Jakten på den rätta kvinnan

Nr 3/2016
text MATTIAS KARLSSON
 

Jag vill aldrig mer ser dig igen. Utedörren, som är brunfärgad smälls igen så att gångjärnen håller på att lossna. Mats, 40 år gammal och gråhårig har nyligen gjort slut med sin tredje tjej som heter Emy, som har rött långt hår, för att hon inte var den rätta för honom. Han har en misstanke om att hon har flera förhålllanden samtidigt eftersom hon ständigt är ute på kvällarna och kommer hem sent och en gång sa en av Mats kompisar att han hade blivit kysst utav henne och då började misstankarna. Innan hon gav sig av skrek hon en del dumma saker som bland annat dra åt helvete. Givetvis skrek Mats tillbaka för att försvara sig själv.

 

Mats bor i ett litet hus utanför staden Växjö. Mats har inget jobb. Han blev av med jobbet för 5 år sedan pågrund av en konkurs. Han jobbade då i en liten butik som i slutändan inte var lönsam eftersom ingen handlade i den pågrund av butikens höga priser. Om man jämför butikens priser med andra butiker la det på cirka 20 procent mer och dessutom hade butiken aldrig rea. Han har dessutom jobbat på två andra jobb, nämligen i en fabrik som heter Hans glassar, som tillverka glass och ett bibliotek vid namn Kilströms Bibliotek. Men ingen av de två jobben trivdes han med eftersom det var mycket stress på jobben så han sa givetvis upp sig.

 

Gång på gång har han frågat sig själv: Vem som är den rätta kvinnan för honom. Ingen av hans flickvänner har någonsin fallit på tråden för den rätta kvinnan för honom. Han nöjer sig inte förrän han hitta den rätta kvinnan. Mats har ett papper som han har skrivit, som hänger på kylskåpet där det står de punkter som måste uppfyllas för den rätta kvinnan enligt honom. Kylskåpet är litet och har en svart färg. De är sammanlagt 10 stycken punkter. Den tjejen som legat bäst till uppfyllde 7 stycken punkter.

 

När Mats gör slut med en tjej får han ofta höra orden: Jag vill aldrig mer se dig igen och far åt skogen med dig. De flesta av tjejerna anser nämligen att de inte ha gjort något fel. När Mats ta kontakt med tjejer använder han sig av det sociala medlet Facebook. Där brukar han presentera sig för de tjejer han vill ha kontakt med genom att skriva ett meddelande. Mats beskriver sig själv som en trevlig och glad människa och positiv. Mats har under en tid funderat på hur han ska hitta den rätta kvinnan eftersom ingen av hans flickvänner har varit det.

 

Mats sitter och äter frukost. Han är inte på humör eftersom Emy nästan slagit sönder hans ytterdörr. Det har blivit en spricka i dörren. Mats tänker: Ifall jag någonsin får tag i henne igen ska hon betala för en ny dörr. En kort stund kom han på att han kunde polisanmäla det för skadegörelse. Men det struntar han i eftersom han inte orka göra en anmälan. När det närmar sig kväll drar Mats ut en runda med sin blåa Cadillac. Han kör med den längs en ganska bred 50-väg till en liten bar, som ligger cirka 2 kilometer bort i utkanten av staden Växjö. Barens namn är Drinkhard. Barens ägare heter Phillip, som är en gammal man och har kort och grått hår. Enligt Mats ser Phillip ut att vara 90 år gammal, men han är endast 64 år gammal. Phillip har sagt att han inte har några planer på att gå i pension på minst 10 år eftersom han trivs med sitt arbete. Anledningen till att Phillip se äldre ut är bland annnat pågrund av hans drogmissbruk. Han kämpade mot det missbruket men har olykligtvis fallit tillbaka igen. Folk har sagt till honom att om han fortsätter med det kommer han inte blir mycket äldre. Men problemet är att Phillip inte kan sluta med det. Han säger till svars om någon fråga: Alla ska vi dör någon gång.

