Star wars episod 7

Nr 3/2016
text PERLUKAS ZETTERQVIST
 
Recension av 
Star Wars Episod 7
The Force Awakens
 

Den 16 december kl 14:45 på Biostaden i Karlskrona kom den i 3D, Star Wars Episod 7 – The Force Awakens. Första intrycket efter att ha sett Star Wars episod 7 var förvirring, visste inte alls vad jag skulle säga om den och en känsla av att det skulle vara någonting nytt.

 

För att sammanfatta den tar vi en punkt i taget och börjar med de bra synpunkterna.
 Det var en bra början med samma gamla Star Wars intro. Sen kom den första ripoffen. Det började som den allra första scenen från episod 4, men istället att bilden gick över rymdskeppet så gick den under med små mindre skepp flygandes ut från den, ner mot botten av skärmen. Vilket kan tas som negativt, men ändå bra eftersom man ska få känslan av det gamla och bli påmind om att det är just Star Wars.
 Dialogerna i mellan stormtruppen Finn och rebellpiloten Poe Dameron gav mer karaktärsdrag än i de gamla filmerna och att allt inte är givet i Star Wars-universumet, som deras teknologi, inte var något som alla bara kunde.
   Efter att ha sett filmen igen fick jag känslan av någonting nytt som inte var förgäves. P.g.a. att vi har den nya “R2D2”: BB-8, mer livlig och visar mer karaktärsdrag och även att det var många ripoffs så var Star Wars-känslan där.

 

För de negativa synpunkterna så var det första att det var för många ripoffs. Annledningen kan vara bra som dålig, vilket var för mig förväntan av något nytt med Star Wars-känslan. Det var som om regissören hade slut på idéer och satte då in gamla färdiga klipp.
 Det andra var när Han Solo dog, för att han är en sådan viktig karaktär för filmerna. Sen har vi Kylo Ren “the bad guy”. Han var inget mer än en wannabe av Darth Vader eftersom han bar liknade utstyrsel som Darth Vader och är av Skywalker-familjen. Intrycket av honom var att han inte passade in i bilden även att han var Han Solos son och en påminnelse om att alla i Skywalker-familjen är dömda att bli dåliga Jedis. En annan påminnelse var förlora-hand-fetischen, Anakin fick ena handen avhuggen av Greve Dooku, Luke får handen avhuggen av Darth Vader, Darth Vader åter igen, men av denna gången av Luke och Kylo Ren av Rey.
 Första Ordens kommendörer såg ut som mjäkiga wannabe nynazister. Det fanns även en Death Star look-a-like, ända skillnaden var att det var en hel planet vid namn Starkiller och var förstörd precis på samma sätt som sina företrädare.
   Som slutresultat får den 3 av möjliga 5.

 
 

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0