VÅRSPANING

text & foto ÅSE LENNERBORN
NR 2/2011


Fortsatt väg i tiden och nya upptäckter i naturen. Ljus som får grå och vissna träd att se mer blomstrande ut. Sådant som i vintertid inte får så mycket uppmärksamhet kan bli förvånansvärt viktigt när våren är på väg. Eller bara rent förvånande. Att ha stått ut med så regnsmutsiga fönster så länge! Känns nästan storartat. Naturen blir mildare och varmare.



Medvind och medströms tillsammans mot stundande vårsol. Framför fötterna finns något nytt. Minnet av snödroppar från förra våren och nya framväxta blad ute i trädgården på Träffpunkten. Nya strängar på samma gitarr som ger kraft att skapa mer musik. Inför första vårkoncerten för fåglarna här känner jag mig helt lugn men lite mer övning innan dess ger ju mer färdighet.

Kallt är det att vara utomhus men det är också bara mars nu vilket får mig att känna mindre press vad gäller det. Framåtanda utan stress helt enkelt. Lite darrigt kan det faktiskt vara helt hälsosamt när öppen vind finns för levande musik i vilket fall som helst. Även utan åhörare.
Som det är nu med våren, så är den ännu inte här men den kan nog komma att bli lika efterlängtad som alltid. Tiden finns framöver att se vårtecken allt eftersom. Ett vårregn i april känns inte på samma sätt som ett regn i mars. Blåsten känns varmare idag än igår.

Medvind och kallt under fötterna.
Det krävs inga omvägar för mig att se allt med ro. Ibland kan en snödroppe växa upp och synas ganska fort. Snö som fanns där någonstans i morse i kylan som under dagen kan försvinna. Istället en snödroppe på samma plats. Solen finns ändå även när den ter sig annorlunda på vintern eller våren. Den känns dock som ett vårtecken i sig.

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0