Öäventyret - Del 2

Nr 6/2016
text MATTIAS KARLSSON
 
 
... Bakom dem står det fem pirater och en av dem har en papegoja på axlen. Charlie och Bertil kan inte springa där ifrån eftersom de har pistoler riktade mot sig. – Vad vill ni? Skriker Bertil. Piraten med papegojan som tros vara chef skrattar till och säger: Ni har inträktat på våran ö där vi har gömt allt vårt stöldgods och vi kan inte låta er gå och skvallra för polisen. Charlie säger: Det är väl inte eran ö utan allmänhetens. 

–Truten, får han tillbaks till svar. Piratledaren beordrar sedan de andra priaterna att omringa och tillfångata dem. Varken Bertil eller Charlie kan göra något motstånd eftersom de är beväpnade med bruna pistoler. De får helt enkelt bara gillar läget. När piraterna har omringat dem tar en av piraterna upp ett rep ur byxfickan och binder fast dem så att de inte kan röra varken armar eller ben. De bärs sedan till deras läger.

 

Piraternas läger ligger i en skog på ön och se lyxigt ut. Det är inte bara ett läger utan ett stort hus byggt av stenar gjorda av guld. Piratledaren som heter Mattias går först i följd av 12 pirater. Mattias öppnar porten när de är framme vid ingången till lyxhuset, ger sedan order till de fyra piraterna som håller fast Charlie och Bertil. –Släng dem i fängelsehålan i källaren där de kan sitta tills de ruttnar. De fyra piraterna bär Charlie och Bertil genom en lång korridor tills de kommer till en brun trappa som går ner till källaren. Väl nere i den brunfärgade källaren öppnar en blond pirat en ståldörr och de slänger sedan in Charlie och Bertil i fängelsehålan. Fängelsehålan är inte särskilt stor men rymmer ändå två sängar. Under tiden sitter de andra piraterna i matsalen och äter. Klockan är närmare bestämt 12:00 och det är lunchtid. Charlie och Bertil däremot får inte enda matbit. Charlie säger till Bertil. –Vad ska vi ta oss till? Varken Bertil eller Charlie har den blekaste aningen hur de ska göra dessutom är de hungriga, deras magar skriker efter mat med ett morrande ljud.
När piraterna har ätit färdigt går en mörkhårig pirat fram till ledaren Mattias. Hans namn är Elias känd bland piraterna för att vara en fegis. Elias säger. – Jag tycker att vi behandlar fångarna fel, borde inte de också får lite mat annars svälter de ju. – Käften. Får han till svars. Men innerst inne har piratledaren också funderat på det. Mattias säger sedan. – Ok Elias, du får ett uppdrag att gå ner till fängelsehålan och hälsa att om de ska får nån mat och blir befriade från fängelsehålan måste de gå över till våran sida. Vi behöver blir fler pirater i vårt gäng.  
 Elias gör som han har blivit tillsagd. Han går ner i källaren och låser upp dörren till fängelsehålan. Under tiden sitter både Charlie och Bertil och snyftar med gråten i halsen och tårar i ögonen som rinner som en flod ner på det gråa cementgolvet. De har lyckats får bort repen som de satt fast i och kan nu både röra sina armar och ben. De sluta genast upp med det beteendet när de hör att någon låser upp och öppnar dörren.

 

Elias stiger in i fängelsehålan och säger precis de orden som han har blivit tillsagd att säga. De vågar fortfarande inte göra motstånd. Både Charlie och Bertil tackar ja till erbjudandet att gå över till deras sida och på så sätt får de lämna fängelsehålan. Men egentligen ville de inte gå över till deras sida. Charlie har en plan som han berättar för Bertil att låstas att de är på piraternas sida och sedan efter ett tag tar till fykten. Hur den planen ska funkar vet varken Charlie eller Bertil hittills utan de får ser hur de ska göra. Elias visar vägen till matsalen. De sätter sig vid ett brunt och runt bord. Matsalen är tom.
   Matsalen har blåvita tapeter och ett gammalt trägolv som är så gammalt att man kan lägga märke till de små sprickorna i golvet. Bertil fråga Elias. -Var är de andra piraterna? På uppdrag säger Elias. Men han talar inte om var det är för uppdrag som de gör. Elias går sedan och hämtar en röd och stor bricka. På brickan finns det två glas med vatten, bestick och två tallrikar med mat och grönsaker. Maten är inte särskilt mättande utan det är tre stekta korvar med korvbröd och lite grönsaker. Men de är givetvis glada att de får någon mat över huvudtaget annars hade det svultit.

