EROTIKMÄSSAN

text ROSALI ANDREASSON
Nr 2/2010

Att gå på en mässa denna gråa kalla lördag är ett ultimat sätt att fördriva lite tid. Erotikmässan höll på från ett på dagen till ett på natten, alltså 12 timmar. Det var runt 2000 besökare där.



Flera olika utställare var på plats och alla var måna om att varje besök skulle bli en total upplevelse. Mellan varje utställare fanns det väggar vilket gav en upplevelse av att hallen var uppdelad i olika små rum.

Sensations, och andra säljare, var där och visade upp det senaste inom sexleksaker. Vibratorer är något som har utvecklats mycket. De finns i alla storlekar, alla former och alla färger. Det tar bort udden av den ”pinsamma” känslan som annars kan förekomma. Självklart kunde man också allt mellan det klassiska och det som är mest hightec gällande andra sexleksaker. Några av säljarna hade även porrfilmer som man kunde köpa.

Det var massor av kläder som visades upp. Det var fyra modevisningar underdagen. Modellerna var, som jag gillade, normal byggda. Det var två killar, en smal vältränad och en normalbyggd, och fyra tjejer, en smal och tre normalbyggda.
Det visades de senaste inom sexiga underkläder och många dressar och set. Lack, läder och spets är de materialen som dominerade scenen. Korsetter, små sexiga nattlinnen, trosor, kalsonger är bara en bråkdel av plaggen som fanns. Sen fanns det sjuksköterskedress, polisdress, skolflickedress och många fler. Ett företag som sålde skor och underkläder hade alltid folk hos sig, speciellt skor såldes. Vilken kvinna älskar inte skor?

En av utställarna gav information om hur man kan få bort oönskad hårväxt. Speciellt var det vaxning, brasiliansk vaxning av bikinilinjen var det som man pratade mest om.
Professionella fotografer visade upp några av deras väldigt fina verk. Visitkort var ett måste att ta med sig där ifrån. Dom hade bilder på allt från bröllop till nakenbilder
och sexiga foton.

Oriflame var där och visade upp många av deras produkter. Du kunde få hjälp med att hitta rätt färg på foundation och hitta fina ögonskuggor. Det var dom som sminkade mannekängerna inför modevisningen, och dom gjorde ett riktigt bra jobb. Tjejerna var fint sminkade och på killarna kunde man inte se att dom var sminkade utan bara att dom hade förhöjt det som redan såg bra ut.
Tantrasex, det är något vi väldigt sällan pratar om. På mässan kunde man få information om detta och ställa sina frågor till dom kunniga utställarna.

Det som inte får fattas på en erotikmässa
är ju striptease och shower. McDragan’s var där med fina och duktiga tjejer. Det var show på scenen varje halvtimme. Ibland var dom två, ibland en. Det var både manliga och kvinnliga strippor. Dessa lockade jättemycket folk till scenen. McDragan’s hade byggt upp en egen lite hörna. Det kostade en liten slant att gå in och då fick man se shower och man kunde få sig en privatdans, som då kostade lite extra.

Mässan i helhet var någonting som Karlskrona behövde. Den var uppbyggd på ett sådant sätt att man fick en insikt, att erotik inte bara är snusk och porr utan även något fint och mysigt. Det beror på vad man gör det till. Man måste heller inte vara pinnsmal för att vara sexig, var som du är. Att erotik är något för den ”vanliga” personen var precis det som var mässans anda. Jag och många med mig hoppas att det blir en sådan här mässa snart igen

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0