Augustus och sms-hotet

Nr 4/2015
text MATTIAS KARLSSON
foto SEBASTIAN JOHANSSON
 

Augustus gick upp ur sängen, som var vit och fyrkantig. Han bor i ett svart och rödfärgat litet hus långt in i en skog i Norrland. Hans närmaste granne bor ungefär 4 kilometer bort. Augustus är en ganska fet man och 1.80 meter lång. Han väger cirka 100 kilo Augustus gick mot köket, som inte är särskilt stort med tapeter som är blåa och köksskåp som är rosa. Väl i köket tog Augustus fram två skivor med bröd och sen tog han fram en vanlig brödrost som är vitfärgad och 4 år gammal, inte särskilt ny precis. Han stoppade i de två brödskivorna i brödrosten.

 

Under tiden som bröden rostades gick han till brevlådan, som är blå och gjord av trä. Den ligger strax utanför hans stora tomt. Han öppnade brevlådan och tog upp dagens tidning. Efter Augustus har hämtat dagens tidning gå han återigen in i huset. Väl inne i husett igen tycker Augustus att det luktar rök. Han sprang till den röda brandsläkaren, som stod i den brunfärgade lilla hallen. Han sprang med brandsläkaren till köket. Som tur var brann det inte i köket eller brödrosten. Han slet dock ändå ut sladden till brödrosten.
 

Efter det åt han upp de två rostade bröden. Samtidigt som han åt läste han dagens tidning. Efter ungefär 30 minuter har Augustus ätit klart. Han satt trots allt kvar vid det vita bordet för att låta maten smälta i magen. Efter några få minuter kände Augustus att mobilen vibrerade i hans byxficka. Han tog upp mobilen ifrån byxfickan och såg att han hade fått ett sms. Han läste det och det kändes som hans ögon skulle slita sig loss eftersom det i sms:et stod I Should Kill You Augustus! Augustus kastade sig snabb upp ifrån stolen, det kändes som om det stack till i hans bröst. Han var totalt chokad av sms:et. Han klär på sig sina kläder, rädd och skakande. Han tog upp sin bilnyckel ifrån byxfickan. Efter det sprang han ut till sin bil, som var en svart Volvo V70. Han öppnade bilen och satt sig vid den svarta bilratten, vred sedan om nycklen. Men olyckligtvis startade inte bilen. Fan, fan, skrek och svor han och försöker ännu en gång att starta bilen men det gick inte. Augustus tog upp sin svarta mobiltelefon, som är en Samsung Galaxy 2. Han ringer larmcentralens nummer, som är 112. Augustus har tänkt aatt kalla på polis för att anmäla sms hotet. Han kommer dock inte fram av en okänd anledning.

 

Han steg ur bilen igen, låste den och gick återigen in i sitt hus. Väl inne i huset igen satte han sig på en vitfärgad trästol och gnisslade med tänderna eftersom han var rädd. Han tittade ut igenom ett fönster i köket och såg en man gående med en yxa. Mannen som han ser har tidigare utan Augustus vetskap smugit bakom honom under dagen och bara väntat att slår till. Augustus ser dock inte hur mannen ser ut eftersom det var mörkt ute. Han gick till den bruna utedörren och låste den. Efter det gick han till sovrummet och gömmer sig i en garderob. Sovrummet är ett litet rum med trägolv och vita tapeter med ett lila mönster som går i sick sack, garderoben som han befinner sig i är tillräckigt stor för att han ska kunna gömma sig i den. Augustus kunde höra mannen slår med yxan på dörren. Mannen som var flint och lång i 50 års åldern lyckades tar sig igenom den låsta utedörren. Fan också, skrek Augustus till. Mannen hör honom och gå sakta mot sovrummet. Augustus titta i ett litet hål som finns i garderoben. Han ser att mannen har svarta skor, svarta byxor, svart tröja och ett ansikte som såg ut som djävulen.

 

Mannen tittar sig runt i sovrummet. Först tittar han under sängen, efter det titta han i sängen. Mannen med yxan stönade till och gick sedan bort till garderoben där Augustus befinner sig. Mannen tog fram sin yxa och öppnade garderoben. Han ser Augustus. Mannen tog yxan och skulle precis slår honom i huvudet då Augustus tar tag i hans ben och fäller honom. Mannen hamnar på golvet med ett duns. Augustus tar grepp om hans yxa som mannen håller i handen. Mannen bönfaller honom att inte skadar honom. Augustus slår honom dock inte utan han tog istället ett rep, som ligger på golvet och binder fast honom. Augustus fråga sedan nyfiket vad mannen heter. Pelle säger mannen med en sur blick. Anledningen till att Augustus band fast honom är för att han inte ska kunna rymma. Efter det rotade han igenom Pelles byxfickor och hittade hans mobiltelefon, som är en Sony Xperia. Han tog tag i Pelles mobiltelefon och kolla igenom hans sms. Augustus ser genast att det var Pelle sin har skickat hot sms:et till honom. Augustus frågar Pelle varför han vill ta död på honom? Pelle svara: för att du tog min tidigare flickvän Angelina, som dog för ett par år sedan. Hon betydde allt för mig! Augustus stod och stirrade på Pelle. Han ringde efter några sekunder direkt numret till polisen. Efter en stund var en svarthårig och smal poliskvinna på plats. Hon tar tag i Pelle och sätter handklor på honom. Handklorna är gjorda av stål och lite rostiga. Augustus ger sedan henne yxan, som eventuellt ska vara med i rättegången. Hon gå sedan med Pelle in i polisbilen och kör med honom till polisstationen och förhör honom sedan.

 

Efter den händelsen så bestämmer sig Augustus att hyra en lägenhet i staden Luleå. Pelle dömdes till 2 års fängelse för mordförsök och ungefär 20 000 kronor i skadestånd som han ska ge till Augustus och 2000 kronor i skadestånd för innehav av yxa.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0