Stinas helgon

Nr 6/2018
text LEIF KÄLLBERG
 

En gång i höstens tid och städtime, till och med storstädningens tid i oktober, och smutsighetens, efter den ljuvliga sommaren 2018, var det också dags att förbereda julpyntet. För även om jul syntes ganska avlägsen för de flesta, var den faktiskt aktuell för Stina. För hon hade en hjälpreda som kom henne att tänka på helgon och Jesusbarnet. Jesus tyckte hon var ju självuppoffrande liksom hennes hjälpreda Sven. Hur skulle hon förfara med julehögtiden? Det var en svårare planering för henne än för an ordinär familj, eftersom Stina planerade jul för RSMH, den här gången en lokal del av organisationen.

Hon levde i Karlskrona en ganska liten stad, med starka handikapporganisationer, samt PRO. Sven var ju lite genant tyckte hon, att verka behöva vara i ständigt behov av som hjälpreda. Han gick ju ärenden åt henne, samt städade deras ganska stora lokaler, och var också behjälplig i teoriärenden. Också sjuttiofemårsåldern hade uppnåtts av honom, och han förstod att han väl snart skulle komma att lämna in för gott. Ja, hon bestämde sig helt enkelt riktigt på allvar att fråga myndigheterna, om RSMH:s lokala del inte kunde få anslag för att anställa hjälpredor, istället för att använda sig av Sven. 

Det blev just nu inte aktuellt var svaret, och hon bestämde sig då för att testa om det inte gick att trots tidigare motstånd få någon alternativ hjälpreda till Sven, ibland de ytterligare medlemmarna i handikapporganisationen, som brukade titta in till kompisarna. Hon affischerade alltså om behovet av hjälp och fick protester emot sig. Man svarade rättframt att man inte ville utnyttjas, så Sven blev unik. Stina blev ledsen och frågade sig om hon hade använt sig av Sven för personliga syften, men tyckte efter samråd med övriga ansvariga för RSMH, att hon inte funkat osolidariskt utan väl. Sven ville i det läget efter att ha fått nys om Saras förfrågan om anslag, för att ändå sluta att gå ärenden åt Sara, för att inte verka att utnyttjas. Men han frågade sig ändå om han var överkänslig, och var tveksam till situationen. Han blev splittrad i ärendet, och ville vara både vara till lags och självständig. Sara var inte så stark utan ville vara till lags för riksorganisationen RSMH, men också hon splittrad. Hon hade nämligen blivit van vid kluvna åsikter i olika ärenden. RSMH hade ju splittrade åsikter i varje fall längre ned på karriärstegen, så han fick börja koncentrera sig för att klara situationen.Sven vände då efter viss tvekan än en gång i ärendet, och tyckte att han skulle kunna gå ärenden i varje fall till jul, för att han ju ändå var splittrad, och ville verka relatera till Jesus. Stina bestämde sig i den situationen för att ta närmare kontakt med Sven, och eventuellt börja inleda ytterligare samarbete med honom. Hon tyckte att hon skulle kunna verka för överkänslighet, och fråga sig om Sven inte skulle kunna kämpa för översinnligheten, och söka Jesus. Borde det ändå inte vara både möjligt att både avsöka rymden mot den allmänna relativitetsteorin, och komma i tidstunnel för att till slut finna Guds son, Jesus. Situationen för Stina var i splittringens namn! Hon hade ju faktiskt börjat bli van vid normalt kanske ofriska åsikter. Men hon blev i den situationen stark och sökte stöd. Hon vände sig till en psykolog, Rut, för att söka stöd för sin självständighet och fick stöd.

 

Rut sökte då närmare kontakt med Sven, och fann honom så stark och självständig, att han borde för att må ändå bättre och också få Stina att bli harmonisk försöka att bli fästman till henne. Sven hade ju också en ytlig sida, förstod också att Stina hade det, och började relativt till Ruts intresse för att få honom och Stina att pola, att bjuda till, och bli riktigt intresserad av att få till stånd ett förhållande med Stina. Men hon var då givetvis självständig, och bestämde sig för helt kallt avsluta samarbetet med Sven, eftersom han ju väl i första hand ville ha ett äkta förhållande med henne. Hon stod då ut med att helt fräckt skratta ut honom för sin fräckhet att vilja pola med henne, och så var samarbetet för RSMH med Sven över.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0