Fredrik tipsar

Nr 2/2016
text FREDRIK SAMUELSSON
 
Spännade deckare som kritiserar dokukändisar
Författare: Hans Rosenfeldt, Michael Hjort
Titel: De Underkända
 

En yngre så kallad dokukändis hittas död på en skola. Han har en lapp på sig där det står att han är underkänd. Polisen börjar söka efter mördaren. Snart hittas ännu ett lik som påminner om det första. Efter ännu ett mord står det klart att en mördare går lös och denne mördar folk som varit med i doku såpor.
Detta är en spännande bok och samtidigt ställer den frågan om hur så kallat dokusåpafolk kan få jobb utan att varken anstränga sig eller ha bra allmänutbildning.

 

Mycket intressant bok om vargen och dess liv
Författare: Henrik Ekman
Titel: Vargen – Den Jagade Jägaren
 

Djurvän som jag är gillar jag att läsa om djur. Den här boken ger en bra inblick i vargens liv, både som jägare och som jagad. Många tror vargen är en ond varelse men i boken får man reda på att vargen har ett familjeliv precis som oss. Det finns många fina illustrationer på vilda vargar och även från djurparker. Jag har själv klappat varg en gång i kolmården. Det var spännande.

 


Lisa Nilsson visar var skåpet ska stå
Artist: Lisa Nilsson
Titel: Ingen gör det bättre

 

Lisa Nilsson var med i förra årets säsong av Så mycket bättre. Hon tolkade låtarna i programmet mycket bra. Lisa gjorde även en låt med Joakim Berg från gruppen Kent, som var mycket bra. På den här samlingen finns nu både hennes stora hits, låtarna från Så mycket bättre och även en del andra låtar. Om man gillar Lisa Nilsson är denna skivan ett måste.

 

Spännande Triologi om Gotländska varulvar
Författare: Magnus Nordin
Titlar: Skuggvarelser, Blodets Röst, Skuggvandrare
 

De här tre böckerna handlar om varulvar som har bosatt sig på Gotland. En ung kille blir kär i en av varulvarna. Tjejen föder sedan en unge som inte är varulv men har vissa drag av varulv i sig. Det finns både onda och snälla varulvar i berättelserna. Onda människor som vill utnyttja varulvarna finns också. De två första böckerna är suveräna medan tredje boken känns som onödig uppföljare.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0