August och den magiska ringen

Nr 3/2015
text MATTIAS KARLSSON
foto SEBASTIAN JOHANSSON
 

Det var en gång en pojke som heter August Pagoski. Han är 12 år gammal och 150 centimeter lång och en smal pojke. Han bor i en liten stad som heter Milatown som är en gammal lantig stad. Hans pappa heter Martin Pagoski och hans mamma heter Lena Mawasi. August har svart kort hår och blåa ögon.
De bor i ett hus som är byggt av sten med en gammal brun dörr. Invändigt är huset ett stiligt gammalt hus trots att de inte var rika utan fattiga. Martin Pagoski är 45 år gammal och han är singel sedan 4 år tillbaka i tiden. Martins tidigare fru heter Lena Mawasi och hon är 40 år gammal.
 Anledningen till att Martins fru skilde sig var för att hon var trött på honom eftersom han hade diagnosen Adhd och inte kunde vara stilla. Tillslut så tröttnade hon på att han rörde sig hela tiden och då uppstod ett gräl mellan dem och de skillde sig. Lena, som då hette Pagoski i efternamn gifte sedan om sig med en som heter Sture Mawasi och heter då istället Mawasi i efternamn.

 

August fick ett uppdrag av sin far Martin Pagoski att hämta en guldring åt honom. Anledningen till att han ska hämta guldringen är för att den en gång tillhörde Martin Pagoski. Men en trollkarl som heter Melvin Mabobasa tog den av någon anledning.

 Melvin Mabobasa har långt grått hår och röda ögon. Dessutom bär han en trollkarlshatt som är svart och det är en spets på hatten. Han bor i ett stort grått slott. Det finns både en mur och en vallgrav runt slottet. Muren är byggd av sten och är ungefär 200 år gammal. Muren är ungefär sex meter hög.

 

Ringens egenskaper är att den kan bota cancer och andra skjukdomar och den är värd en förmögenhet. Man kan därför säga att ringen är magisk. Slottet vaktades av soldater. Soldaterna har samma utseende som riddare har, de har en riddarutrustning, sköld, hjälm och svärd.

 

Han tog fram en karta över slottet med en prick i det rummet där den magiska ringen fanns. Pricken som var utmärkt på kartan var röd. Kartan hade han hittat en gång när han gick en runda i den varma solen för ungefär en vecka sen. Förmodligen hade en av Melvin Mabobasas soldater tappat kartan av misstag. August gick ut ur dörren. Dörren var en gammal och brunfärgad dörr. Han började går mot slottet. Det var soligt väder utomhus, inte ett enda moln i sikte. Han hade ett grått svärd i bereddskap som han hade fått av sin pappa Martin Pagoski och sen hade han också en så kallad lyckoamulett på sig. Som bär med sig tur.

 

Efter drygt 20 minuter befann han sig utanför det stora gråa slottet. Han såg två soldater som vaktade slottet. Han gick mot soldaterna och tog upp sitt svärd. Soldaterna gick till attack när han angrepp soldaterna. Det blev en ganska blodig strid.
En av soldaterna blev träffad rakt i hjärtat av Augusts svärd och dog efter bara några sekunder. Den andre soldatern slog av ett av August fingrar, men August slog sedan honom i huvudet, så pass hårt att huvudet gick i två delar och blodet sprutade och efter typ 3-6 sekunder dog han. August gick in genom slottets murar. Han tog upp kartan över slottet och tittade på den. Han befann sig just nu i en stor entréhall. Entréhallen var stor och det hängde tavlor och riddarutrustning på väggarna. Det fanns ljus istället för lampor i entréhallen. Entrehallen var konstigt nog helt tom.
 Han såg inte varken Melvin Mabobasa eller hans soldater. Han fortsatte att går med svärdet uppe i högsta bereddskap ifall någon anfall honom. Han kom in i ett litet rum som var nästan upplyst.

 

Han såg ringen ligga på ett träbord som finns i det lilla rummet. Han tog upp ringen. Efter några sekunder tyckte han att någon iaktog honom. Han vände sig sakta om och såg trollkarlen Melvin Mabobasa med en svart trollstav i handen. August gick till attack med svärdet. Melvin Mabobasa sparkade till honom så att August föll till marken. Melvin Mabobasa tog trollstaven och riktade den mot August och tänkte precis kastar en besväjelse men August tog sitt svärd och slog honom med full kraft på smalbenet. Melvin Mabobasa skrek till av smärta och föll ihop på golvet och blodet rann ner från hans smalben. August lyckades ställa sig upp igen med smärtan i benet som han fick när Melvin Mabobasa sparkade honom August tog sitt svärd och gick fram till Melvin Mabobasa och stack honom med svärdet rakt i hans hjärta. Melvin Mabobasa tittade på honom och hostade upp blod och efter några sekunder dog han. August gick ut ur rummet med ringen och svärdet. Skölden hade han blivit av med eftersom den blev förstörd i striden med de två soldaterna.

 

Han befann sig nu i den stora entréhallen. Han tittade sig om och såg återigen ingen soldat i entrehallen. Han fortsatte att gå. August gick ut genom den stora bruna slottsporten som konstig nog inte var stängd. Han gick hem till sin far Martin Pagoski och gav honom ringen. När det blev kväll satt August och Martin vid bordet och åt lunch.
 August tittade på Martin och sa: Varför tror du att trollkarlen Melvin Mabobasa ville har ringen? Martin Pagoski sa: Förmodligen för att han visste att ringen var värd en förmögenhet. Men dock tror jag inte att han visste att ringen kan bota sjukdomar.
 När det hade ätit klart gick August och la sig i sin säng som var gjord av trä.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0