Melke är tillbaka

Nr 6/2018
text MATTIAS KARLSSON
 

Larmet går i polisstationen i The Town och en fånge har rymt. Melke lyckas tar sig ut ifrån fängelset lika fort som han blev inspärrad genom att förvandlar sig till skuggan, men det tog trots allt 1 år innan han gjorde det. Fängelset var ett helt vanligt fängelse. Polisen inser sedan att de satte honom i fel fängelsecell. De fanns bättre celler med bättre höginstallerande system. I de vanliga fängelsecellerna finns det givetvis övervakningskamera och larm. Melke är minsann återigen ute för att hämnas på familjen Perstsinasson vilket han nämde när han blev tagen av polisen i samband med Halloweenfesten.
Nyheten om hans flykt sprids väldigt fort. Olga och de andra i familjen Perstsinasson sitter vid tv:n när de hör nyheten på Misada News. Barnen Kerstin och Kathrin befinner sig i sina rum. Oliver blir genast upprörd av nyheten som sänds. Oliver säger ganska högt så att alla i huset hör honom: Han kommer att söka upp oss och döda oss vi bör nog cheka in på något vandrahem fort som tusan. Han vet inte var vi bor men han kan förmodligen hitta oss ganska lätt. Olga motsätter hans förslag att fly och säger: vi kan ringa polisen och be dom övervaka huset. Oliver svara med ett hånleende: så du tror allvarligt att polisen ställer upp på det? Han tänker efter och säger sedan: kanske en vakthund hjälper? Allt handlar om tid säger Olga vi måste göra något snabbt innan han hitta oss. Under tiden är polisen ute och letar och de sätter upp affischer på Melke där det står: efterlysning Melke en ytterst farlig man, härjar fritt fram och kan förvandla sig till en skugga. Varning utfärdas.

Oliver tänker:Jag begriper inte hur man kan låta en sådan man fly så lätt från fängelset? Borde inte fängelse vara bättre? Han fundera seriöst att skriva en insändare i tidningen om det. Olga tänke: varför vill han utan direkt åtanke döda oskyldiga invider? Oliver meddelar Kathrin och Kerstin att det måste åka iväg hela familjen snarast. Familjen packar ner allt de behöver och lämnar allt som är onödigt kvar i huset förhoppningsvis kommer de att återvända till huset. Allihopa sätter sig sedan i bilen. Men Olga ser en skugga närmar sig dem och skriker: kör nu! Oliver sätter gasen i botten. De har ingen aning var de ska utan de bara kör för livet. Skuggan följer efter längs landsvägen som har namnet L.45, L står för landsväg. Poliserna ligger strax bakom skuggan. Folk kör till sidan på vägen för att undvika skuggan. De är rädda att skuggan ska förstöra bilarna. Tillslut drar sig Melke tillbaka och försvinner åt ett annat håll. Olga och Oliver pustar ut. Men de tänker inte återvända hem förrän Melke har blivit satt bakom lås och bomm igen. Oliver tänker då på Henrik, tänk ifall Melke jagar honom nu? Henrik jobbar nu som psykolog pågrund av den dramatiska händelsen på Halloweenfesten då han jobbade som en DJ. Henrik trivs mycket bättre med det här jobbet.

 

Turligt nog har Oliver Henriks mobilnummer. Han slår en signal på telefonnummer 051105671. Henrik börjar sin dag på sitt jobb, han jobbar som en psykolog på Sjukhuset i The Town. Arbetstiderna är reltativt bra. Idag ska Henrik träffa en patient som heter Michael men kallas Micke. Henrik gå ut till Patientrummet när klockan närmar sig 10:00. Henrik tycker av någon konstig anledning att han har träffat Michael tidigare i något sammanhang men han kan inte komma på hur eller i såfall var de har träffats. När de väl sitter i psykologrummet berätta Michael om sina problem. Han nämner att han behöver prata ut eftersom han har mött en såkallad översittare som heter Jakob. Jakob har förstört allting säger Michael med gråten i halsen. Henrik säger: berätta vad som har hänt så hjälper jag dig. Henriks mobiltelefon ringer när han har fikarast och han svarar:
Hej det är Henrik. Oliver: hej det är Oliver här jag skulle bara fråga ifall du är trygg på jobbet just nu. Henrik säger misstänksamt: jo jag är trygg varför undrar du det? Oliver tänker: han vet inte. Oliver berätta för honom: Melke kommer du förmodligen ihåg? Henrik säger lite små irriterat: jo han glömmer man väl inte precis. Oliver: han är på rymmen. Henrik: du skämtar lägg av det är icke roligt. Oliver: jag menar ytterst allvar. Henrik suckar och säger tack för varningen måste lägga på nu har en klient om sisådär 5 minuter. Ha det bra. Oliver berätta för Olga att han har varnat Henrik. Olgar säger: bra, visste han om det med Melkes flykt. Oliver svara: nej, jag berättade det för honom. Henrik tänker: hoppas han inte kommer hit om det nu är sant. Oliver sätter på bilradion och det första han får höra är nyheterna som löd: just nu uppmanas allmänheten på Persota Island att hålla sig inomhus, en galen mördare vid namn Melke har smittit ifrån fängelset i The Town. Vi uppmanar allmänheten att hålla sig inne tills han har flytt ifrån ön eller blivit tagen.