 

De andra piraterna är ute och leta efter värdefulla skatter och fynd det är därför det är hemligt. Piraterna har tänkt att vara iväg i ungefär två timmar. Det har hittills bara gått en halvtimme och de har inte hittat någon skatt ännu. De har dock en karta och en svartfärgad kompass med sig och en ryggsäck med kaffe och fika. Piratledaren Mattias bär kartan och en av hans närmsta män Lukas bär kompassen. Lukas har svart och ruffsigt hår och är en ganska lång man på ungefär två meter lång och dessutom har han starka muskler i armar och ben och det är ingen man som man vågar gräla med i första hand. Det är snart tvugna att avbryta skattjakten pågrund av ett åskoväder som är på väg in ifrån horisonten. Åskovädret verkar vara kraftigt eftersom de hör kraftiga smällar och de ser blixtrar som träffa sjön. Dessutom ser de något trombliknande som rör sig på havet. Men det är en väldigt konstig tromb i så fall.

 
 

Men det är ingen tromb utan det är en stråk med änglar som de inte kan se. De har hört Charlie och Bertil be till dem om hjälp att komma ifrån ön. De har kommit för att rädda dem. Piraterna springer eftersom stråken som ser ut som just som en tromb närmar sig. Piraterna springer som hastigast till lägret och in i byggnaden. Mattias och Elias pustar ut när de har stängt dörren. De andra piraterna hann också in. Det knackar till på dörren och Lukas får order av Mattias att öppna dörren. De tror inte sina ögon, det är det som de tror är en tromb som står där på andra sidan. – Hjälp, skriker dom. Stråken med änglar flyger in till rummet där Charlie och Bertil befinner sig. De kan se änglarna som piraterna inte kan se. Änglarnas ledare pratar med dem. –Vi har kommit eftersom ni har kallat på hjälp och vi ska ta er härifrån så snabbt som möjligt. Charlie frågar. –Hur då? Vi flyger med er så klart. Men kan inte piraterna se oss? Ledaren skrattar och säger. –Nej bara de som kallar på oss kan se oss. De andra ser oss som ett tromblikande föremål. De tar tag i Charlie och Bertil och flyger iväg med dem i en väldigt hög hastighet. Piraterna hinner inte ens lägga märke till det. Charlie och Bertil nämner vilken adress de ska till och hamnar slutligen på adressen där deras farfar Gunnar bor. De tackar för sig. De går sedan till huset där han bor. Huset är blå- och rödfärgat. Gunnar öppnar och ger dem en ganska hård gruppkram. Charlie och Bertil ombeds att sätta sig ner vid det runda köksbordet i det lilla köket med vita tapeter och ett golv som är grönt till färgen. Gunnar sätter sig också ner. De berättar vad som har hänt och de märke omgående att Gunnar inte känner sig särskilt intresserad av att höra det som har hänt. Gunnar säger. –Vet ni vad, jag har en dold hemlighet att berätta för er men jag är inte er riktiga farfar hans namn var Lennart och han dog för fyra år sedan. Jag har bara ljugit för er. Jag är på piraternas sida och kallas för smeknamnet Lögn-Gunnar eftersom jag är bra på att lura folk men även bra på att manipulera folk. Gunnar ta upp en pistol och riktar den mot Charlie och Bertil. Det ringer i Gunnars telefon som är svartfärgad. Han tappar av misstag pistolen och den hamnar på golvet men det märke inte han. Charlie tänker, nu har vi chansen och dyker snabbt ner till golvet och ta upp pistolen. Han riktar pistolen mot Gunnar och säger. -Ombyta roller. Bertil ringer polisen och berätta allt det som har inträffat. Gunnar och de andra piraterna fångatas och de får ett tack ifrån poliserna eftersom poliserna har jagat och letat efter piraterna i ett flertal år utan att lyckats hitta dem. Polisen kör Charlie och Bertil hem som tack för hjälpen.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0