Fredrik tipsar

Nr 3/2016
text FREDRIK SAMUELSSON
 
 

Makalösa effekter och spänning i Djungelboken

Titel: Djungelboken
Regi: Jon Favreau

Disneys gamla klassiker har blivit spelfilm. Allt utom pojken i filmen är gjort i dator. Det syns inte att det är datagjort utan allt ser ut att vara på riktigt. Man får nästan rysningar av tigern. Det finns även några scener då man hoppar högt av överraskning. Några av de kändaste sångerna är med i filmen och man sjunger med lite smått. Det bjuds till och med på underhållning under eftertexterna.

 

 


Spännande som en deckare fast det är på riktigt

Titel: Äventyr i Svenssonland: seriemördaren Peter Mangs
Författare: Joakim Palmkvist

Den här boken handlar om seriemördaren Peter Mangs som under sju år sköt många invandrare i Malmö. Boken baseras på polisens tekniska undersökningar samt författarens egna möten med Peter. Författaren ger en blick i hur Peter tänkte utan att ge förlåtelse till brotten.

 

Bra tryck på musiken och helbra låtar

Titel: Meliora
Artist: Ghost

Gruppen Ghost spelar rock-hårdrock och denna skivan är det mest rock på. Det finns även en hel del körer som sjunger i bakrunden. Det är tung musik som gör att man gärna drar på volymen och basen. Vissa av låtarna är så vackra att man får gåshud på armarna. Jag brukar oftast lyssna på denna plattan när man vill komma i gång.

 

Intressant om författare som blir bortförd av
utomjordlingar

Titel: Närkontakt (Den Ultimata Versionen)
Författare: Whitley Strieber

Boken kom 1987 men har nu blivit återutgiven med extra material som inte fanns med i orginalutgåvan. Det är bland annat bilder på huset där författaren mötte utomjordlingarna. Boken handlar om en författare som blir tagen av utomjordlingar och förd till deras farkost. Där görs det sedan experiment och senare kommer författaren hem. Han går då i hypnos av en läkare och det visar sig att han ofta blivit bortförd av utomjordlingarna. Det är rätt intressant läsa om bortförandet och vad det innebär. Samtidigt blir det på några ställen för många upprepningar vilket gör att man tappar fokus. Annars är det en bra bok.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0