vernissage i bräkne hoby

Nr 5/2017
text & foto CHRISTINA ERICSSON
 
 
Som ni läste i förra numret av Presspunkten har Sanna börjat på Folkhögskolan i Bräkne Hoby. Då berättade hon om sin väg till att hon nu går på konstlinjen för att utveckla sitt måleri. Kursen har nu haft sin första utställning på Kulturhuset i Bräkne Hoby.
 

Vi var fem nyfikna från Träffpunkten som åkte dit för att se utställningen. Vi blev inte besvikna. Sju deltagare visade sina alster. Några hade gått denna utbildning flera gånger, för det får man göra i mån av plats, berättade Sanna. Denna utställning hade inriktning på Cuba, som de associerade till med olika motiv.

 

Sanna berättade om sina tavlor och vad de skulle gestalta. Bl. a. hur hon såg på landet Cuba och hur hon ville visa det med målningen som heter En ljus framtid? Hon ville påvisa frågan om det nya Cuba, vad blir sedan?. Sanna visade också ett stilleben som hon döpt Bean Quila, där hon i olja målat en citron med en böna framför, som jag mitt dumma nöt trodde var en huggorm. Snacka om att kunna associera. Hon hade också gjort en kolteckning, mycket vacker, av en gren. Så enkelt men så genialt. Vad månde bliva av detta stjärnskott? Talang har hon i alla fall. 

 

målning av SANNA HÖIJER

 


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0