Grannfejden

Nr 1/2016
text MATTIAS KARLSSON

 

Det var en gång två grannar, Lisa och Hanna. Vi befinner oss i Kallinge. Lisa bor i ett vitt och stort hus. Hanna bor i ett blått hus som ligger mitt emot Lisas hus på andra sidan den lilla asfalterade vägen som ägs av vägverket. Hanna har nyligen flyttat in i huset. Tidigare borde hon i Karlskrona i en lägenhet, men blev vräkt på grund av för mycket och upprepade oväsen. Hennes föräldrar köpte då det stora huset till henne. Det är soligt och stilla ute och Hanna planera att har en utomhusfest. Hon bär ut en vit stereo utomhus med stora bashögtalare. Klockan 21:00 anländer gästerna och Hanna sätter på stereon. Lisa ligger i sin säng i ett stort sovrum och vaknar av ett dån. Vad i helvete skriker Lisa och hör hög musik. Hon klär på sig sina kläder och går ut utomhus. Hon hör att sin granne mitt emot har en väldigt högljud fest. Hon går över till Hannas tomt och gå fram till henne och klagar. Hanna säger: Jag skiter bokstavligen i vad du säger. Det är min tomt och mitt hus jag gör vad fan jag vill. Fine skriker Lisa och går in i sitt hus igen och slänger igen dörren i full kraft. Pang hörs det.

 

Nästa dag när klockan är 09:00 har Lisa sovit ganska dåligt pågrund av oväsnet, knappt fått en blund ögonen. När hon går upp ifrån sängen tänker hon, nu jävla ska det hämnas. Hon går ut ur sitt hus med sin stereo och sätter på hög discomusik. Hanna vaknar och skriker till: Vad i helvete? Hon springer ut ur sitt hus i bara underkläder och skriker: Kan du sänka den förbannade musiken? Lisa svarar: Aldrig, du störde min sömn och nu är det min tur att störa din sömn. Hanna går fram till Lisa med en ilsk blick och slår henne på axeln. Aj, skriker Lisa och sliter till Hanna i håret. Efter det börja de fightas genom att knuffas och slåss. De slåss tills de två ligger blodiga på marken. De andra grannarna som bor i husen intill har hört vad som försegått och larmar både polis och ambulans. Grannarna som bor till vänster om Lisa är ett äldre par som heter Michael och Karin. Grannarna som bor till höger om Lisa är en ung kille som heter Gustav, som bruka kallas Gusten.

 

När klockan närmar sig 10:00 har både polis och ambulans kommit till platsen. Både Hanna och Lisa behöver köras till sjukhuset pågrund av skadorna som uppståt i samband med slagsmålet. Ambulansen kan dock endast köra en person. En kraftig ung karl som heter Louis tillkallar ytterligare en ambulans. Den andre ambulansen kommer dit efter cirka 15 minuter. Under tiden pratar en polisman vid namn Karl-Erik Nilsson med både Hanna och Lisa för att tar reda på exakt vad som hade inträffat och vem det var som startade slagsmålet. Polisen kunde dock inte reda ut händelsen eftersom Hanna sa att Lisa började och Lisa sa att Hanna började. Det skyllde på varandra helt enkelt, trots att Hanna slog det första slaget. Polismannen beslutade att lägga ner fallet och satt sig i polisbilen och körde tillbaka till stationen i Karlskrona. Ambulanspersonalen lyfte upp Hanna och Lisa. Lisa hamnade i ambulansen åt höger och Hanna hamnade i ambulansen åt vänster. Ambulanserna körde sedan gemmensamt till sjukhuset i Karlskrona.
 De hamnade sedan båda två på samma avdelning. När klockan är 22:00 ligger både Hanna och Lisa i varsin sjukhussäng och Lisa börja snacka. Hanna skriker då: Håll käften Lisa, din förbannande glädjedödare. Lisa vaknar med en sur blick och skriker: Ska du säga din förbannande missbrukare. När de hade skrikit på varandra i cirka en timme kom till slut en läkare vid namn Sven gående till avdelningen där de befann sig. Han sa: Jag har fått klagomål från de andra patienterna att det är ett himla liv i från er. Hanna skrek: Hållkäften gubbskrälle innan jag slår in pannbenet på dig. De fortsatte att skrika och gapa på varandra som de vore två små bebisar. Personalen blir tvugna att flytta de till varsin avdelning. Dagen därpå kunde båda Lisa och Hanna beger sig hem igen. De skrevs ut från sjukhuset samma dag. Lisa kom hem klockan 13:00 och Hanna kom hem cirka 10 minuter efteråt. Lisa kollade sin telefonsvarare när hon kom hem och hon hade fått 4 inspelande samtal från sina föräldrar. De undrade givetvis varför hon inte har svarat i telefonen när de ringde. Lisa suckade och tog upp telefonen och ringde dem. Hennes föräldrar heter James och Nikolina. De bor i Ronneby. Lisa berättade för dem vad hon hade råkat ut för. Samtidigt sitter Hanna och chatta på sin dator. Grannfejden är dock fortfarande inte över. Det märktes efter en stund då Hanna hade tagit ut en batteridriven radio och satt på gräset. Hon stängde på cd-spelaren som fanns i radioapparaten och skruvade upp den på hög volym. Lisa känner sig störd och får svårt att koncentrera sig, hon springer ut. Väl ute springer hon över till Hannas tomt och vrider lite på volymknappen på radion för att sänka den höga musiken. Vad fan gör du? Skriker Hanna. Lisa skriker tillbaka: Om du har hög volym en gång till utomhus så kalla jag på polisen eftersom jag uppfattar det här som ofredande. Hanna säger: Om du gör det så fan ta dig, jag slår bokstavligen ihjäl dig. Lisa tycker att hon har ett väldigt barnsligt beteende eftersom hon håller på som hon gör. Lisa ta givetvis inte hennes hot att slå ihjäl henne på allvar. Hon har dessutom tröttnat på att hämnas eftersom det inte löser någonting utan bara blir värre. Hanna uppfattade dock inte att hon stör, trots att hon gör det. Hon har nämligen en hörappart eftersom hon inte hör lika bra nu som hon gjorde tidigare pågrund av att hon har gått på en del konserter utan att använda öronproppa. Trots att hon inte brydde sig om Lisa klagade så tänkte hon sig för i framtiden. Hanna har nämligen tröttnat på att får klagomål eftersom hon har fått klagomål sedan hon flyttade in i lägenhet för ett par år sedan.

 

Efter 3 månader med lugn och ro var grannfejden med Lisa och Hanna över. De hade kommit överens om att störa varandra så lite som möjligt och bara spela musik inomhus.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0