Fredrik tipsar

Nr 1/2016
text FREDRIK SAMUELSSON
 
 
 

 
Läskig skräckhistoria till sjöss
Författare: Mats Strandberg.
Titel: Färjan

 

Mats Strandberg som tidigare skrivit tillsammans med Sara Elfgren, har skrivit en riktigt läskig skräckhistoria.
 Boken handlar om något ont som smyger med på en finlandsfärja och vad som händer sedan. Det är en hel del splatter (mycket blod som rinner och sprutar)i den här berättelsen, så den är kanske inte för alla. För den som vågar läsa blir det dock spännande.
 Det finns några scener i boken som påminner en del om färjan Estonia, som sjönk 1994. Då blir det lite lätt obehagligt.
 Författaren har lyckats skriva en berättelse som är spännande och kuslig. Som läsare är det ibland är lite för många människoöden att hålla reda på. Man märker också att hans inspiration varit Stephen king och hans böcker, men det gör inget i längden.

 

 


Plågsam julskiva
Artist: Eilert Pilarm
Titel: Eilerts Jul

 

Julskivor kan antingen vara bra eller dåliga. Just den här julskivan tillhör de sämre.
 Redan när man ser omslaget på skivan rygger man tillbaka lite. Eilert är inte snygg i tomtedräkt och när han sedan börjar sjunga gråter öronen av det de hör. Första låten är en svensk version av Elvis Presleys ”Blue Christmas”. Inte Presleys bästa direkt.
 Man har misslyckats fatalt med denna skivan. Bäst hade varit om den inte gjorts över huved taget. Att sedan mitt exemplar hoppar till i någon låt gör det inte bättre.

 

 

Bowies sista, deppig men superbra
Artist: David Bowie
Titel: Blackstar

 

Bara några dagar innan han dog släppte David Bowie ett sista album. Det är inte ett glatt album. Snarare verkar det som om han doppat penseln i svart. Det gör inget alls utan det blir bra, mycket bra till och med.
 David Bowie har tidigare släppt andra album som inte varit så ”glada”. Ett Exempel är hans album ”Low” som kom 1977.
 Skivan kräver lite av sina lyssnare för att vissa låtar inte ”fastnar” direkt utan måste lyssnas på några gånger för att sedan kännas bra.
 Som helhet är skivan riktigt bra och kan ses som ett bra adjö till sina fans.

 

 

Engagerande och sorglig
Titel: En man som heter Ove
Regi: Hannes Holm 
Skådisar: Rolf Lassgård, mf

 

David Backmans stora boksucce ”En Man Som Heter Ove” har blivit filmad. Den hade premiär på bio 25 December 2015.
 Filmen handlar om en äldre namn vid namn Ove, som nyss har fått sparken och som nu har tröttnat på sitt liv och nu har tänkt ta sitt liv. Det går inte direkt som han tänkt sig. En ny granne har flyttat in bredvid och Ove vägrar låta någon köra där det är körförbud.
 Regissören och skådespelarna har lyckats mycket bra med att göra karaktären Ove levande. Man både gråter och skrattar om vartannat. Det är en feel good film med ett stort hjärta. Rolf Lassgård fick en guldbagge för sin roll som Ove.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0