Sture går med i fotbollsklubben

Nr 5/2015
text LEIF KÄLLBERG
 
Sture bestämde sig för att hitta på någon fritidsaktivitet, men visste inte vad. Han sökte på internet efter passande saker. Han fick då se att fotbollsklubben ‘Visselpipan’ kunde ta emot flera medlemmar. Sagt och gjort, han besökte klubben på deras adress och anmälde sitt intresse. Sture hälsade på deras kassör, och fick då veta att det kostade trehundra kronor att bli medlem i klubben. Han betalade och fick ett medlemskort med deras öppettider. Det var träning på torsdag och det var onsdag idag. När Sture kom på träningen träffade han en medlem som hette Holger, och erbjöd honom ett kompanjonskap i en enskild firma, som han hade grundat. Den hette ‘Arrogans’ och erbjöd tjänster inom dataområdet. Sture fick till Holger betala etthundrafemtio kronor för medlemskapet. Sture som var helt novis inom databranschen, måste ha hjälp av Holger inom alla områden. Holger blev också påträngande inom det sexuella och visade sig vara homosexuell. Sture tackade nej till sexuella tjänster men var en vidsynt person som förstod Holger.
 

Det hade blivit dags att träna och Sture fick inte någon ro för Holger, utan tvingades att träna i samarbete med honom. Sture ringde till slut polisen för att freda sig mot Holger, men de sade att eftersom Sture och Holger hade firma ihop fick han stå ut med hans inviter. Paret fick till slut en uppgift av ett företag inom städbranschen. Den gick ut på att bokföra åt städföretaget samt att annonsera åt det. Sture fick till slut syndrom av Holger och tvingades att söka psykiatrisk hjälp för dom. Han fick då en uppiggande medicin och bestämde sig också för att gå till en privatpraktiserande psykiater för att bli bättre. Det var nämligen svårt att bli bättre med hjälp av den statliga psykiatern.

 

Holger bestämde sig för att söka efter ännu en medarbetare till Arrogans och fick då svar från en kvinnlig medarbetare. Han bestämde sig för att anställa henne för hennes ekonomiska styrka. Hon hade nämligen vunnit en miljon kronor på tips, och gjorde Arrogans solidare. Hennes namn var Greta och hon var också ung, tjugotre år gammal. Greta passade på att sätta in halva summan på Arrogans bankkonto och låta Holger få tillgång till summan. Holger hade väldigt svårt att låta pengarna vara orörda och måste ha stöd av Greta när han besökte datorn. Till slut kunde han inte i ett obevakat ögonblick vara pengarna orörda utan flyttade över dom till Visselpipan, fotbollsföreningen för att senare kunna ta ut dom. Det visade sig då att föreningens kassör Dennis i ett obevakat ögonblick passade på att ta ut pengarna. Han smet sedan utomlands för att semestra och gjorde då av med halva summan. Han kom sedan hem med tvåhundrafemtiotusen kronor och polisanmäldes av Holger och Sture. Polisen var emellertid inte pigg på att ta anmälan eftersom kassören hade mandat på att få förfoga fritt över Visselpipans tillgångar.

 

Sture anmälde då polismyndigheten till JO som tog upp fallet och hade samma uppfattning som polismyndigheten nämligen att Dennis hade tillstånd av Visselpipan att fritt förfoga över deras tillgångar. Greta var förtvivlad och tog ut den resterande halva miljonen från Arrogans konto, och lämnade sedan firman, och bestämde sig för att leva sitt eget liv. Sture tog sedan medlemskapet i Visselpipan på allvar och bestämde sig för att hårdträna och och sade också på allvar ifrån åt Holger att han inte ställde upp på några sexuella tjänster.

 

Dennis bestämde sig emellertid för att vara solidarisk med Holger och tog ett banklån på tvåhundrafemtiotusen kronor och betalade honom. Det visade sig emellertid att han fick svårt att betala lånet, och banken blev irriterad och hade räknat med att det skulle komma att amorteras. Lånet var nämligen taget i en liten nystartad bank som hette ‘Solvent’. Dennis var förtvivlad eftersom han var en känslig person som inte ville vara i skuld till någon. Han gick då till Sture med en uppfinning som han ville sälja till honom. Det var en städmaskin som han i ett lysande ögonblick hade uppfunnit. Sture som egentligen hade sparat en hel del pengar kunde faktiskt tänka sig att köpa städmaskinen för trehundratusen kronor, och räknade med en bra affär. Det vill säga han hade endast köpt in sig i städmaskinen och stod som hälften delägare till den.

 

Sture var nöjd och belåten med affären och bestämde sig för att skoja med Holger och antyda att han skulle kunna gå med på ett tungt party med honom om han köpte Sture en present som var riktigt fin. Holger som ju hade fått igen de tvåhundrafemtiotusen kronorna ställde upp på förslaget. Sture som egentligen var en riktig snåljåp ville bli solid igen efter utbetalningen till Dennis om de trehundratusen kronorna. Det visade sig att Sture emellertid fortfarande vägrade att gå med på något sexuellt med Holger, som då blev irriterad och ville inte ge Sture presenten utan krävde ersättning för den om femtiotusen kronor, som han hade betalat för den. För att få frid betalade faktiskt Sture ut pengarna till Holger.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0