Björgen på spåret

Nr 1/2017
text JB
 

I längdskidor för damer är utgången redan given innan tävlingen startat. När Marit Björgen bestämmer sig för att vinna, då har ingen annan någon chans.

 

Marit är helt överlägsen alla andra trots att damerna tränar lika mycket. Hur är det möjligt? Presspunkten kan som första tidning avslöja några heta tips. Enligt envisa rykten har Björgen hittat en hemlig metod som inte ens Lance Armstrong kunde komma på. Det visar sig vid närmare granskning att Marit har en tvillingsyster som ligger gömd i skogen och hoppar in när Marit blir trött. Systern Martina Björgen är en kopia av Marit men har inte samma uthållighet. Hon orkar inte ta sig till mål. Sista biten får alltid Marit köra själv. Om du tycker det är fusk har du inte hört det allra senaste i fallet.

 

Det visar sig nämligen att uppgiften är felaktig. Marit Björgen har inte ett tvillingsyskon. Hon har TVÅ. Den tredje heter Martin Björgen och är således en man. Det syns på bilderna när Björgen åker uppför backen filmad bakifrån. De flesta som tittar tror att det är en herråkare. Trillingbrodern Martin Björgen brukar också gömma sig bakom en buske och hoppa in när Marit och Martina blivit tröttkörda. Det har faktiskt hänt att Martin blivit lite ivrig och kört ända in i mål. Konstigt nog slår ingen larm. Inte ens personalen som sköter dopingskontrollen. Det är mycket underligt att inte någon ser skillnad när Marit står upp och kissar samtidigt som hon gör en segerintervju hundra meter bort i en annan fålla. Det borde fälla vilken åkare som helst. Men Björgen är inte vem som helst. Den norska huldran är ett varumärke. Skidåkaren omsätter hundratals miljoner och kommer aldrig att åka dit på fylla. Nej ingen vågar slakta den kelgrisen genom att säga som det är. Sportjournalister med knorr på svansen tjänar också en hacka på att inte haka upp sig och spilla krut på frågor om innehållet i krutpaketet. 

 

Alla goda ting är tre heter det. Tro, hopp och kärlek är ett exempel. Martin, Martina och Marit Björgen är ett annat. Något helt annat. Om du fortfarande inte tror det är sant så får du kalla på Kalla. Men Lotta är cool och håller god och vacker min. Hennes guld känns äkta. Många ser en riktig pinuppa både i och utanför spåret. Vi som gillar kvinnlig fägring säger kort och gott. Björgen är kanske en man att lita på. Men Charlotte Kalla är helt säkert i en klass för sig.

 

 

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0