halloweenfesten

Nr 5/2017
text MATTIAS KARLSSON

 

Det är Halloween i staden The Town och The Towns Commerna har anordnat en Halloweenfest i Commerna husets festlokal. Commerna huset är ett lägenhetshus med många kontor och arbetare. Byggnaden är vit och silverfärgad. Alla Commerna i Misada Country har ett lägenhetshus. Det jobba sammanlagt 150 personer i byggnaden. Byggnaden har 15 våningar. I en liten gränd i närheten av The little park, som är den minsta parken i staden bor familjen Perstsinason.

 The Little Park består mycket av gräs och några få höga träd. Gändens namn är Little Park alley och är en ganska glesbefolkad gränd. Familjen bor i en äldre lägenhet i gränden. Den är så gammal att den blåa färgen i taket håller på att lossna. Pappan i familjen heter Oliver, mammans namn är Olga och deras två gemensamma barn heter Kerstin och Kathrin. Lägenheten är en fyra. De har ikväll planer på att gå på den barntillåtna Halloweenfesten där det endast finns läsk, godis, chips och popcorn att köpa för en billig peng. Pengarna har The Towns Commerna beslutat att de ska gå till föreningen Save us organisation, som är en förening som hjälper fattiga och hemlösa människor. Halloweenfesten börja klockan 18:00 och vara ända till klockan 01:00 och det är ett alkoholfritt evengemang.

 

Klockan är 16:00 och just nu sitter familjen i det ganska stora köket och äter en familjekebabpizza, som de ha hämtat ifrån den närmaste pizzeran som heter Resturant The little Park. När klockan är 17:00 gör sig familjen sig iordning eftersom de ska klär ut sig. Oliver klär ut sig till en trollkarl, Olga till en häxa, Kerstin till en älva och slutligen Kathrin till en zombie. När klockan är 17:30 börja de att gå till The Towns Commerna eftersom att det tar typ en kvart att gå dit eftersom det ligger 1 kilometer bort. Längs vägen ser det en del utklädda personer som förmodligen också är påväg till Halloweenfesten. De se också en man som blir tagen av polisen eftersom han har klätt ut sig till Djävulen vilket är förbjudet. Det är ganska kallt väder ute trots att det är oktober känns det som det är några minusgrader. Väl framme vid byggnaden gå det in och de måste först betala en entreavgift på 50 kronor per person. De får sedan varsin stämpel för att de ska kunna bevisa att de har betalat och inte smitit in. Väl inne i den stora festlokalen råder det feststämning med hög musik och en massa utklädda folk som dansa till en gråhårig DJ vars namn är Henrik.

 

Oliver och Olga stötte på sina grannar på festen som de är vänner med. När klockan är 20:00 blir det mörkt och musiken tystnar i lokalen. Den gråhåriga dj:n säger lite lungt: det är ingen fara gått folk det är troligtvis bara något fel i elnätet eller så ha en propp gått så nu be jag är att lugna ner i, folk blir nämligen panikslagna. Men de flesta gästerna få ännu mer panik när de se någon slags skugga flyga förbi. Skuggan är gul till färgen och flyger väldigt fort genom rummet. Rummet ljusnar upp igen och strömmen är tillbaka familjen Perstsinason och Henrik mötes av en förskräklig blick.
 Det låg en massa människor på marken döda. De såg inte en skymt av skuggan mer men de tror att skuggan fortfarande är i rummet. Henrik går från sin plats och går runt, han inte var han ska göra. Det bevisas snart att skuggan är kvar i rummet när en silverfärgad papperskorg faller ner på marken som det vore en vind som blåser till. Oliver och resten av familjen besluta sig att springa ut ifrån byggnaden och sedan ringa polisen. Men var kommer det att hjälpa att ringa polisen? Funderade Oliver. Henrik skrek till familjen att de skulle stanna kvar i byggnaden och inte flyr det hjälper liksom inte. Oliver höjer sitt tonläge väldigt högt: Bara visa dig skuggan jag är inte rädd för dig. Jasså, är du inte? Svara en ljus röst.
 Skuggan förvandlar sig till en människa och när familjen Perstsinason se vem det är får det en chock. Det är en mördare som har varit försvunnen i flera åratal. Mördarens namn är Melke och han är ganska känd för att vara en väldigt efterlyst man som har mördat ett dusintals människor. Melke och Oliver gick dessutom i samma klass och var på den tiden vänner men vänskapen försvann när Melke började isolerar sig från omgivningen. Melke gå sakta fram till Oliver med en kniv i handen. Under tiden ringer Olga polisen. Oliver försöker att uppehålla Melke i väntan på polisen: Melke varför gör du så här, minns du inte den goda tiden vi hade då du var en snäll grabb i ung ålder. Melke säger: Det var länge sedan redan under den tiden hade jag i åtanke att jag ville gå över till den onda sidan och hade därmed djävulen som en idol. Melke ta fast i Oliver och ska knivskada honom. Men Kerstin som står bredvid Oliver lägger snabbt märke till vad som håller på att hända och hon biter Melke i benet. Melke skriker till och det gör så ont att han råkar tappa den ganska vassa kniven till marken.
 Polisen kommer till platsen. Oliver ha dragit ner Melke till marken och bundit fast honom med ett brunfärgat rep, som han hittade liggande på det gråfärgade stengolvet ganska hårt så att han inte ska kunna förvandlar sig till en skugga igen och fly. Polisen springer in i festlokalen. De tar tag i Melke och för honom ögonblickligen till polisstationen. Melke hinner dock säga ett enda ord till Oliver: Hämnden är ljuv.

 

Melke fick ett fängelsestraff på 30 år pågrund av alla mord han har utfört. Familjen Perstsinason gav sig sedan hemåt. Den här kvällen kommer de förmodligen aldrig att glömma och Henrik beslutade sig att byta jobb och började istället jobba som en psykolog eftersom han gilla att hjälpa människor och sen har han dessutom en gång i tiden utbildat sig till en psykolog.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0