Så mycket bättre

Nr 1/2017
text FREDRIK SAMUELSSON
 
På TV4 sänds på hösten ett mycket bra program som heter Så mycket bättre. Programmet går ut på att kända artister ska tolka varandras låtar. Idén till programmet är från Nederländerna från början. Där startade det hela år 2009. Här i Sverige började det sändas år 2010 och har snabbt blivit populärt. År 2011, 2013 och 2014 vann programmet i kristallgalan i utmärkelsen bästa underhållningsprogram

 

En del tolkningar blir mycket bra och blir favoriter på radion medan andra är bra men spelas inte lika ofta. Ibland låtarna som blivit populära genom åren kan nämnas Magnus Ugglas version av Olle Ljungströms låt Jag och min far, Septembers version av Petters låt Mikrofonkåt, Lalehs version av Eva Dahlgrens låt Ängeln i rummet och slutligen, Orups version av Carola Häggkvists låt Främling. Efter varje säsong har det givits ut en cd-skiva med tolkningarna. Låtarna finns även på spotify.

 

Programmet spelas in på Pensionat Blå Gåsen. Det ligger i Burgsvik på södra Gotland. Det är under sommaren som avsnitten spelas in. Signaturen till programmet är från början skriven av Ted Gärdestad.
 Varje person har en egen dag då de andra tolkar dennes låtar. Personen bestämmer också vilka aktiviteter som ska ske under dagen. Carola t.ex valde att besöka kyrkan tillsammans med de andra deltagarna och där hjälpte alla till med att sjunga i kör. Andra deltagare som till exempel Ken Ring, valde att bara schilla med de andra.

 

Artisterna har berättat om olika saker som hänt i deras artistliv. Ken Rings program blev sorgligt eftersom han levt i sådan misär. Även Amanda Jenssens program blev sorgligt mot slutet.
 En rolig sak som vi fick reda på år 2014, var att Orup hade slagit sönder Tommy Nilssons vinnartårta då han vann i schlagerfestivalen år 1989. Orup kom tvåa. I år var Tommy Nilsson med och Orup hade skickat med en tårta till Gotland till Tommy. Tommy svarade med att demolera tårtan och nämnde att han och Orup inte fungerar så bra ihop.

 

År 2010 var dessa artisterna med: Christer Sandelin, Lasse Berghagen, Lill-Babs, Petter Askegren, Plura Jonsson, September och Thomas Di Leva.

 

År 2011: E-Type, Eva Dahlgren, Laleh, Lena Philipsson, Mikael Wiehe, Timbuktu och Tomas Ledin.

 

År 2012: Darin Zanyar, Magnus Uggla, Maja Ivarsson, Miss Li, Olle Ljungström, Pugh Rogefeldt och Sylvia Vrethammar.

 

År 2013: Agnes Carlsson, Bo Sundström, Ebbot Lundberg, Ken Ring, Lill Lindfors, Titiyo och Ulf Dageby.

 

År 2014: Amanda Jenssen, Carola Häggkvist, Kajsa Grytt, Johan T Karlsson, Love Antell, Ola Salo och Orup.

 

År 2015 fick vi höra dessa artisterna: Andreas Kleerup, Sven-Bertil Taube, Ison Och Fille, Jenny Berggren, Lisa Nilsson, Miriam Bryant och Niklas Strömstedt.

 

Slutligen så hörde vi dessa under 2016: Freddie Wadling (det var meningen att han skulle vara med men tyvärr dog han strax innan inspelningarna börjat. Han hade dock gjort så kallade demoinspelningar och dessa spelades upp i programmet),
Jill Johnsson, Lisa Ekdahl, Little Jinder, Magnus Carlson,
Tommy Nilsson ochDanny Saucedo.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0