fågeln

nr 1 2018
text Emmelie Olsson
 
 
 

Fåglar är vackra djur. En del fåglar trivs bäst att bo i skogen, fast på vintern brukar vissa flyga iväg men kommer hem igen till våren. På somrarna finns det även fåglar som bor vid sjön. Ifall man är ute med båten så får man akta sig för att komma för nära deras bon där de har sina ägg eller ungar, annars blir man attackerad.

 

Det finns en del fåglar som dansar och det kan vara roligt att titta på, annars är det väldigt avslappnande att sitta vid sjön om kvällarna och bara lyssna på fågelsångerna.
Min mamma är vacker som en fågel. Hon trivs att vara i skogen och vi brukar gå och plocka svamp ihop. För några år sen så flyttade hon härifrån och upp till enköping, men i våras så flyttade hon hem till Karlskrona igen.

 

På somrarna är vi ofta ute på sjön, tar med oss lite fika och äter ute på någon ö. Oftast blir det på Karlsholmen för det ligger nära och brukar inte vara så många därute, men det kanske är för att mamma är med och då vågar verkligen ingen komma i närheten av varken mej eller mina syskon.
Mamma går i en dansgrupp på helgerna, som jag också precis har börjat i nu för det såg kul ut och hon är duktig på det. När det gäller sång som en fågel, så va det dock länge sen jag hörde henne sjunga. Men hon brukade ofta sjunga för oss när vi va små, och det va avslappnande att bara få ligga i sängen eller i knät och lyssna på det...


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0