Waverly Hills Sanitorium

Nr 6/2018
text EMMELIE OLSSON
 
Waverly Hills var ett behandlingshem för tuberkulos och sägs vara en av världens mest hemsökta platser. Det är populärt att besöka med rundturer eftersom det finns många spökhistorier som turisterna tror på. Det sägs ha skett minst två självmord i samma rum, i rum 502 ska 2 stycken sjuksköterskor ha begått självmord fast vid olika tillfällen. 1928 hittades en sköterska död för att hon hängt sig i lampan 29 år gammal. Hon var deprimerad över att vara ogift och blivit gravid. 

 1932 sägs en annan sköterska ha dött genom att ha hoppat från takterassen i rummet men ingen vet varför hon hon skulle ha gjort det. En del tror att hon blivit knuffad men vet inte av vem eller av vilken anledning hon skulle ha blivit det.  
 Vissa som varit där har sett skepnader i fönstren och hört röster säga till dom att ”gå ut”. Man kan höra vrålande längs med väggarna i korridorerna på nätterna som förmodligen är patienterna som dött. Ett annat spöke är en liten pojke som heter Timmy. Han är 6-7 år gammal men förmodligen inte ett barn till någon från sjukhuset. Man kan höra honom studsa med sin boll så det ekar i hallarna. Det finns ett spöke som heter Mary Lee som sägs spöka på tredje våningen. Det sägs att hon kan ha varit dotter till någon läkare.
 En del personer som sett henne säger att hon är lekfull av sig och brukar leka kurragömma med dej. Hon var ung när hon dog under sin behandling 1940. Behandlingen man fick var solljus, frisk luft och näringsrik mat. Man var reserverad en operation att ta bort revben och delar av lungorna ifall man höll på att dö men många dog av vården de fick. När patienter dog blev de transporterade ut från sjukhuset genom ett hål som kallades Dödstunneln ner till ett tåg som så att de kunde begravas. Den gjordes för att andra inte skulle se de döda kropparna eftersom det kanske hade kunnat få dom att förlora hoppet om att bli frisk.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0