Viola ordnar om

Nr 5/2015
text LEIF KÄLLBERG
 
 
Det började närma sig jul och Viola ville ordna om. Hon bestämde sig för att köpa ett par skridskor och gå med i en konståkningsklubb. Besöket i en sportaffär blev ganska långvarigt, och hon köpte ett par fina vita konståkningsskridskor för tretusen kronor. Sedan anmälde hon sig till en idrottsklubbs konståkningssektion. Klubben hette ‘Vita liljor’ och hade femtio medlemmar. Hon började åka redan nästa dag, och hade faktiskt svårt att stå på benen. Träningen pågick hela dagen, och mot kvällen hade hon börjat få styrsel på benen. Hon var också intresserad av Olle en granne som hade uppvaktat henne först. Det blev ett party mellan Olle och henne och det slutade med att dom älskade och hon blev med barn. Ett hundköp för Viola ägde också rum innan dagen var över. Hunden var en brun cockerspaniel som följde med henne hem, eftersom den redan var inne i djuraffären. Barnet visade det sig att hon hade blivit med efter tre månader, och innan dess tränade hon konståkning, och var ute och gick med hunden.
 
Man hade kommit in i mars och graviditeten hade visat sig, och hunden som döptes till Petronella hade blivit med valpar. Konståkningsklubben hade en hel del träningsaktiviteter och Viola försökte trots graviditeten vara med på dom. Det visade sig att en medlem i klubben hade stulit plånböcker för medlemmarna så polis tillkallades. Då startade han ett slagsmål med polisen och fick delta i rättegång där han fick ett halvårs fängelse. Olle och Viola bestämde sig för att gifta sig innan barnet föddes. Barnet föddes i september och det började snart bli dags att åka skridsko på den naturliga skridskobanan. Idrottsklubben hade också en konståkningsbana som medlemmarna kunde använda till och med på sommaren. Barnet blev en pojke döptes till Sven, och döptes ganska snabbt i den lokala kyrkan. November kom och Viola lärde sig alltmera att göra piruetter på isen. Viola dresserade alltmera Petronella att lyda och uppföra sig. Det blev återigen jul och Sven fyllde tre månader.

 

Viola och Olle bestämde sig för att åka på semester samt ta Sven med sig. Dom tänkte styra färden till Grekland och inte bada utan besöka det antika Grekland. En hel del intressanta mål besöktes, och Olle fick också nys om en bilfirma hemma i Sverige, som också var med på semesterresan. Han fick tillfälle att se deras bilar via dator och såg ut en Ferrari som kostade över en miljon kronor, men Olle var högavlönad. Olle var konsulterande arkitekt och hade ett projekt på gång med en villaby, som var tänkt för högavlönade. Efter en månads semester kom Olle och Viola hem igen och bilen hämtades. Det blev en fantastisk upplevelse att åka i Ferrarin och Olle körde i etthundrafemtio kilometer på raka delar av vägen. Petronellas valpar hade också långt innan dess fötts och blivit ett halvår gamla och hade sålts. Viola började återigen åka skridskor i konståkningsklubben, och lärde sig alltmera konster på skridskorna.

 

Olle och Viola bestämde sig för att starta en insamling till förmån för astmasjuka. Olle var nämligen astmasjuk och kände för de som var svårt sjuka. Han själv var lätt astmasjuk och blev ordförande i en lokal astmaförening. Han fick ihop trehundratusen kronor i en riksförening samt annonserade efter stöd från internationella organisationer. Viola berömde Olle för hans initiativ och bestämde sig också för att vidareutbilda sig till civilingenjör för att få ihop ordentligt med pengar. Hon började på den lokala högskolan. Där träffade hon en kvinna som hette Sara som hon förälskade sig i. Hon skilde sig från Olle och flyttade ihop med Sara. Hon blev utfattig eftersom både hon och Sara levde på studiemedel. Olle var förtvivlad och propsade på att få vårdnaden om Sven. Han fick också det eftersom Viola inte hade råd att ta hand om barnet. Viola pluggade stenhårt och gick ut det första året med toppbetyg. Sedan fick hon ett agg till Sara och flyttade isär från henne och flyttade in i ett eget studentrum. Det visade sig att hon vantrivdes med att bo ensam och betygen sjönk i takt med vantrivseln.

 

Olle försökte att ta kontakt med Viola igen, och lyckades så att paret återigen samarbetade om barnet. Olle försökte att få Viola intresserad av Sven och Petronella och lyckades också att få henne intresserad. Han försökte att få henne med på en semesterresa igen, men hon skyllde på att hon inte kunde lämna studierna. Då ville han att hon skulle komma tillbaka till honom i samband med den andra terminens slut. Hon började återigen att få bra betyg i takt med att hon kom på god fot med Olle igen. Till slut vid den andra terminens slut hade betygen kommit att bli nästan lika höga som vid den första terminens. Olle lyckades också att få Viola att bli intresserad av att följa med honom i Ferrarin på en semesterresa i Europa. Paret tog också med sig Sven och Petronella och de åkte först tuill Danmark där de åkte till huvudstaden Köpenhamn och gick på teater. De såg den riktigt väl iscensatta traditionella pjäsen Hamlet av Shakespeare, och fortsatte sedan till Tyskland innan de åkte hem igen. Sedan gifte sig Viola och Olle igen och flyttade ihop igen i en stor vit villa.

 
 

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0