Fredrik tipsar

Nr 1/2017
text FREDRIK SAMUELSSON
 
 
 
Rolig uppföljare som lockar till skratt
Titel: Hundraettåringen som smet från notan och försvann

Regi: Felix & Måns Herngren.

 

Hundraåringen Allan är i Thailand tillsammans med sina vänner som han träffade i första filmen. När han nu fyller hundraett år är de stulna pengarna nästan slut. Av ren tillfällighet hittar Allan en gammal rysk läsk som han fortfarande har kvar. Läsken blev väldigt berömd och efter visst funderande kommer Allan på att han ju har receptet på läsken någonstans. Det blir en vild jakt på receptet och även CIA är inblandade. Filmen är nästan lika bra som den första filmen. En apa i filmen lockar till många skratt.

 

 

 

Bra pop musik som man kan digga till

Artist: Little Jinder
Titel: Allting Suger
 

Musiken på den här skivan är väldigt bra. Redan i öppningsspåret super 8 diggar man loss tilll musiken. Little Jinder har några gästartister med i flera låtar. Mauro Scocco är en av dem. Det enda negativa är att det förekommer svordomar i en del av låtarna men det gör egentligen inget.

 

 

 

Komedi och drama om problematiskt julfirande

Titel: En Underbar Jävla jul
Regi: Helena Bergström
 

Ett gaypar har tillsammans med en gravid tjej som är deras vän, köpt ett fallfärdigt hus och de vill fira det hela med sin släkt. Problemet är bara det att alla inte uppskattar att de är ett gaypar och att det inte sägs exakt vem av pojkarna som är pappan. Filmen tar även upp allvarliga saker som rasism och hur andra firar jul. Det är inga actionscener i filmen utan mest dialoger mellan personerna. Det blir dock spännande och känsloladdat.

 

 

 

Mycket fina jullåtar av Carola

Artist: Carola
Titel: Drömmen om Julen
 

I slutet av oktober 2016 kom denna mycket bra skiva ut. Carola är en mycket bra sångerska som sjunger fint. Här på denna skivan är det med en hel stråkkvartett och piano. Det blir nästan för sockersött på sina ställen men jag gillar verkligen denna skivan, även om julen är slut.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0