Fredrik tipsar

Nr 4/2016
text FREDRIK SAMUELSSON

 

 

Titel: Våran hud, vårat blod, våra ben
Författare: John Ajvide Lindqvist
Spännande och otäckt
Den här boken består av flera olika skräck noveller som författaren skrivit. En del av novellerna har tidigare varit med i utländska novellsamlingar. En av novellerna har tidigare funnits som E-Bok. Man möter bland annat vampyrer, varulvar, zombies, onda tomtar och en hel del annat. Berättelserna är både spännade och otäcka.

 

 

Titel: Då som nu för alltid
Artist: Kent

Ett värdigt avskedsalbum
Den väldigt bra gruppen Kent gjorde i början av året en annonsering om att de skulle göra en sista skiva och konsert. De ville sluta på topp som grupp. I början av Maj släpptes en singel och senare i maj det sista albumet. Precis som de föregående albumen låter det mycket bra. Jag har lyssnat på albumet ofta och har många favoriter Det är ett värdigt avskedsalbum och jag kommer sakna dem.

 

 

 

Titel: 1974
Artist: Håkan Hellström

Håkan är bäst
Folkkäre artisten Håkan Hellström släppte i slutet av April EP skivan 1974. Senare i sommar kommer en fullängdare. Som vanligt är det mycket bra musik och jag har spelat skivan flitigt. En rolig sak är att Håkan blandar engelska och svenska i någon av låtarna.

 

 

Titel: Den Gode Dinosaurien
Regi: Peter Sohn

Bra film men lite för otäckt för barn
Disney har gjort en animerad film om vad som kunde ha hänt om inte dinosaurierna dog ut för 65 miljoner år sedan. En ung apatosaurus förlorar sin far i en tragisk olycka och möter senare ett sorts människobarn som apatosaurusungen börjar gilla. Vi får se deras äventyr tillsammans. Det finns en del roliga scener men också riktigt otäcka scener som lätt kan skrämma barn. Det är bra om en vuxen sitter med och tittar.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0