Vår egen marlou...

text & foto CHRISTINA ERICSSON
Nr 6/2013
 
...har en konstutställning hos Rolf Bardå. Ni vet han med Konstskolan på Strandgården inne i stan, där är hans galleri också.

Marlou kom i kontakt med Bardå av en slump. Hon skulle rama in några av sina tavlor, något som Bardå också gör. Han blev intresserad av Marlous tavlor och ville ha henne med i en utställning.

Tavlorna lyser av färgglädje, men ändå använder hon bara fyra färger, blått, gult, rött och vitt som hon blandar till olika kulörer. Den ena färgblandningen blir inte den andra lik därav livfullheten i tavlorna. Marlou är självlärd sånär som på att hennes mamma är konstnär. Så därifrån har hon ärvt talangen.

Hon berättar att hon har bilderna inom sig och får där mogna tills hon målar ner de. Att måla ger henne energi. Marlou målar helst i olja men eftersom det är svårt att använda de färgerna hemma p g a att de luktar starkt så målar hon nu i akryl.

Passa på att titta i Rolf Bardås galleri som är öppet måndag – fredag kl 13 – 17. De är helt underbara i sin färgglädje och lekfullheten med olika nyanser.
 

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0