Naturgruppen

Nr 6/2016
text PETRA SVENSSON
 
Det började med projektet Kultur och hälsa med finansiering av projektpengar. Alla kommuner och landsting i Blekinge var med. Målet, en aktiv fritid för personer med psykisk ohälsa och funktionshindrade. Våren 2014 började musikgruppen, där efter träningsgruppen hösten 2014. Våren 2015 startade naturgruppen. Nu är det en del av kommunens verksamheter. Deltagarna hittar oftast grupperna via landstingets mellanvård och kommunen. För att få vara med krävs att man har någon form av stöd från landstinget eller kommunen.

 

Vi i naturgruppen är mycket ute och går i naturen. Det blir ofta 3-5 km. De som bestämer vad vi ska göra är vi i gruppen ihop. Vi tillsammas gör ett schema. Vi har varit på julmarknad i Kalmar. Till Aspö har vi tagit båten, där vi promenerat. Knösö har en fin vandrings stig som vi besökt. På sommaren finns det ibland möjlighet att bada. Vår fikastund består av frallor/kanelbullar, kaffe, the eller O´boy.

 

Naturgruppen träffas på tisdagar kl. 13.15 – 16.00. Vi träffas på Jobbcenter. I år åkte vi till Huseby julmarknad. Huseby ligger nära Växjö. Det var trevligt och fint. Vi hade tur med vädret. Stället var stort med många utställare. Så det var mycket att kolla på. Det skulle vara jultomte på plats men han såg jag aldrig.

 

Den som ansvarar för alla grupperna är Christoffer Olsson på Jobbcenter och om man är intresserad av att vara med så kan man prata med honom, 0709-30 32 49.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0