Fredrik tipsar

 
 


Artist: Håkan Hellström
Titel: Du Gamla Du Fria

Ovanlig skiva med Hellström men ändå perfekt

Håkan Hellströms nya skiva är lite ovanlig. Håkan sjunger med en lite mer skrovlig röst. Dessutom är arrangemangen inte likadana som de brukar vara. Det är dock en mycket bra skiva. Jag har spelat skivan flitigt sen jag köpte den.
I en speciell låt har Håkan valt att använda gamla hamnarbetares historier och har sedan lagt till en liten musikslinga till det hela.

 

 

 


Författare: Homer Hickam
Titel: Med Albert i baksätet: En nästan sann berättelse om en man, hans fru och hennes alligator.

Roligt och spännande om ett par som ska hjälpa en Alligator hem.

Boken handlar om ett par som lever tillsammans. Frun i familjen har fått en alligator som heter Albert i bröllopspresent. Hennes man är inte lika förtjust i djuret. En dag får han nog och frun får välja mellan antingen alligatorn eller honom. Hon väljer då att försöka få alligatorn hem och vi får följa deras äventyr på färden. Jag tycker boken påminner lite om hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann. Jag rekommonderar boken varmt.

 

 

Artist: Leif Andersson
Titel: Med Andra Ord.

Mycket speciell singelskiva som är udda men mycket cool.

År 1974 sjöng Leif Andersson in denna låten accapella på ett skivbolag som hette September. Skivbolaget hade som ide att vem som helst kunde mot betalning spela in en skiva. Leif nappade på iden och sparade pengar. Efter att ha spelat in låten och fått den tryckt på skiva gillade inte Leif hur den lät så han slängde hela upplagan i soporna. Några hittade skivan i soporna och runt 2015 gjordes ett radioprogram om skivan. 2016 hittades Leif på presspunkten.
 Skivbolaget Mellotronen har nu givit ut skivan på nytt i en limiterad utgåva. Det finns ett litet häfte som ingår och där kan man läsa hur skivan kom till och annat. Ljudet är mycket bra och ena låten har lite extramaterial som är inspelat 2016.

 

 


Artist: Lars Winnerbäck
Titel: Granit Och Morän

Winnerbäcks nya skiva mycket bra

I Juni i år släppte Lars Winnerbäck en ny skiva. Musiken är mycket bra och det är lätt att sjunga med i låtarna. Texten i häftet som kommer med skivan är lite väl liten. I vinylutgåvan av skivan får man en stor plansch att sätta på väggen. Den är inte med i CD utgåvan.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0