VALUPPTAKT 2010

text MIKK JAAKOLA
Nr 4/2010




En sval regntung söndag under slutet av sommaren, hade If-metall med sina paraplyorganisationer, en fest i Wämöparken. Temat var alla människors lika värde. Att alla skall ha rätt till arbete och rättvis lön till alla. Ordförande för metall i Blekinge, höll ett bra anförande från scenen. Det hade en bra inramning angående det aktuella ämnet. Det var en trevlig dag med glad stämning. Det delades ut informationsblad, samt små presenter.
Även två stora grillar gick för högtryck. Det bjöds på korv och fika, det var mycket populärt. Det var en trevlig dag både för gammal och ung. Socialdemokraternas Unga Örnar, hade ansiktsmålning för de yngsta.
Klockan två äntrade en av Sveriges mest kända politiska sångare, Mikael Wiehe, scenen. Han började med att berätta att det var 1972, för 38 år sedan som senast spelade i Wämöparken. Mikael spelade många av sina politiska sånger, från 70 talet

Han avslutade med att berätta om ett internt bråk om vilken av hans och bästa vännens Björn Afzelius gitarr som var bäst. Det visade sig att det var björns som var bäst. Han fick ärva den när Björn tragiskt avled. Eftermiddagen till ära var det den han spelade på.

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0