Katten

Nr 4/2017
text MATTIAS KARLSSON

 

Hjälp, katten vill döda mig, skriker en ung brunhårig flicka. Hennes namn är Johanna och hon bor i ett vitfärgat litet hus en liten bit ifrån byn Ghost Village. Katten har rivit henne några gånger vilket syns tydligt eftersom det är stora blodiga rivsår längs hennes ben och dessutom bär hon vita skjorts. Hon springer och springer längs en ödemark med katten bakom sig. Skriker hjälp ett flertal gånger. Det är ingen vanlig katt eftersom den konstigt nog har blå päls och röda ögon och dessutom är den lika stor som en tiger. Hjälp, skriker Johanna återigen ett flertal gånger men det verka inte finnas en enda människa i närheten eftersom det är bara ödemark där hon befinner sig och hon vet att runt själva byn Ghost Village bor det inte så många människor, kanske ett tiotal. Efter ytterligare några enstaka kanske fem minuter har katten helt enkelt försvunnit. Bara försvunnit helt spårlöst. Johanna pustar ut och är glad att hon bara lever. Johanna traskar sedan hemåt.

 

Hennes föräldrar bor också i huset och deras namn är Angelika och Axel. Angelika och Axel sitter ner och titta på TV i det lilla blåfärgade vardagsrummet då Johanna kommer in springande och stänger utedörren fort. På TV visa dom en dokumentär om Palleous Hotel och mysteriet med Elina La Samor. Angelika ser hennes blick. Johanna verka vara i någon sorts chocksituation det ser nästan ut som hon drabbats av en panikattack. Johanna säger: Jag har blivit anfallen och jagad av en katt ifrån helvetet rent ut sagt. Både Angelika och Axel kan inte hålla sig utan skrattar rakt ut åt henne. De tror att hon har fantiserat ihop det hela. Johanna säger med en ledsen röst: Men det är ju sant kolla mina stora rivsår som jag fick av katten. Angelika kolla på rivsåren och hon börja tror att Johanna har skurit sig själv med en vass kniv. Angelika säger: Du får absolut inte hålla på med självskadebeteende Johanna, det löser ingenting. Axel instämmer och tror också att Johanna håller på med sådana dumheter.

 

Johanna går upp till sitt lilla rosafärgade rum och stänger den vita dörren ganska hårt. Väl därinne sätter hon sig i sin säng och gråter, säger sedan tyst för sig själv. Jag är så trött på att alla tro att jag ljuger, det är ju sant. Ända sedan hon var liten har folk trott att hon har ljugit om allt möjligt men det mesta har varit sant. Hon hör en röst som svarar henne. Det är ett vitt spöke som kommer fram. Hon känner genast igen spöket det är hennes döda mormor som dog för ungefär två år sedan, av en mystisk sjukdom som gjorde att hon frätes sönder. Hennes mormor hette Mirakel och var en trevlig dam som ville alla väl. Hon brydde sig nämligen mer om andra än sig själv. Hon säger: Gråt inte kära barn det löser ingenting, jag tror på dig. Hon sätter sig bredvid Johanna och trots att hon är ett spöke kan Johanna känna av hennes närvaro när Mirakel försöker trösta henne. Johanna känner sig någorlunda gladare och Mirakel säger god natt och försvinner därifrån. Innan Johanna gå till sängs knackar det till på dörren och där står Axel och säger: Johanna ska du har kvällsmat innan du går och lägger dig? Johanna säger: Jo tack, jag är just nu döhungrig. Axel säger snällt till Johanna: Förlåt för att jag gjorde narr av dig innan, idag jag lova att försöka skärpa mig. Johanna säger: Jag godtar din ursäkt min käre pappa. Innerst inne önska Johanna att de också hade sett katten eftersom hon vill bevisa på något sätt att hon talar sanning.

 

