Hunden som inte mådde bra

Nr 5/2015
text MATTIAS KARLSSON
 
Det var en gång en 12 år gammal hund som heter Linus. Linus är ungefär 40 centimeter lång, svart och vit. Något var fel med Linus konstraterade veterinären, när han skulle göra sin årliga undersökning. Men husse Harry brydde sig inte var läkarana sa utan bara filterade bort det som strunt snack. Djursjukhuset ligger i en stad som heter Wild city, för att det bor en massa vilda djur runtom staden. 

 Harry är 1.70 meter lång, svarthårig, mager och ogift. Hans enda sällskap är sin hund. Harry är 40 år gammal. Han bor i ett ganska litet blått hus på landet med sin hund. Harry är arbetlös sedan 5 år tillbaka. Tidigare jobbade han som en lärare inom ämnet Kemi på gymnasiet men fick lämnar jobbet.

 

Efter det korta läkarbesöket tar Harry tag i hunden och bär ut honom. De beger sig sedan till den röd färgade Forden. Han satt hunden i sätet längst fram. Själv satt han sig i förarsätet. Efter det åker de iväg hemåt. Väl framme tog Harry tag i Linus med ett koppel och tar med sig honom in i huset. Nu befinner de sig i hallen, som har trägolv och vita tapetter. När de är inne i hallen släpper Harry lös Linus. Han sa: det är fan inget fel på dig, vad fan vet läkarna egentligen ingenting.
 Linus grymtade till svars. Linus tar till ett språng och springer ut i köket rakt in i köksbordet, som är blått och ganska nytt. Harry springer efter. Han ser att Linus hade sprungit in i köksbordet och vält ner tallriken, med mat på som stod på köksbordet. Linus står nu och slicka upp maten. Förbannade hund svor Harry och förde ut hunden i hallen. Linus blir lite sur och biter till Harry lite löst i armen. Harry skriker till, men bryr sig inte.

 

När han har fört ut hunden i hallen såg han några droppa blod på golvet. Vad kommer blodet ifrån? tänker han. Han går till frysen i köket och tar upp färdigmat ifrån den.
Han värme färdigmaten i mikrovågsungern, som är svart. Efter cirka 8 minuter var det klart. Han tog ut maten ur mikrovågsungern och sätter sig sedan ner vid bordet och äter.
 När han ätit färdigt gå han ut i hallen och hämta hunden. Han ge Linus hundmat, som består av hundfoder. När hunden står där och äter ser Harry att Linus blödde på den ena tassen. Under tiden som hunden åt torka Harry hans tassar med en handuk som var upphängd i köket. När han hade torkat de såg han att hunden hade en liten knöl på tassen. Harry tänker: det är nog inte så farligt. Helt plötsligt ser han att Linus börja skaka på ena tassen ganska häftigt. Var gör du Linus? Fråga Harry. Givetvis fick han inget svar eftersom hunden inte kan svara honom. Harry tar efter det tag i hunden i kopplet och gå ut med honom på en prommenad. Ute är det soligt och varmt, det är mitt i sommaren. Under färden gör inte Linus något, han varken pissade eller bajsade. När de gick in bajsade Linus i hallen. Harry skrek till. Fan också!. Efter det gå han ut i det vit färgade köket och hämtade hushållspapper och torka upp skiten på golvet. När han har gjort det ser han att Linus har kastat sig ner på golvet och somnat.
 Harry gå till det lilla vardagsrummet, stänger på tv:en och titta på den. När det har gått cirka 1 timme gå han ut i hallen igen och ser att Linus blödde på magen. Han beslutar sig då att ringa till veterinären. Han talar om hur hunden mår och fick en akut tid. Han åkte direkt med hunden till veterinären. Väl inne i djursjukhuset fick de vänta i cirka 10 minuter på en veterinär. Veterinären som heter Louise undersöker hunden. När undersökningen var klar berätta Louise den tragiska nyheten för Harry att hunden har drabbats av en aggresiv tumör som har spridit sig över hela hundens kropp. Harry grät. Veterinären frågade han ifall de kunde avliva hunden. Nej!, skriker Harry, här ska fan heller en hund avlivas. Harry betalade för besöket som kostar 2000 kronor och åker sedan hem med hunden.

 

Efter tids nog avled Linus av cancern som han hade. Harry grät och grät. Han ångrade lite att han lätt hunden lida till döds. Han besluta sedan att han aldrig mer ska skaffa sig ett husdjur pågrund av att han är en stor djurälskare och vägrade tar död på ett husdjur när det led. När det hade gått cirka 5 år avled han själv i cancer.
Eftersom ingen kunde ärva hans hus eller bilen gick de till staten. Staten beslutade sig att elda upp huset och bygga en liten skola där istället. Huset var nämligen rökskadat och det stank öl ur väggarna och golvet. Harry hamnade i helvetet pågrund av att han hade låtit hunden lida. Linus däremot kom till himlen.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0