Naturens krafter

Nr 4/2018
text och målning MATTIAS KARLSSON
 

Det är moder natur som tala säger en äldre präst. Jag ber er att sitta och bara ta det lungt i kyrkan. Utanför kyrkans fönster och dörrar blåser det rejält och alla inklusive prästen är oroliga för att kyrkan ska falla sönder. Blåsten har kommit snabbt tidigare var det nämligen solsken. Prästen predika: världens undergång är kanske här vem ligger bakom det naturen eller människan. Det kan vara både och. Det hörs ett dunder ute och nu har troligtvis åskan blåst in också. När det har gått cirka 2 timmar verka det som allt det fruktansvärda vädret har stillat.

 

En ung kvinna går fram och öppna kyrkans port. Ute rådde det en syn som det vore ett krig som löper aok. Byggnader ligger i spillor och ruiner, människor ligger på marken antingen skadade eller döda. Men det är definitivt inte världens undergång det är hon väldigt säker på. Men hur utlöstes då katastrofen som drabbade hela stora samhället Jämjö? Det kanske blir ett mysterium...

 

Under tiden som händelsen ägde rum i Jämjö visade satellitbilder på en undlig situation och extremt ovanlig i Sverige en kraftig lokal orkan håller på att bildas ovanligt fort dessutom. Stig som jobba som väderleksrapporter tror absolut inte sina ögon han har aldrig i hela sitt liv sett en så snabb utveckling på en orkan. Man rapportera fort till både radio och tv kanaler och man avbryter samtliga program för en så kallad krissituation

 

VIKTIGT MEDDELANDE till allmänheten i Jämjö.

En orkan kommer snart att utlösas i samhället och den är rejält kraftig så befinn er inne och undvik att vara ute. Orkanen tros dessutom innehålla åska så ser till att skydda era apparater. Samtidigt som detta sker inträffa något annat i Norge nämligen att en Asteroid ramlar ner och bilda ett stort hål och en massa damm och stoft flyger upp i luften. Ett område lika stort som Skåne förstörs av nedslaget och väldigt många människor dör.

 

En kraftig jordbävning inträffar i Japan.

Flera vulkaner får utbrott under en dag. Regnskogen Amazonas drabbas av en eldstorm och håller på att brinna ner, det är den värsta katastrofen som någonsin har drabbat Amazonas. Det verka vara omöjligt att stoppa elden. En tsymani på 30 meter bildas i Indiska Oceanen pågrund av ett mindre Asteroidnedslag. Indien får väldigt mycket vatten på endast en timme och många hem blir översvämmande.

 

Jorden gick under den här dagen pågrund av naturen och de yttre krafterna ifrån rymden.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0