 

Väl där beställer Mats några drinkar trots att han ska köra hem senare. Bartenden som står vid bardisken är en blond kvinna som se ut att vara mellan 30-40 år. Mats har aldrig sett henne förut eftersom hon är nyanställd i baren. Tidigare var det en man som var bartender men han valde att sluta jobbet pågrund av att han tröttnade på jobbet. Mats dricker tre stycken drinkar och fullnar till lite. När han är full sitter han intill bardisken och prata med den kvinnliga bartenden. Hon berättar för honom att hon heter Hanna, singel och har två hundar. Den ena hunden är en chäfferhund som heter Kalle och den andra är en liten tax som heter Gert. Hanna bor i en liten 1:a i centrum av staden Växjö. Mats ber henne om hennes mobilnummer och han får det. Anledningen till att Mats prata med henne är just för att se ifall hon är den rätta kvinnan. Mats frågar henne vad hon jobbade med tidigare och fick svaret att hon jobbade på ett gym i Kalmar men blev uppsagd pågrund av att det var för många i personalen på gymmet.

 

Men han tycker inte att hon uppfyller alla punkterna så han tar hennes mobilnummer och slänger bort det från mobilen. När han kör hem med bilen närmar sig klockan 24:00. Trots att han kör vinglit åt alla håll och kanter lyckas han ta sig hem utan att möta farbror blå eller köra av vägen. Under färden är han nära att köra ner i diket ett flertal gånger. Likaså är han nära att krocka med mötande bilar eftersom han håller sig mitt i vägen emellanåt. En gubbe som kör på andra sidan vägen ser att han håller fel sida vägen och vevar snabbt ner sin fönsterruta i bilen och skriker: Hur fan kör du? Du är en fara för trafiken. Mats hör dock inte ett ord vad han säger.

 

När Mats är hemma får han springa till toaletten för att göra sina behov. Under hela bilfärden var han nämligen toanödig. Toaletten är liten och trång. Dushen är i hallen eftersom den inte får plats på den lilla toaletten. Han har funderat länge på att bygga toaletten lite större genom att göra huset något större. Men det har hittills inte blivit av, dels för att han måste har bygglov och dels för att han är ganska lat och slö. Ibland har det gått flera veckor innan han har städat i huset så att det har varit damm överallt. Han har nämligen diagnosen ADD eftersom han är trög. Han fick diagnosen när han strax hade fyllt 15 år. Tidigare trodde att hans tröghet berodde på hans dåliga sömn.

 

När Mats kommer ut ifrån toaletten så vinglar han till mot väggen och välter ner en tavla i hallen som han har fått ifrån sin mormor innan hon dog. Mats mormor dog för sju år sedan av lungcancer eftersom hon rökade mycket hela livet. Det var en förpackning cigarreter om dagen och dessutom rökte hon även pipa ett flertal gånger om dagen. Hennes namn var Elin och hon var enligt Mats världens snällaste människa eftersom hon nästan alltid ställde upp oavsett var det rörde sig om. Helvete också skriker Mats till. Tavlan som ramlade ner betyder mycket för honom eftersom det är ett av de få minnen som finns kvar av hans mormor. Tavlan föreställde ett stort berg och en solnedgång. Mats beslutar sig sedan att lägga sig ner i sin säng i det lilla sovrummet för att han inte ska välta ner flera grejer. Sängen är blå och dammig eftersom han inte har bäddat den på flera månader. Den luktar också ganska illa. Mats fick gråten i ögonen eftersom han tänkte på sin snälla mormor, snyft, snyft hördes det från sängen. Under natten har Mats svårt att somnar och vaknar illamående flera gånger om pågrund av spriten som han drack och han känner sig dessutom pigg.

 

