HASSLÖFESTIVALEN

text & foto JOAKIM OTTOSSON
Nr 4/2011

Dagen på Hasslöfestivalen var varm och solig. Lite oroligt någon dag innan att det inte skulle bli så för det var inte så fint väder. Men...


För en fotograf så är regn inte en vän precis när det är utomhus fotografering. Men peppar, peppar ta i trä så hade jag och alla de andra besökarna tur, för just den dagen så blev det ett jättefint väder.
Jag anlände dit runt fyra-tiden på eftermiddagen med min storasyster och började göra mig i ordning för evenemanget. Det första bandet som jag skulle fota var Revolver Blå
med Caj Karlsson i spetsen.

Det var en timme kvar och det var lika bra att checka in på festivalområdet för att göra sig redo för Revolver Blå. Inne på fetsivalområdet så fanns det två scener, en stor och en liten. Den stora scenen hade en skärm som visade upp de banden som spelade på själva scenen så man kunde se extra tydligt.
Vid fem-tiden drog bandet igång och publiken bara växte. Revolver Blå spelade några sköna låtar som fick publiken att digga med. Efter sista låten så ville de höra mera.


Efter Revolver Blå så skulle jag täcka bandet Hoola, bandola band. Hade lite andrum så jag träffade min andra storasyster som kommit med sin dotter Jozephine. Litet barn som hon är var hon hungrig och fick lite yoghurt.
Vid sju-tiden drog Hoola, bandola band igång. Som förra bandet Revolver Blå så kände man att de har hållit på ett tag att spela. Liksom här var publiken stor och folket gillade de goa gubbarna som stod på scen. Till och med Jossan gungade i takt med sitt huvud.
Lite längre bort från scenen kunde man köpa bandens album om man ville. När Hoola, bandola band spelat klart så var det dags att bege sig till lilla scenen för att se Dc Morf.
Detta bandet är ett gammalt punkband som hållit på ett tag. Klockan var dock bara åtta så det blev att ta en paus för att äta och förbereda sig för Dc Morf. Det blev pizzabuffé inne på Doppet, en resturang som låg intill festivalen.


Klockan blev tio och det hade börjat mörkna rätt mycket. Det var också dags för Dc Morf att spela.
Punkbandet soundcheckade lite innan sen började de spela. Musiken var tung och lamporna lyste hej vilt omkring dem. Trött som jag var så gjorde jag mitt bästa för att få några bra bilder, jag gjorde så gott jag kunde.
Som de förra banden så sålde Dc Morf sitt egna album bakom publiken som gick att köpa om man ville.
Sedan var klockan nästan elva på natten och jag var slutkörd, tyvärr. Ont i fötterna och ryggen fick jag tyvärr bege mig därifrån. Men det jag hann med var
jättebra och en kul upplevelse.

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0