutet av sommaren, hade If-metall med sina paraplyorganisationer, en fest i Wämöparken. Temat var alla människors lika värde. Att alla skall ha rätt till arbete och rättvis lön till alla. Ordförande för metall i Blekinge, höll ett bra anförande från scenen. Det hade en bra inramning angående det aktuella ämnet. Det var en trevlig dag med glad stämning. Det delades ut informationsblad, samt små presenter.
Även två stora grillar gick för högtryck. Det bjöds på korv och fika, det var mycket populärt. Det var en trevlig dag både för gammal och ung. Socialdemokraternas Unga Örnar, hade ansiktsmålning för de yngsta.
Klockan två äntrade en av Sveriges mest kända politiska sångare, Mikael Wiehe, scenen. Han började med att berätta att det var 1972, för 38 år sedan som senast spelade i Wämöparken. Mikael spelade många av sina politiska sånger, från 70 talet

Han avslutade med att berätta om ett internt bråk om vilken av hans och bästa vännens Björn Afzelius gitarr som var bäst. Det visade sig att det var björns som var bäst. Han fick ärva den när Björn tragiskt avled. Eftermiddagen till ära var det den han spelade på.

PRÄST & MODERAT

text JERRY  foto KENNETH
Nr 4/2010
Ann-Louise Trulsson är en känd profil i Karlskrona. Hon har på ett utmärkt sätt lyckats kombinera det andliga budskapet med de världsliga frågorna. Ann-Louise känner sig nu redo för nya
utmaningar och hoppas få möjligheten att ta steget till riksdagen den 19 september

Efternamnet Trulsson skvallrar om danska rötter. Hennes släkt bodde i Rödeby redan på 1500-talet. Hennes starka intresse för historieforskning förstärks av medlemskapet i Knuts Gille i Ronneby. Sällskapet värnar om gamla traditioner och Skånes och Blekinges historia. Nya medlemmar blir noggrant utvalda och sedan invalda under högtidliga former. Övrig fritid ägnar Ann-Louise åt cykelturer, långpromenader och familjens fyra katter.

En dag i augusti gjorde Ann-Louise ett besök på Träffpunkten.
Över en kopp kaffe och nybakade bullar utvecklades följande dialog mellan Ann-Louise  och Presspunktens reporter.

Präst och moderat är en intressant kombination. Varför valde du inte Kristdemokraterna istället?
Därför jag tror på individen och den enskildes möjlighet att utvecklas med de rätta förutsättningarna. Min ideologiska utgångspunkt är socialkonservatismen, där jag betonar den enskilda individens ansvarstagande, både för sig själv, men framförallt gentemot sina medmänniskor.

Läs mer om Ann-Louise i tidningen Presspunkten Nr4 som finns att köpa på
Turistbyrån i Karlskrona.

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ TRÄFFPUNKTEN

Ett aktivitetshus inom socialpsykiatrin i Karlskrona Kommun.
Vi har öppet året runt alla dagar!Om du aldrig har besökt oss tidigare får du gärna ringa innan du kommer, så att vi kan bemöta dig på bästa sätt. Fritidskatalog finns att hämta hos oss på Träffpunkten.
I denna finns ett utbud av olika resor, aktiviteter, resor m.m. Ring om du vill att vi ska skicka en katalog. Vi har även café, biljardbord, datorer med internet, syrum, hemmabio och mycket mer!
 
 
På Träffpunkten kan vi erbjuda lunchservering Tis och Ons kl. 11.30-13.00
för endast 35 kr.
OBS! Ring och beställ mat dagen innan...

Tisdag

Onsdag

 

28/1

Korvstroganoff & ris

29/1

Kåldolmar, sås & potatis

 

 

4/2

Chili con carne & ris

5/2

Pannbiff, löksås & potatis

 

 

11/2

Köttryta med purjo, banan & ris

12/2

Köttbullar, gräddsås & potatis

 

 

18/2

Järpar, svampsås & potatis

19/2

Kroppkakor

 

 

25/2

Kasslergratäng

26/2

Fisk med räkor & potatismos

 

4/3

Ärtsoppa & pannkakor

5/3

Falukorv, senapsås & potatis

 

11/3

Schnitzel & rotfrukter i ugn

12/3

Köttfärssås & spagetti

 
     