Nästa dag vaknar Mats klockan 13:00, stiger upp ifrån sin säng och går till hallen, klär på sig sina skor, öppnar utedörren och gå ut ur huset. Han gå mot sin brevlåda för att hämta dagens tidning. Väl inne igen sätter han sig i köket och läser dagens tidning. I tidningen står nästan bara strunt som han strunta i att läsa. När kvällen närmar sig åker han med sin Cadillac till en resturang. Resturangen är stor och ligger i en gammal lägenhet. Resturangen ligger endast 400 meter ifrån hans hus, så han kunde lika gärna gå till den, men eftersom han är trött så väljer han istället att tar bilen dit. Han känner ägaren till resturangen. Ägaren heter Mila, brun och långhårig. Hon är 25 år gammal. När Mats har gått in i resturangen kommer Mila gående. De hälsar på varandra med en vänlig kram för att de inte har setts på längre. Mila är en gammal kompis till Mats. Mats pratar efter det med servitrisen som enligt namnbrickan heter Nadja. Han talar om för henne var han ska beställa och säger: Jag skulle vilja beställa en Hawaii Pizza och en lättöl. Servitörsen antecknar det. Hon visar sedan honom vad han ska sitta eftersom det är bordplacering. När Mats kolla på Nadja ser han hennes vackra utseende och kan känna hennes parfym lukta lång väg. Hennes parfym luktar röda rosor. Han känner sig kär.
 Under tiden som han väntar på pizzan sitter han ner vid bordet och läser dagens tidning som han har hämtat vid det lilla tidningsstället i resturangen. Han kollade lite snabbt i tidningen. Men när han kom fram till sidan där det stod alla som hade dött höll han på att får en hjärtattack Emy som han har gjort slut med har dött i en bilolycka samma dag som han gjorde slut. Han känner att det är hans fel att det inträffade. Han kom att tänka på hur arg hon blev när de gjorde slut och det måste har påverkat hennes körning. Hon blev endast 38 år gammal. Mats blir lite ledsen och det rinner lite tårar ifrån hans ögon. Han blir dessutom arg på sig själv och dunkar sitt huvud i bordet och säger: fan, fan, fan. Servitörsen ser att han gråter och gå fram till honom. Hon frågar honom varför han gråter. Mats berätta det tragiska som han såg i tidningen. Nadja ber honom att ställa sig upp ge honom en tröstande kram. Mats blir nästan röd i ansiktet. Det här hade han inte förväntat sig. Trots att Mats är ledsen ber han om hennes mobilnummer. Hon ger honom mobilnumret men frågar honom först varför han vill ha det? Mats svara på frågan och säger att han vill lära känner henne mer. Nadja nickar och går därifrån.

 

När det har gått ytterliggare en kvart eller nästan 20 minuter kommer Nadja gående med pizzan han har beställt. Mats fråga henne när han ska betala för pizzan. Nadja svara: Du behöver inte betala, jag bjuder. Mats glor med jätteögon på henne. Han har aldrig blivit bjuden av en tjej första gången som de träffats. Han frågar henne förvånat varför hon bjuder honom. Nadja tittar på honom med en glad blick och säger: Eftersom du är ledsen vill jag göra dig lite gladare. Nadja är i hemlighet lite intresserad av Mats men hon vågar inte riktigt talar om för honom att hon är kär i honom. Nadja fråga honom ifall han vill göra något med henne när hon har slutat jobbet. Mats säger, gärna. Nadja talar om för honom att hon sluta jobbet klockan 19:00 och klockan är nu 18:00. Mats äter upp maten och dricker lättölen. När klockan är 19:00 kommer Nadja gående. Mats sitter fortfarande kvar vid samma bord. Nadja säger: Jag har slutat jobbet nu. De sätter sig i Mats bil. Mats frågar henne vad hon vill hitta på med honom. Nadja säger: jag vill hem till dig. Okej, säger Mats och kör den korta sträckan. Väl där låser han upp dörren. Nadja gå in och lägger sig i hans säng och Mats lägger sig bredvid henne. De ligger i sängen kelas och hånglar. Efter en timme gå Nadja upp från sängen. Klockan är 22:00 och hon vill hem. Mats kör hem henne. Nadja bor i en liten stuga utanför staden. När Mats har kört hem henne fråga Nadja ifall de kan träffas igen imorgon. Det gå bra, svarar Mats. Hon uppfyller Mats punkter gått och väl.

 

 