 

När Melke har hållit på att jaga Perstsinasson ett tag ser han ingen mening med det länge. Slutligen hamnar familjen Perstsinasson på den lilla ön Simik Island. Melke vill inte fokusera sig på endast dom han vet att han utlovade en hämnd men han ser ingen mening med det. Han vill besöka Misada City och forskningsanläggnigen Forsmis Forskning AB. Forsmis Forskning AB lades ner för 6 månader sedan då man flyttade anläggningen till en större plats i Godili City, dock lämnade man kvar tidsmaskinerna som man byggde de sista åren eftersom de var försvåra att förflytta. Melke förvandlar sig till skuggan och beger sig till Misada City. Oliver kolla i bakspegeln och någon skugga syns inte till. Men de har beslutat sig att tar sig vidare till Simik island ändå de vill inte riskera att blir uppsökta av Melke. Polisen jobba hårt för att fångata Melke igen.
Samtidigt i Misada City har bilar välts omkull av en kraft som är oerhört stor. En äldre man bevittna händelsen: det var liksom en skugga som kom fram bara sådär liksom. Nyhetsreporten som är på plats nickar och lyssna på alla vittnen. Melke flyger in genom ett fönster som är igenspikat i forskningsanläggnigen. Polisen har fått in rapporter om var Melke befinner sig och kör dit i rasande fart. Melke förvandlar sig tillbaka till människa och titta sig om. Han befinner sig i ett stort rum som ser ut som att en gång i tiden varit ett mötesrum. Ganska snart har polisen sprungit in i byggnaden genom att slå in en dörr.

 

De står nu fyra poliser och riktar gevär mot honom. Melke skrattar och säger: ni tror verkligen att ni kan stoppa mig, ni kommer att misslyckas. Den kortaste polisen säger till honom: tvinga oss inte att skjuta dig. Melke skratta återigen och säger: bara skjut mig jag kommer ändå inte låta er förstöra min plan. Polisen ger order och de skjuter gemensamt mot Melke som snabbt förvandlar sig till sin skugga igen. Melke flyger ut ur byggnaden igen och ha tänkt att återvända i ett annat tillfälle. Melke flyger till sin bostad som ligger i skogen The Blue Forest på ett ställe där ingen besökare brukar visa sig. Bostaden ser nästan öde ut vilket han vill för att ingen ska snoka där han bor. Polisen försöker lista ut varför han överhuvudtaget vill tar sig in i forskningsanläggnigen det måste väl finnas en anledning. De vill gärna komma på anledningen så fort som möjligt för att lyckas stoppa det.

 

Olga bokar ett rum på ett vandrahem i byn Simik där de vill vara i en vecka eller så länge det behövs tills Melke återigen är bakom lås och bom. Som tur är finns det rum ledigt för fyra personer. Det är lite lyx i vandrahemmet eftersom de finns två dubbelsängar där, ett skrivbord. Olga sätter på den lilla tv:n som finns i rummet för att ser nyheterna. Polisen har inte lyckats ta Melke än. Huset som Melke bor i är gul färgat och taket är rött dessutom är fönsterna igenspikade. I huset förvarar Melke också en hel del mystiska föremål. Nästa dag vaknar Melke redan klockan 04:00 han vill ta sig till forskningsanläggnigen så fort som möjligt innan polisen hinner med. Han förvandlar sig återigen till skuggan och flyger dit. Det är ingen där utan kusten är klar. Melke ser en tidsmaskin som han stiger in i. Han vill resa tillbaka i tiden och träffa sin idol Djävulen och ändra framtiden. Han största önskan är att slår sig ihop med Djävulen och på så sätt hade de kunnat bildar en stark armé. Men han vet inte om Djävulen vill det men kanske på rätt villkor, det är ju liksom en fördel för bägge två. Polisen har inte fått reda på att Melke befinner sig i den tidigare forskningsanläggnigen. Familjen Perstsinasson har tröttnat på hotellet och de bestämmer sig trots alla risker att återigen bege sig hem.

 

