mattias speltips

Nr 3 2018
text och foto Mattias Karlsson
 

Harry Potter och de vises sten: Gameboy color

 
 
En helt unik version av spelet Harry Potter och de vises sten. Spelet är ett typiskt rollspel. Eftersom Game Boy Color har sina begränsningar hade man inte kunnat göra spelet bättre tror jag inte. Spelet känns stort men grafiken är simpel och lätt.

 

Spelet är ganska lätt men vissa utmaningar kan kännas väldigt prövande på mitt sinne till exempel att hitta till nästa lektion. De finns några minispel som kan nås via huvudmenyn. Spelet gå ut på att man är Harry Potter och man börja sitt äventyr i Diagon Alley. Spelet följer bokens handling och inkluderar alla scener i boken vilket inte filmen gjorde. Men quidditch matchen är bortplockad konstigt nog. Mitt slutliga omdöme är spelet är bra för den här konsolen men inte den bästa versionen precis.

 

THE SIMS 2 PETS: Gameboy Advance

 

The Sims 2: Pets är ett spel som gavs ut år 2006 till Game Boy Advance. Ett rätt så kul spel enligt min åsikt. Man kan samlar på skräp i naturen och sedan sälja det och på så sätt få ihop lite pengar. Man har tänkt lite på miljön när man har skapat spelet förmodligen i syfte att uppmanar folk att ta vara på miljön. För att man ska komma någon vatt i spelet bör man skaffa sig ett husdjur som finns att köpa i en butik i den lilla staden.

 

Spelet funka bäst på Game Boy Advance SP då ljuskvaliten är bättre och man kan se bättre. Man kan bara har ett jobb på spelet och det ärr att skötta om djur tråkigt nog, men pågund av namnet så är det främst djursällskap som spelet handlar. Men man måste också skötta sina egna behov givetvis precis som i verkligheten. I vanliga The Sims bör man enbart gå till jobbet så sköts det automatiskt

 

Battleminerz: Nintendo 3DS

 
 

Battleminerz är en sorts uppföljare till spelet Battleminer fast så mycket bättre. Man kan odlar saker vilket man inte kunde i Battleminer. Multiplay läget är ganska roligt då man antingen kan spela via local eller internet. Men nackdelen är att om bygger något kan en annan spelare förstöra det. Det beror på att det är olika åldar som spela det. Om man titta på Adventure läget så är det en del spännande djur som inte finns i Minecraft som till exempel Elefanter och Kameler som man även kan rida på men då behöver man mat till djuret för att göra det. I det här läget kan man också odlar saker som till exempel ris och vete.

 

Miljön är väldigt bra runt om den oändliga världen om man kommer till öknen finns det både tempel och pyramider. I snödelen finns det en del iglor. Inuti byggnaderna finns det överraskningar som till exempel zink och guld men även diamanter. Man kan tillverka möbler iform av kistor och sängar. Men tråkigt nog inte mer. Men det är ändå en förbättring kan man säga i Battleminer kunde man inte skapa några möbler överhuvudtaget. Det är tråkigt att det inte finns någon lava i världen enbart vatten. Man kan inte gräva så djupt hellre inte om man jämför med Cube Creator 3D där man kunde gräva mycket djupare.

 

 

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0