Nästa dag skickar Mats ett sms till henne om förfrågan att träffas ikväll vid hennes jobb vid 20:00 tiden. Nadja ser sms:et och skicka tillbaka: Det går bra. När det är kväll och klockan närmar sig 19:00 sätter han sig i bilen och kör till resturangen där Nadja jobba. När han har gjort den korta bilturen på 400 meter gå han ut ur i bilen, låser den och gå sedan in i resturangen. Han beställer en drink och oxfile och potatisgratäng. Det gå sammanlagt på 149 kronor. Drickan kostade 50 kronor och maten kostade 99 kronor. Nadja ta dock inte emot beställningen eftersom hon har slutat för dagen. Istället är det en gammal gubbe som ser ut att vara i 70 års åldern som ta emot beställningen. Mats lägger snabbt lite misstankar om mannen eftersom han gör en slängkyss åt honom. Mats tänker: vad fan, tände gubben på mig eller? Mats vet inte att mannen gillar killar och därmed är homosexuell. Vilket han sedan lägger märke till när han gå mot toaletten intill toaletten dörren står nämligen den äldre mannen och hånglar med en ung man. Mats tycker dock inte illa om de som är lagda åt ett annat sexuellt håll. Det kan inte dom människorna hjälpa att de föddes såna. När Mats har gjort sitt på toaletten gå tillbaka till bordet och äter upp maten. Efter det sitter han vid stolen och vila lite efter maten. När klockan är 20:00 kommer Nadja gående. Det första hon gör när hon kommer fram till Mats är att pussa honom på munnen. Efter det gå det ut en runda på stan. Det är nämligen Fredag kväll och alla nattklubbar är öppna ända till klockan 03:00 på kvällen.
 Mats och Nadja gå till en nattklubb trots att Mats vet att han inte får dricka sprit eftersom han ska köra hem. Nadja fick dock i sig lite och under kvällen dansade hon vilt med Mats på dansgolvet. Klubben spelade hög House musik och folk hade kul och söp. Efter en timme ska Nadja ut och röka och Mats stanna kvar inne i klubben. Några killar kommer gående. Mats känner att de stinker sprit. De ta på hans hår och Mats tänker: Vad i helvete. De är givetvis fulla och förstå inte var de håller på med. Det tror att Mats är en tjej pågrund av hans långa hår. Gränsen kom när en av kille rörde Mats mellan benen. Mats blev så arg att han hoppade på den unga och svarthåriga mannen. Mats slog till honom i magen och benet. Givetvis fick han slag tillbaka. En ordningsvakt vid namn Magnus, som har blont hår och är 25 år gammal springer fram till de bägge två bråkande männen och skriker: Om ni inte lägger av nu så är jag tvungen att porta er ifrån nattklubben. Mats skriker: Det var han som började, han rörde mig mellan benen! Ordningsvakten lyssnade dock inte. När Nadja kommer in i nattklubben igen se hon Mats står i ett hön med gråten i halsen och en blodig näsa. Hon går fram till honom och säger: vad har hänt? Mats berättar om bråket och Nadja blir arg eftersom ordningsvakten inte lyssnade på vad Mats berättade. Nadja gå fram till ordningsvakten och säger: Det är ju för helvete sexuellt ofredande att ta någon okänd människa mellan benen. Jag kräver att du ska göra en anmälan eller ge den som gjorde det böter. Ordningsvakten nickar och be om ursäkt för att han gjorde fel. När klockan är 01:00 kör Mats hem Nadja till hennes lägenhet. Nadja fråga honom: Vill du sova över? Mats svarar: Ja tack gärna jag ska bara parkera min bil på parkeringen.
 När Mats har parkerat bilen gå de gemensamt ut ur den och till Nadjas lägenhet. Nadja slår in portkoden och de gå upp på femte våningen där hon bor. Nadja låser upp dörren. Den natten gå det vilt till i Nadjas sovrum och de andra som bor i lägenheten som är gamlingar blir vansiniga när de försöker sova eftersom Nadja har satt på stereon på en väldigt hög volym. Klockan är nämligen 02:00. Securitas kommer till lägenheten och ringer på. Ingen öppnar. När klockan är 05:00 gå de först och lägger sig och sover.
 Dagen därpå gå de upp ur sängen klockan 10:00. Nadja är ledig både på lördagar och söndagar. Nadja se en lapp ligga intill hennes lägenhetsdörr. Hon ser att avsändaren kommer ifrån Securitas hon öppnar den och på lappen står det att hon ska betala 500 kronor eftersom hon har stört sina grannar sent på kvällen. När klockan är 11:00 fråga Mats ifall Nadja kan tänka sig att gifta sig med honom eftersom hon uppfyller nästan alla de 10 punkter för den rätta kvinnan. Nadja säger: Ja. Och när det har gått en vecka gifter de sig i en kyrka. Nadja flytta sedan ihop med Mats och de bor nu i Mats hus. Sen levde de lyckliga i alla sina dagar.

 

 

 
 
 
 

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0