Lina fick tragiskt besked

Nr 4/2015
text MATTIAS KARLSSON
 
 
Lina svara i telefonen, det blev en tyst minut. Det är läkaren som ringer. Du har bröstcancer säger läkaren. Lina är en 23-årig kvinna, smal och snygg. Hon bor i en liten by som heter Bricostata i ett litet hus, som är blått. Hon är ogift och singel. Läkaren säger: dessvärre är det en elakartad tumör och det kan blir aktuellt att genomföra en borttagning av ditt högra bröst eftersom det finns flera tumörer i bröstet. Lina suckar till och börja gråta. Läkaren, som är manlig tröstade henne i telefonen. När hon har fått reda på det tragiska beskedet om den elakartade cancern ringer hon sin familj och berättar 

om det.

 

Efter ungefär en månad så beslutade sig läkarna att de skulle tar bort hennes högra bröst. Hon fick en tid till sjukhuset en söndag klockan 10:00. Lina börja gråta igen. Hon tänker: varför ska just jag alltid har otur. Lina bruka ofta har otur när hon spela till exempel kortspel med sina jämnåriga kompisar bruka hon förlora. Hon har däremot aldrig haft cancer tidigare.

 

När söndagen kom går hon upp ifrån sin bruna säng och klär på sig sina finkläder, eftersom hon vill vara uppkläd och se stillig ut. Hon skakar samtidigt eftersom hon är nervös och orolig. Efter det tågar hon till köket som har vita tapetter, brunt golv, ett vit bord med stolar och köksmaskiner. Hon breder sig en macka med smör och pålägg på. När hon har gjort det börja Lina äta sin macka. När hon hade ätit klart tågar hon ut till hallen som har ett brunt golv och röda tapetter. Hon klär på sig sina utekläder. Det är vinter och kallt väder ute, så hon klär på sig en halsduk, varm jacka, svart mössa och svarta vantar.
 Efter det gå Lina ut till sin blåa bil och sätter sig i den. Hon sätter sedan igång radion. Hon blev någonlunda gladare av att höra radion. På radion spelades The Sounds hit We´re live in America. Hon satt och diggade musiken när hon körde bilen och höll en alldeles för hög hastighet. Lina titta i backspegeln och ser en polisbil med sirenerna på. Hon stanna sin bil och veva ner fönsterrutan för att kunna prata med polisen. Polisen var en äldre man som kom fram till henne och säger att hon har kört 20 kilometer för fort. Lina berätta om sin aggresiva cancer och polismannen var då snäll och lät henne fortsätta köra utan att får böter eller indraget körkort.

 

Lina kommer fram till sjukhuset klockan 09:50. Hon sätter sig i väntrummet. Efter 10 minuter kom en kvinnlig läkare. Hon var svart och långhårig. Läkaren presenterar sig. Hon heter Carina och är 34 år gammal och brunhårig och lite gråhåriga ögonbryn. Lina gå upp ifrån soffan, som är brun. Läkaren märker att hon skakar på benen. Läkaren Carina säger: det kommer att ordnar sig och ge Lina en ganska varm kram.
Carina gå efter det med Lina till operationsrummet. Väl inne i operationsrummet finns det fyra läkare till. Hon fick en bedövningsspruta. Hon somnar av sprutan. När hon vaknar berätta en manlig läkare som heter Ron att cancern hade spridit sig över hela kroppen genom blodet. Lina blev chockad när hon fick reda på det.

 

Ron säger med en allvarlig röst att hon måste genomgår en akut cellgiftbehandling. De gav henne cellgifter. Efter att har gjort ett flertal cellgiftbehandlingar har hon tappat sitt hår och gå nu med en peruk. Hon bestämde sig att berätta för sina vänner om cancern eftersom hon hade hållt tyst om det utanför familjen. Lina blev också sjukskriven från sitt jobb. Hon jobbar som en musiklärare.

 

När det har gått ungefär tre månader blev hon inkallad igen för en undersökning. Läget har blivit ännu värre och de konstratera att hon har 3 månader kvar att leva. Den dagen kom Lina hem från sjukhuset och grät hela natten. Hon var bara 23 år och nu visste hon att hon hade endast 3 månader kvar att leva.

 

En månad senare sitter Linn och tittar på tv. Hon ser då en underlig figur visa sig i hennes vardagsrum. Det visade sig vara en ängel som kunde uppfylla önskningar. Hon fick tre stycken önskningar. Hon önskade sig först rikedom. En säck med pengar kom ner igenom skorstenen. Efter det önskade hon sig en häst och ett stall. Hon tittade ut genom fönstret och såg ett stall, som var vit och en fin häst. Hennes sitta önskan till ängeln var att hon skulle blir fri från sin cancer. Änglen gav sig sedan av.

 

Nästa dag gick hon till sjukhuset och läkarna konstaterade att hon nu var cancerfri. När hon kom hem ringde hon sina föräldrar och vänner för att sprida den glada nyheten.
Hon ringer sedan jobbet och sa att hon ville sluta jobba som musiklärare. Istället så ville hon blir en författare. Hon tror att det var stressen som var orsaken till cancer. Hon hade ett himla stressigt liv när hon jobbade som lärare.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0