Roswell incidenten

Nr 2 2018
Text Elin Pernelid
 
 

En av de mest kända händelserna som rör utomjordingar är Roswell incidenten 1947. Det ska ha varit tre UFOn som kraschade strax utanför Roswell som ligger i den amerikanska delstaten New Mexiko. Ombord på dessa farkoster ska det ha funnits utomjordingar som omkommit av kraschen. Enligt legenden ska USAs försvarsdepartement tagit hand om det och sedan mörklagt hela händelsen. Det som hände kring denna tidpunkt var att många hade rapporterat att de sett främmande föremål som svävade i luften. Samtidigt vid denna tidpunkt var att USAs hade sänt upp speciella ballonger som gjorde det möjligt att avlyssna om Sovjetunionen skulle sända upp kärnvapen. Det var naturligtvis hemlighetstämplat så få visste om det. När de sedan fick in rapporter på att det skulle röra sig om en UFO krasch så tillkalldes det människor inom försvaret och CIA. De valde att mörklägga det. Först sa de att det rörde sig om en weather ballon, sedan ändrade de sig och sa att det var ett annat slags ballong.

 

Inte förrän tre decennier senare började man återigen ta upp teorin om UFOn. En så kallad ufolog som träffade på den pensionerade majoren Jesse Marcel som var med vid händelsen som nu påstod att det UFOn som hade kraschat och att man bytte ut delarna mot ballonger för att ha så kallade bevis. Problemet med honom är att han led utav trovärdighetsproblem. Det finns bara några få som styrker hans historier. En kvinna påstod att hennes far berättat att han och hans far, som tillhörde militären, skulle ha sett militären bära ut små kortväxta utomjordingar från UFOna. Ingen annan i hennes familj styrker versionen.
Vi kan väl, oavsett vad man tror på, komma överens om att någonting hände på den här platsen. Någonting som USAs försvarsdepartement vill tysta ner. En intressant sak är att om man söker på just den här platsen på google earth så finns inte platsen som detta ska hänt. Varför det kan man undra? En kille vittnar om att han arbetade med en man som tidigare var anställd på AREA 51, killen försökte pressa mannen på information om Roswell händelsen men mannen undvek att svara. Till slut svarade mannen ett enda svar och inget mer, mycket av det som sägs om det stämmer.

Majestic 12 var ett kodnamn för UFO teorin där det ska ha kommit ut dokument och bilder som då bevisar att detta ska hänt, men man har aldrig kunnat fastställa om det ligger någon fakta bakom det och det pratas om att det är förfalskat. Det pratas också här om att USA tillsammans med Ryssland, Kina och de andra stormakterna ska ha ett hemligt förband med utomjordisk makt. Det har heller aldrig kunnat bevisas.
Idag pratar man istället om AREA 51, som USA i många, många år hävdade inte fanns. AREA 51 skulle vara ett ställe där de då ska ha den här kontakten med varelser som inte kommer härifrån. Finns också teorier om att de har utomjordingar instängda där som de gör experiment på.

 

För något år sedan hittade man AREA 51 och delar av området finns utmärkta på google earth. Direkt fakta finns inte att få tag på och kommer man för nära, några kilometer ifrån, kan man bli skjuten. CIA förnekar fortfarande alla rykten och påstår att det bara används inom militären som flygövervakning, men fortsätter att ha allting hemlighetsstämplat. Så någonting sker ju där, även om det nödvändigtvis inte behöver vara just med utomjordingar inblandade.

 

 

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0