John ajvide lindqvist

Nr 6/2016
text & foto FREDRIK SAMUELSSON
 
 
Skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist föddes 1968. När han gick i skolan blev han ofta mobbad. När John fyllde 13 år gick han med i Svensk magisk cirkel. Det var en förening där man kunde lära sig trolla. John gjorde så kallat close up trolleri. John fick senare priser när han tävlade i junior SM i trolleri.

 

Efter att ha trollat för folk ett tag så började John att jobba som Stå upp komiker. Det var populärt med sådant på den tiden. Efter att ha varit i Stockholm och jobbat ett tag så började John senare jobba i Visby i stället. Då jobbade han med Babben Larsson.

 

År 2004 debuterade John med sin första skräckbok. Boken hette Låt den rätte komma in och handlar om en vampyr och en mobbad skolpojke. De båda blir kära i varandra. Den mobbade pojken i boken är baserad på Johns egna minnen från när han var mobbad. Historien utspelas dessutom i samma stad som John är född. Det är en mycket bra bok. Boken har även filmats två gånger. En svensk och en amerikansk version.
 John har fortsatt att skriva skräckromaner. Den senaste heter Våran hud vårat blod vårat ben. Den boken innehåller ett antal noveller som John skrivit.

 

Sommaren 2006 var John sommarpratare i P1:s Sommar. Programmet finns att lyssna på Sveriges radios hemsida Sverigesradio.se. Det är dock ingen musik i programmet,
på grund av copyright.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0