Star Wars teori - Vem är Reys föräldrar?

Nr 5/2016
av PERLUKAS ZETTERQVIST
 
 

 För de som har sett Star Wars episod 7 har nog undrat eller hört om vem som skulle kunna vara Reys föräldrar. För de som inte har sett Star Wars eller som inte vet vad det är, så kommer här en kort förklaring: Star Wars eller på svenska Stjärnornas Krig är en filmserie skapad av den amerikanska regissören Gerorge Lucas. Han är känd för bl.a. Indiana Jones och American Graffiti.

 

 Star Wars tar sin historia i en galax långt, långt borta där vi får följa en ung man vid namn Anakin Skywalker och hans mot- och framgångar med hjälp av den övernarturliga “Kraften”, även kallad “The Force” som ger förmågan att bl.a. se in i framtiden, flytta saker med tanken, styra andras tankar och handlingar m.m. Det talas även om två sidor i kraften: En god och en ond. Från att se Anakin Skywalker vara en messias till krigsherre över galaxen med det ondskefulla galaxtiska imperiet och hans familj och vänners roll i rebellalliansen för att återfå friheten i galaxen.

 

  I Star Wars Episod 7 är Rey en av huvudkaraktären. Man får se när hon blir dumpad på en ökenplanet vid namn Jakku. Där hon växt upp i största del ensam och väntar med förväntan att hennes föräldrar ska komma tillbaka och hämta henne, men de som dyker upp är inte de som hon kunde vänta sig.

 

 Många är teroierna om Reys föräldrar. Av de många karaktärer som finns tänkte jag fokuserar på tre av huvudkaraktärerna och en karaktär som inte dyker upp i filmerna. Först och främst Leia Skywalker, Lukes tvillingsyster, Han Solos fru, bärare av kraften, dotter till kriggsherren Anakin Skywalker och senatorn Padme Amidala för palneten Naboo och före detta drottning av Naboo och mor till Kaylo Ren. Från att vara prinssesa och senator till general för rebellalliansen. Han Solo, make till Leia, smugglare och general för rebellalliansen. Luke Skywalker, bror till Leia, en av de få kvarvarande bärare av den goda sidan av kraften. Mara Jade, den onde ledaren av Imperiet, kjesare Palpatines högra arm, smugglare, bärare av kraften och Lukes fru.

 

 Precis som sin mor Padmé kunde Leia fått tvillingar. Leia kunde ha sett att Jays bror Kaylo Ren, gått över till den mörka sidan av kraften efter eller innan födelsen och hade sin dotter gömd från Han Solos medvetande och den mörka sidan. Han Solo kanske inte var närvarande under hennes graviditet, precis som Anakin inte var där för Padmé. Leia kunde har haft en annan man medans äggen var i “arbete” och fick där med två barn med två män eller att hon då fick tvillingar, men föddes vid olika tillfällen. Hon kunde ha blivit omgift efter seperationen från Solo för att kunna hantera seperationen efter Solo för att kunna hantera smärtan efter att Kylo Ren gick över till den mörka sidan av Kraften för Han Solo säger i filmen: “Vi hantera smärtan på vårt eget vis!”


 Om Leia hade sett Kylo Rens framtid så kunde Leias “nya make” ha blivit dödad när han gömde Ray på ökenplaneten Jakku eller om han blivit mördad innan och någon annan gömde henne. Oavsett, hände samma öde för Leia och Luke. De var båda uppväxta ifrån varandra, utom synhåll från den mörka sidan. För folk visste att de skulle vara galaxens enda hopp mot den mörka sida i framtiden.

 

 Att Han Solo skulle kunna vara Rays far skulle förklara kopplingen hon hade med Kylo Ren eftersom han skulle kunde vara hennes bror, känslan hon fick efter att hon mött Han Solo, att han var som den fader hon aldrig hade och hans skepp Millenium Falken också var på Jakku för hon skulle kunna ha ett ögonblick med sin far innan han dog. Om Luke skulle vara hennes far hade förklarat visionen hon hade med Lukes ljussabel och då vara Mara Jade Skywalkers dotter.

 

Kraften jobbar på mystikens vägar!

 

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0