Sixten och fisket

Nr 5/2015
text LEIF KÄLLBERG
 
Sixten hade bestämt sig för att fiska. Han hade en primitiv uppfattning om saken, och föredrog alltså att meta med mask på kroken och allt. Bästa kompisen Evelina fick följa med på fisketuren. Hon var tjugotre år gammal och Sixten tjugosex. Kompisskapet föll sig naturligt, och inte någon i paret tänkte på henne som flickvän. Paret fick vandra en bra bit innan de kom till ån där fisken förhoppningsvis skulle finnas. Sixten trädde på masken på kroken, medan Evelina protesterade mot som hon uppfattade det djurplågeriet. Hon hade trott att han skulle ha kastspö, och alltså använda sig av konstgjort bete. Protesten avfärdades som orealistisk och Evelina som blödig. Sixten fick faktiskt en abborre på kroken redan i första utkastet. Han vred nacken av den under Evelinas protester. Hon hade nämligen trott att han skulle kasta tillbaka fiskarna han skulle fånga. Efter en stund kom Paul till dom. Han hade av en slump fått se dom i skogsbrynet och bestämde sig för att hälsa på. Evelina blev ännu mera osams med honom eftersom han snart skulle ut på älgjakt. Hon var stark djurvän och medlem i något som hette ’Djurens vänner’. Evelina ville trots allt följa med Paul på älgjakten eftersom hon inte hade så mycket för sig. Medan Evelina bekantade sig närmare med Paul tillredde Sixten de tre abborrar han hade fått. Det blev en fisk åt dem var och Evelina åt trots sina protester också upp sin fisk.

 

Det hade varit helg när fisketuren hade ägt rum, och vardagen innebar att man återigen kom tillbaka till vardagens trivialiteter. Sixten var byggnadsarbetare och anställd på ett bygge av ett hotell, som skulle komma att ingå i en större hotellkedja. Han hade bra betalt och hade köpt sig ny bil, en BMW. Det som saknades var flickvän, som alla hans arbetskamrater hade, om dom inte redan var gifta. Han bestämde sig för att ta kontakt med en kontaktförmedling för att försöka hitta någon. Det visade sig att han fick kontakt med en kille som hette Holger, som bestämde sig för att försöka få honom intresserad av sig.
 Även om Sixten inte var homosexuell tyckte han ändå att han skulle försöka få honom som kompis. Han skrev alltså till honom via internet och paret bestämde sig för att försöka att träffas för vidare bekantskap. Det blev ett intressant möte där paret Sixten och Holger bestämde sig för att försöka bli kompisar, och börja med att åka på en semesterresa till Spanien tillsammans. De åkte till huvudstaden Madrid och gick på museer och badade också. De fick också bra kontakt med några vackra flickor, men Holger bestämde över dem och avslutade ganska snabbt kontakten med flickorna. Paret åkte hem igen och Sixten uppfattade semestern som ganska misslyckad eftersom Holger var så dominerande.

 

Sixten hade kommit tillbaka vardagen och kompisskapet med Evelina. Hon uppfattades fortfarande som passande att i första hand vara kompis. Han tog med henne på bio och restaurang där de också dansade men något mera blev det inte. Till slut blev Sixten osams med några arbetskamrater om bilen som han hävdade var den bästa bilen av han och hans arbetskamraters. Då visade det sig att en av hans kamrater hade en ganska ny Porsche som förstås var ett strå vassare. Sixten bestämde sig för att utmana ägaren till Porschen, som hette Sven på en tävlingstur till Jönköping från Stockholm, där de nu var. Sven accepterade budet, och de övriga arbetskamraterna satsade tiotusen kronor tillsammans, som vinnaren i tävlingen skulle komma att få. Sixten satsade hårt för att vinna men det visade sig att Porschen vann ganska lätt och de tiotusen kronorna vanns alltså av Sven. Sixten blev så deprimerad av förlusten att han måste sjukskriva sig för depresssion. Han blev borta från arbetet i tre månader och var nära att mista det. Hans arbetsgivare kontaktade honom nämligen och hotade med att anställa en ersättare för gott. Sixten lovade då att komma tillbaka men arbetsgivaren sade då att upprepades sjukskrivningen skulle de komma att göra allvar av sitt hot.

 

Paul och Evelina hade börjat bekanta sig närmare med varandra. Trots att Paul var älgjägare var Evelina trots allt intresserad. Han var nämligen medlem i en religiös sekt som stod buddhismen nära och Evelina började studera sekten närmare och funderade på ett medlemskap i den själv. Då visade det sig att kvinnor uppfattades som underlägsna, och Evelina fick då svårt att ta sekten på allvar. Evelina bestämdes sig då så småningom för att avsluta bekantskapen med Paul även om han hade många andra fördelar. Han var också medlem i en organisation som sysslade med barnens rättigheter. Trots viss tveksamhet slutade där alltså bekantskapen med Paul. Sixten såg då sin chans, och bestämde sig i det perspektivet för att satsa på Evelina som flickvän. Evelina var först tveksam. men han lovade då att bli en bättre människa, och sluta med att meta och lovade också att köpa hund. Hon blev efter en trogen uppvaktning till slut förälskad i Sixten och paret förlovade sig till jul. Efter ett års förlovning där Evelina prövade sina känslor bestämde sig till slut paret Sixten och Evelina för att äntligen gifta sig. Bröllopet hölls till midsommar och Sixtens arbetskamrater kom och gratulerade. Paret bestämde sig också för att gå med i samfundet mot plågsamma djurförsök. Efter ytterligare tio månader kom också parets första barn och paret levde lyckligt vidare.

 
 

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0