Öppettider
Mån   08.00-19.45
Tis     08.00-16.00
Ons   09.00-16.00
Tors   08.00-16.00
Fre    08.00-16.00
Lör   12.00-18.00
Sön  11.00-16.00

Träffpunkten
Ostermangatan 18
0455-30 52 20

NYTT JOBB

text FRIDA GÅNEDAHL
Nr 4/2010

Hej, jag heter Frida, gillar att skriva i en tidning som heter Mediaboom,
jag är 29 år och jag gillar inte trappor.
Är en glad tjej, är den nya på denna tidning, om ni vill veta mer så få ni läsa. Jag arbetar två dagar i veckan. Det är något man måste testa, våga i livet och få nya vänner.
Tiden här, man ska verkligen inte ge sej, låt mig ta chansen, våga säga vad man tycker och tänker om den i Presspunkten. Ta hand om varandra.  
Ge en tanke till de som börjat jobba efter sommarlov. Att jobba två dagar i veckan, att veta att det är en trappa. Livet är som en trappa. Den känslan har jag haft hela livet. Man ska inte ge sig i trappor. Att det bara var en trappa, jag blev förvånad. Jag sökte jobb på Rock men jag trodde inte jag skulle få praktikplats så snabbt. Jag är en tjej som vill komma långt tillsammans med Mediaboom och Presspunkten. Denna historia är lång, nu redan andra veckan. Detta är en artikel om hur det är att träffa människor, lära sej av andra,
hur man har det med sig.

Jobbet är spännande och nytt. Inte sitta hemma och lata sig. Att träffa folk är att lära sig. Det är en utmaning jag får ta. Att vara här, en prövning som är lärorik, lära av nya människor. Man tar med sig vänner hela livet. Jag saknar några av vännerna från Jämshögs folkhögskola. Det är en känsla att skriva om hur det känns att ha en praktikplats bland dom som inte är handikappade. Nu är man på arbetsmarknaden, som vanliga människor, det är en känsla att börja skriva igen. Om ni vill läsa detta så får ni göra det, ni kanske undrar hur det är att jobba med en tidning som heter Presspunkten eller Mediaboom. Att jag är tjej som gillar att skriva kommer ni att märka, det lovar jag er. Detta är ett jobb som jag tar på allvar, det borde vi alla göra men så är det inte, de tycker jag är synd. Vi är olika, ju. Jag tar detta på allvar på något sätt. De är ju en plats som jag går in för lite mer nu, så tror jag det känns. Om ni sen vill läsa så få ni göra det, ni kanske få en tankeställning om denna text. Det är viktigt att skriva, veta hur de känns att jobba. För mig de är en del av mig som gör att mina känslor får komma ut i de tankar jag ha inom mig. Visst, man ha Mediaboom med, det är lite samma sak men ändå olika på något sätt, Det känns rätt okej komma hit, se lite nytt folk och se
hur man jobba på olika sätt.
Att se vad man hamnar i livet med detta jobb,
tiden tillsammans ger mycket.
Snipp snapp slut.

LAGE BRERÄTTAR

text & foto LOTTA BELSING
Nr 4/2010

Lages semester!
Matte bestämde sig en dag för att hon skulle åka iväg på en resa till Karlstad. Så i sista stund fick jag flytta till husse. Jag fick sitta i min transportbur medan vi åkte till husse. När vi kom fram så blev jag nersläppt i min bur. Jag var där en stund tills matte tog upp mig och jag fick springa på husses golv. Det var roligt, det var något nytt att utforska. Sen tog matte upp mig och jag låg och blev klappad hon skulle åka nästa dag.
Dagen efter talade matte om för husse när jag skulle få min mat. Matte hade nog svårt för att lämna oss för hon sa hejdå hela tiden. Men tillslut gick hon. Nu var det bara jag och husse hemma. På kvällen satt husse och pratade med mig och han gav mig mycket mat. Efter några dagar kom matte hem. Hon blev jätteglad.

En dag gjorde husse rent i min bur men han tog inte bort det smutsiga sågspånet utan han fyllde på med nytt ovanpå. För mig var det okej men inte för matte. Husse och jag har haft det roligt han har pratat mycket med mig och jag har fått så mycket mat att jag har blivit lite tjock under semestern hos husse. Men det är inget jag tänker så mycket på. Husse har även spelat gitarr och musik för mig! Det har varit riktigt kul. Jag längtar tills nästa semester!

Mvh Lage