Melke ställer in vilket datum och år han vill resa till och vips är han borta. Det är år 2013 och djävulen sitter i hotellrummet i Palleous Hotel på en stol. Melke befinner sig nu i rummet. Djävulen säger: vem är du? Melke presentera sig och berätta sin plan men Djävulen bara suckar. Djävulen ger på så sätt ett ganska tydligt tecken att han inte är det allra minsta intresserad. Melke blir sur och går återigen in i tidsmaskinen för att resa tillbaka. Men tidsmaskinen funkar inte, han kan bara resa dit men inte tillbaka. Han är liksom fast i dåtiden. Polisen beger sig till den nerlagda forskningsanläggnigen dagen därpå eftersom allmänheten har rapporterat att de har hört underligga ljud därifrån. Poliskvinnorna som heter Hannah och Jenny undersöker tidsmaskinerna. De lägger märke till att en av dessa har nuligen använts. Hannah säger: den som har använt tidsmaskinen har gjort ett misstag. Hon lägger märker till att det står enbart datumet inställt på tidsmaskin och det står en liten varningstext på den där det står: observera den här tidsmaskinen är inte klar man kan endast resa tillbaka i tiden men inte komma tillbaka. Hannah säger: då vet vi svaret och behöver inte lägga ner någon tid på det här vem det än är kan inte personen ifråga komma tillbaka. Jenny säger: jo det behöver vi det kan vara Melke eller någon annan ond typ som vill förändra framtiden genom att göra om det förflyttna. Hannah svara snabbt: men om vi använder tidsmaskinen kommer vi inte heller tillbaka. Jenny säger orosväckande: det är just det som är problemet. Bägge två poliserna står där och funderar en stund. De diskutera för och nackdelar.
Fördelarna är att de kan stoppa den som vill ändrar på framtiden men nackdelen är att de kanske aldrig mera kommer återvända till nutiden. Jenny säger: jag är iallafall på det och tillslut svara även Hannah efter en extra lång fundering: okej då jag är också på det. Under tiden försöker Melke återigen kommunicera med Djävulen och säger: jag kommer ifrån framtiden och jag vet vad som kommer att hända de kommer att förinta dig och jag vill hjälpa dig att hindrar det. Djävulen skrattar och säger återigen nej, hehe och åter nej.

 

Hannah ringer polisstationen och berätta deras beslut. De andra poliserna lovar att de ska göra allt för att få tillbaka alla tre. Först trodde den som svarade, som är en långhårig man vid namn Gert, att det hela var ett skämt. Men han insåg att det var allvar eftersom hans kollegor bruka berätta sanningen för honom. Hannah och Jenny stiger in i tidsmaskinen. De ställer in den på det tidigare datumet som användes och vips åker de tillbaka i tiden. De tar enbart några sekunder så är det framme och tidsmaskinen öppna sig. De känner igen männen som befinner sig i rummet vilket är Djävulen och Melke. Djävulen säger: och vilka är ni och hur vågar ni komma hit? Jenny säger: vi är poliser ifrån nutiden och har fått uppdrag att hämta den som har rest tillbaka i tiden. Djävulen säger: hämta honom jag ha ändå ingen nytta av honom. Han tror seriöst att jag vill sammarbeta med honom jag sammarbeta inte med någon, men ge er iväg så fort ni kan annars kommer jag att döda alla er tre. Jenny och Hannah springer fram till Melke för att fångata honom innan han hinner att flyr därifrån. De hinner precis fram till honom innan han förvandlar sig, han är nästan på gång att lyckas. Hannah sätter handklor på hans armar och de binder sedan fast honom. Nu återstår bara en sak hur ska de komma tillbaka till nutiden? Djävulen säger: ni får 40 minuter på er att försvinna härifrån annars får ni med mig att göra och de vill ni inte. Under tiden på forskningsanläggnigen har både polisen och personal från forskningsanläggnigen anlänt. Personalen säger: det här kommer att bli fixat snabbt. Under tiden är familjen Perstsinasson hemma igen i sin lägenhet i The Town men Olga och Oliver har en viss oro kvar, likaså Henrik som nyss har slutat för dagen på sitt psykolog jobb, att Melke kommer att finna dom. Det är bara en sak i tidsmaskin som behöver justeras med en skruvmejsel så är det fixat säger en anställt på företaget som heter Petter. Petter justerar den. Efter 20 minuter bestämmer sig Hannah och Jenny att återigen prova tidsmaskinen. Den funkar och de ger sig iväg men de glömde Melke. Väl framme i nutiden märker de att Melke inte är med i tidsmaskinen. De återvänder efter några fula ord åter igen och hämta honom.

 

Väl tillbaka i nutiden kör det med Melke till fängelset igen och den här gången sätter de honom i en cell med hög säkerhet. När Melke väl är i cellen säger han: jag kommer att lyckas smita ut igen väldigt snart och då är ni i fara, med ett väldigt elakt hånleende. Familjen Perstsinasson och Henrik lyssnade på radion och känner sig återigen trygga. Oliver säger: fanskapet är återigen fast, hurra. Olga säger: vi får väl tar det lite lungt med att hurra jag har en stark tro att Melke ganska snart är på rymmen igen. Jag tror inte att polisen lyckas hålla honom inne i fängelsecellen. Oliver säger: jag kan bara säga så här om det att om nu Melke lyckas fly kommer han nog inte att jaga oss utan kanske göra något annat, vem vet han kanske blir en ny person och ta till flykten för att hitta sitt nya liv.  Melke sitter i cellen och han känner sig förbannad han trodde ju att Djävulen var intresserad av ett sammarbete men han lyckades inte att övertala honom. Forskarna beslutade att skrota alla tidsmaskiner i anläggningen för säkerhetens skull så att det inte inträffa igen. Polischefen som heter Marvin bestämmer sig att sluta eftersom han orsakade det stora misstaget att sätta Melke i fel fängelsecell. Ersättaren blir Gert som har utbildning för det.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0