Nästa dag började absolut inte som förväntat när Johanna kom ner till frukostbordet som har en vit färg. Angelika berättade för henne att de hade kontaktat en psykolog vars namn är Sven Ingvar Sedrisa pågrund av oro om självskadebeteende. Johanna skriker: Men det var ju katten som gjorde det, inte jag. Struntprat säger Angelika och Axel håller med henne men han känner sig någonlunda tvungen, egentligen tror han att Johanna talar sanning. Men han vet också att Angelika kan bli väldigt, inte lite utan ganska mycket, frustrerad och aggressiv. Johanna blir arg och grå med stora steg in i sitt rum och stänger återigen dörren och sätter på ganska hög hip hop musik som hennes föräldrar inte är särskilt förtjusta i. Hon har surround ljud i sitt rum vilket gör att när hon har hög volym på stereon hörs det i stort sett över hela huset. Axel och Angelika sitter kvar i köksbordet och tillslut säger Angelika: Jag gå upp och prata med henne. När Johanna roar sig med musiken se hon återigen katten nu sittande på ett träd i närheten av huset. Katten bara stirrar henne i ögonen. Angelika kommer gående och öppnar hennes dörr utan att ens knacka. Angelika säger: Johanna jag skulle vilja, men hon tystnade sedan när hon såg katten. Angelika säger: Du talar ju sanning förlåt för att jag inte trodde dig. Johanna säger: Det är lungt. Angelika provar att gå fram och öppna fönstret och säger: Försvinn i hopp om att katten ska försvinna men katten bryr sig inte.
 Istället för att försvinna hoppar katten in genom fönsterrutan och Johanna springer ut ifrån rummet. Angelika stanna kvar hon vägrar att springa eftersom det bara är en katt. Johanna se att Angelika stanna kvar och skriker: Spring för livet katten kommer att döda dig. Angelika lyssna dock inte. Katten biter Angelika i armen och Angelika skriker: Din fördömda kattjävel vad ta du dig till? Det blödde häftigt eftersom katten bet henne i ett blodkärl. Johanna ser vad som har hänt och skriker på Axel. Axel som sitter och titta på TV rusar sig upp ur den röda soffran och springer. Det första han säger när han kommer till Johannas rum är: Skit också katten existerar. Efter det ser Axel vad som har hänt med Angelika han skriker vi måste genast åka till sjukhuset innan du förblöder. Han springer ut med Angelika och Johanna följer med eftersom hon inte vill vara kvar i huset när katten är där.

 

De springer ut ur huset och till bilen. De måste köra till närmaste sjukhuset som ligger i Godili city cirka 3 mil åt norr. Godili city är en liten stad, men trots storleken ligger Misada Countrys största sjukhus i staden och där kan de erbjuda alla möjliga sorters behandlingar. Anledningen till just sjukhusets placering är att det inträffat många fall i just detta området, främst i The Blue Forest som ligger bara en bit ifrån Ghost Village. Johanna, Axel och Angelika sätter sig i den gula bilen och kör med full fart till sjukhuset. Innan de kör tittar Johanna i backspeglen men någon katt syns inte till. Märkligt, hur kan en katt bara försvinna?, tänker Johanna. Väl framme vid sjukhuset springer det in till akutmottagningen och de får genast hjälp. Angelika hade dock tappat en hel del blod och läkarna som heter Jason och Jill fick göra en såkallad blodtransfusion. Efter det fick läkarna laga blodkärlet och sy ihop såret med en lokalbedövning. Jason frågade Angelika: Hur fick du det här såret? Angelika sa: Det var en katt som bet mig. Jason tittade på henne fundersamt och bad henne om en beskrivning om hur katten såg ut. Angelika berättade att katten hade en blå päls, röda ögon och att den var lika stor som en tiger. Jason säger: Anledningen till att jag ställde just den här följdfrågan var för att vi har haft ett tidigare sådant fall då det var en äldre man som hade blivit biten av just en sådan här katt och han bodde inte långt ifrån Ghost Village. Jason sa: Jag skulle vilja anmäla just den här händelsen till polisstationen som ligger här i staden. Angelika nickade ett ja till svars.
 I den polsistation jobbar enbart killar. Det jobbar totalt åtta poliser i stationen. En svarthårig man vid namn Olle svarade i telefon. Hej, du har kommit till Godili citys polisstation och mitt namn är Olle. Hej svarar Jason tillbaka med sin mörka röst och uppger händelsen. Olle säger: Det här måste undersökas närmare. Jag ska genast skicka ut två poliser till platsen Ghost Village, det finns ganska starka och självklara tecken på att katten troligtvis kan befinna sig där. Olle som är själva polischefen går ifrån sitt vitfärgade lilla kontor till ett villorum där poliserna sitter när de inte ha något att göra.

 

Just nu sitter endast Arne och Dan där. Olle säger på skämt: Kom igen era lata as, ni har fått ett uppdrag. Arne och Dan tittar snabbt på varandra och reser sig snabbt upp. Olle berättar för dom att de ska åka till Ghost Village, undersökar och eventuellt hitta katten och skjuta den. Under tiden beger sig Johanna, Axel och Angelika hemåt. Angelika säger: Hoppas att de hittar katten jag tror nämligen att katten har något ont i sig. Axel säger: Jag tror bara att det är en ovanlig katt. Johanna tror dock inte att katten befinner sig i Ghost Village utan den befinner sig nog i The Blue Forest. Arne och Dan stiger in i den blåvita polisbilen och åker till Ghost Village. Både Arne och Dan hatar just den byn eftersom det råder mystiska ting i byn plus att en av deras kollegor försvann en gång och han har ännu inte hittats trots att det har gått så lång tid som 10 år. Väl framme börja de kolla i den lilla kyrkogården i Ghost Village men där hittade de inget. De ser en man gående längs kyrkogården. Det är den gamla vaktmästaren Lars som bruka sköta om kyrkogården på bästa möjliga sätt. Arne frågar honom om han har sett katten. Vaktmästaren stirrar på honom och säger: Jag har inte sett någon katt. De fortsätter att leta i byn men de hitta inga tecken på någon katt. Arne börja snabbt misstänka att de leta på fel ställe annars skulle de väl hitta katten. Dan hör ett pistolskott ifrån en gata. Han säger det till Arne och eftersom gatan ligger ganska nära är det bara att springa dit. När de väl befinner sig där se de ingen person, spöke eller något djur. Arne säger med ett skrattande leende: Dan du måste sluta att lura mig. De bruka jävlas med varandra ibland eftersom de är goda vänner så tycker bägge två för det mesta att det bara är roligt. Dan säger: Haha där lurade jag dig allt. Haha jätteroligt instämmer Arne.

