Spelet Fallout 4 del 3

Nr 3/2024
text LIA JUSINSKI

 

Den här gången så tänker jag berätta hur allt går om man gör precis som spelet säger. Codsworth berättar om ett ställe som är ganska nära Sanctuary som heter Concord, och på vägen dit så hittar man en hund. Det är den enda kompanionen i spelet som inte bryr sig om vad huvudkaraktären gör. Varför? Eftersom att den är nödvändig för spelet att fortsätta.

När man kommer fram till Concord så hittar man en grupp av personer som kallar sig själva för The Minutemen. En av dom, som heter Sturges berättar att det finns ett typ av skydd på taket som kallas för Power Armor. En annan av dom är Preston, som kan bli en kompanion. När man går upp till taket så kan man sätta på sig det, och ta kulsprutan som också finns där.
 När man har tagit båda dom sakerna så kan man hoppa ner från taket (utan att ta någon skada från fallet eftersom att Power Armor gör att man inte tar någon fallskada.) När man landar så kommer det ut något från marken som kallas för en Deathclaw, vilket är en av dom svåraste sakerna att döda i hela spelet. Fast än den här är mycket svagare än vanligt eftersom att det är typ precis i början av spelet, så är den ändå ganska svår att döda.
 När den är död så kan man gå tillbaka till The Minutemen och berätta att dom skulle kunna bo i Sanctuary. När man skickar dom dit så berättar en av dom att information om Shaun finns i Diamond City.
 I Diamond City så hittar man en detektiv som heter Nick Valentine, som är en Synth, vilket är en sak som The Institute har gjort. The Institute är tekniskt sätt huvudantagonisten. Nick, (som också är en kompanion) har blivit kidnappad och tagen till valv 114. Nästa sak man ska göra är att rädda honom.
När man har lyckats rädda honom och tagit tillbaka honom till Diamond City så berättar man för honom att Shaun blev tagen. Det visar sig att Nick har information som kan hjälpa. Han ifrågasätter om huvudkaraktären känner igen namnet Kellogg.
 Tydligen så är Kellogg nån typ av lönnmördare som blev hyrd av The Institute för att kidnappa Shaun. Varför han blev det kommer senare.
 Efter att Nick har pratat med huvudkaraktären om Shaun så rekommenderar en karaktär som heter Piper (som också är en kompanion) att dom söker igenom Kelloggs hus, vilket just så råkar vara precis i Diamond City. Hur lägligt är inte det?
För att få tillgång till hans hus så måste man antingen kunna låsa upp dom svåraste låsen i spelet, eller så kan man få nyckeln från borgmästaren. Eller så kan man helt enkelt stjäla den.
Inuti hans hus, vilket ser ut som att det inte har någon viktig information över huvud taget, så finns det en hemlig dörr som visar vägen till något man kan använda för att hitta Kellogg, genom att använda hunden (som heter Dogmeat) till att spåra honom med hjälp av några cigaretter.
 Vad som händer på vägen till Kellogg kommer jag skriva om i nästa del.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0