Emelie 18 - sprudlar av positiv energi och inspiration

Nr 3/2015
text MATTIAS KARLSSON
foto OLA WARRINGER
 
 
Torsdagen den 6 Augusti var vi på Emilie Ljungkrantz konstutställning på Runda Rum i Karlskrona. Emilie är 18 år och fick sin utställningen med hjälp av Stiftelsen Min stora dag. Hon går tredje året på C4-gymnasiet i Kristianstad, Estetiska programmet med inriktning bild och form.
 

Emilie, en öppen och glad tjej, lider av en muskelsjukdom vilket medförde att hon utvecklade sitt intresse, som var att teckna och måla för att får utlopp för sina känslor och kreativitet. Hon började specialisera sig i åk. 9. Hon gillar rörelse teman typ vatten, dans och ansikten. Hon illustrear helst i akryl, fabercastell färgpennor, blyerts och torrpastell. Hon hämtar sin insperation från fotografier och gör sin egna detaljrika tolkning därefter.

 

 
 Röster om utställningen:

“Jag tycker att utställningen var fantastisk, mycket fina tavlor. Jag blir nästan lite avundsjuk på hennes kreativitet eftersom jag själv inte kan rita eller målar skärkilt bra.”

 

“Eftersom jag själv är väldigt intresserad utav konst och alla former utav kreativitet så tyckte jag det var väldigt intressant att höra om utställningen. Jag hade inte en aning vad som väntade mig när jag vi kom dit, men jag blev väldigt positivt överraskad. Det finns så många bra okända konstnärer, men Emelies konst var väldigt speciell. Med tanke på hennes sjukdom var jag ännu mera imponerad att hon var så positiv och
hade så mycket energi.
Jag gillar att hon illustrerar rörelse också vilket jag kan tänka mig är väldigt svårt. Har inget att säga förutom att lycka i världen till Emelie och hennes konst .”


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0