 

Klockan är 23:00 på kvällen och de är läggdags eftersom de ska upp klockan 6 i morgon. Axel och Angelika sov gått den kvällen. Men dock inte Johanna hon kollade nämligen ut i fönsterrutan ett flertal gånger för att försäkra sig att katten inte är där igen. Nästa dag som är en måndag börja precis som det brukar eller nästan kan man säga eftersom Johanna fick ett utbrott pågrund av för mycket prat i köket när de skulle äta. Hon bruka blir lättirriterad när hon har sovit dåligt. Klockan är 07:00 på morgonen. Axel och Angelika läser dagens tidning där det bland annat står om vad Johanna råkade ut för igår. Axel säger: Helt jävla otroligt att de inte har hittat katten än, är det en spökkatt eller vad försegår egentligen? Axel klär på sig sina kläder han ska ta sig till jobbet. Axel jobbar som en tekniker men när han gå fram till ytterdörren och låser upp den blir han chockad när han ser katten står på andra sidan dörren, han skriker försvinn för tusan till katten men den bara står kvar där som den jävlas med honom. Axel smäller sedan igen dörren eftersom han är rädd att katten ska göra honom något. Han säger till sin familj: Ingen öppna utedörren, katten står nämligen där och väntar.

 

Trots att dörren är stängd står katten i hallen nu och Angelika skriker: Hjälp, medans Johanna tänker: Hur kan katten ha tagit sig igenom dörren och hon springer till telefonen och ringer snabbt polisen. Alla tre gör en fasanfull upptäck, katten pratar med dom och säger: Jag har kommit hit i syfte att döda er, ifrån min ledare som dog för några år sedan. Katten som verkar vara en kvinna nämner dock inte ledarens namn. Ledarens själ finns dock kvar och jag delar min själ med ledarens. Axel säger: Jag tror minsann att djävulen var din ledare. Katten skrattar och säger: Visst det var han och han var stark och märktig tills några poliser dödade honom. Men jag var hans husdjur och han överförde sin själ till mig när han dog. Alla tre skakar eftersom att de ha hört talas om djävulen och vad han gjorde på Palleous Hotel. Katten river först till Angelika och sedan biter katten henne. Både Johanna och Axel försöker att hindra katten men de har inget vapen hemma förutom en kökskniv. Axel hugger katten med kökskniven och katten blir bara lätt skadad och säger: Det där gjorde inte ont, trots att Axel hade tagit i allt han orkade. Under tiden åker poliserna Arne och Dan till platsen och säger: Äntligen har vi fått en skymt om vad katten befinner sig just nu.
 Katten lyckas tillslut att döda hela familjen vilket poliserna upptäcker när de väl är på plats. Arne skjuter katten ett tiotal gånger och katten skricker: Åh neeeej och dör av alla skotten. De lägger märke till att en liten dimma sveper förbi dem och Dan säger: Det där var nog en själ som flög iväg till nästa ställe. Ett spöke kommer fram och poliserna blir först rädda vilket de inte behövde vara eftersom det var Mirakel som stod i rummet. Mirakel tackar poliserna för insatsen trots att Angelika, Johanna och Axel olykligtvis förblödde till döds av alla bett och rivsår ifrån katten. Mirakel säger: Ni har ju trots att de dog hedrat deras död genom att skjuta ihjäl katten. Ni är guld värda. Mirakel säger: Jag har tänkt att hedra deras minne och flytta in i huset och välsigna det så att inga ondheter kommer in här igen. Låter som en bra idé säger Arne men dock tror vi att själen katten har lyckades fly men vi ska göra allt för att stoppa själen, än är det inte över. Under tiden som Arne, Dan och Mirakel prata så flyger själen vidare till The Blue Forest.
 Kattens själ överlevde inte men dock överlevde djävulens själ och bara väntar på att tränga sig in i nästa djur. Hur man ska förinta den är den stora frågan. Om den ens går att förinta.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0