SAM BLIR SCHLAGERSÅNGARE

 Nr 4/2016
text LEIF KÄLLBERG
 
Det var jul, och Sam hade en ensam helg eftersom släktingarna var på semester utomlands. Han bestämde sig för att hitta på något udda och annorlunda, men visste inte riktigt vad. Då kom han att tänka på orkestrarna på trakten, som han egentligen tyckte sysslade med spännande saker. Han bestämde sig för att fråga någon av dem, om han kunde få hjälpa till med vad de gjorde. En av dem hette ‘Lonex’ och hade fem medlemmar, tre gitarrister, en trumslagare, och en trumpetare. Orkesterledaren frågade då Sam när han frågade om sin medverkan, om han kunde sjunga. Sam svarade då att han hade sjungit i skolorkestern, och var van sångare. Holger som var orkesterledare för Lonex, gav honom då ett anbud på att sjunga in en grammofonskiva för orkestern. Skivan skulle heta ‘Rosamunda går på bal’, och var melodiös. Sam tackade ja till att sjunga in skivan, och kom till orkesterstudion en dag i Mars. Efter tre månader visade det sig att skivan blev en succé, och såldes i etthundratusen exemplar. Lonex fick också anbud på att resa runt i landet och visa upp sig, och Sam fick sjunga Rosamunda går på bal. Orkestern blev en succé med sin nya sångare, och Sam blev överlycklig.

 

Det hade gått ett år och Sam hade tjänat femhundratusen kronor på skivan och orkestern. och köpte en ny Volvo, och tog ett banklån på två miljoner för att finansiera en nybyggd villa. Det visade sig emellertid att Sam fick spritproblem, och uppträdde berusad i orkestern och blev polleterad från den. Lonex anställde istället en ung kvinna som hette Elisabet för att sjunga. Sam blev ledsen, eftersom han hade fått ont om pengar, men hade dock pengar från skivförsäljningen. Alkoholproblemen blev värre och värre, och efter ytterligare ett år måste han lägga in sig på avvänjning på en klinik. När han kom ut kontaktade han återigen Lonex, för att höra om han inte kunde få samarbeta med dem igen. De tackade nej, men hänvisade till en ny orkester som hette ‘Rosit’, som faktiskt var intresserade av honom för succén med hans grammofonskiva. Sam blev glad och började sjunga med Rosit, och dom åkte runt till samma gamla folkparker på sommaren som med Lonex tidigare. Han sjöng in ytterligare en skiva som kallades för ‘Succé på sommaren’ och han fick ytterligare en hit. Det blev ett succéfullt samarbete med Rosit, och orkestern var liksom Sam överlyckliga över sommarturnen och skivhiten.

 

Sam hade fått ytterligare en hel del pengar efter succén med Rosit, och kunde betala villalånet. Då hade Sam otur och bröt benet, och fick lägga in sig på sjukhuset och gå gipsad i hemmet tre månader. Orkestern Rosit var dock tålmodiga och väntade på honom, och under tiden spelade de med en skoldeltagare från grundskolan som också kunde sjunga ganska bra. Sam hade dock tröttnat på att sjunga, och ville göra något mera spännande. Då tog han samarbete med en brottarklubb, och började träna rejält för att kunna göra succé. Samtidigt hade pengarna tagit slut, eftersom han hade åkt på dyrbara resor och roat sig extravagant. Han måste därför börja arbeta med något ovanligt om han skulle kunna få bra betalt, annars måste han börja utbilda sig för att kunna få ett välavlönat arbete. Sam hade alltså varit ovanligt slösaktig med sina intäkter från skivförsäljningen och orkestersamarbetet. Då hade han tur och vann sexhundratusen kronor på tips, och var därmed stadd vid kassa igen. Det var alltså dags att börja handla igen, eftersom han aldrig kunde spara på sina intäkter.

 

Efter ytterligare ett år var Sam återigen pank. Dock fick han då en extra inkomst från USA, för skivorna han hade spelat in. De hade tryckts till de svenskspråkiga grupperna i Minnesota, och inbringade hela tre miljoner kronor. Den här gången sparade han pengarna, och använde bara tolvtusen kronor i månaden till mat och drift av huset. Han fortsatte också med träningen i brottarklubben, och erövrade ett klubbmästerskap och bestämde sig sedan för att ställa upp i DM. Han fick en hel del motståndare i klubben, och förlorade till slut ett par matcher och blev irriterad. Till slut bestämde han sig för att köpa en apa och ställa ut i villan, och inrätta ett rum för ändamålet. Pengarna räckte ju också till, och apan blev populär bland ortens ungdomar. Då kom en dataförbrytare in till hans internet, och lyckades stjäla trehundratusen kronor från hans bankkonto. Han blev så ledsen att han glömde att ställa ut apan under tre månader. och lämnade istället in den till ortens djurpark som hette ‘Barvo’. Barvo hade också sedan tidigare en tiger och en elefant för utställning. Sedan tog Sam tillbaka apan, och bestämde sig också för att skänka tvåhundartusen kronor till flyktingmottagningen för frikyrkan. Sam bestämde sig också för att tjugosex år gammal istället för brottning börja spela tennis, och satsade hårt på sportgrenen. Han hade redan som sextonåring spelat tennis, och var faktiskt DM-mästare för juniorer. Det blev en rejäl satsning på tennisen, och han gick till klubbmästerskapsfinal för året. Han lyckades vinna den, och blev lycklig att han i alla fall hade lyckats med det. Sedan tog han en rejäl semester från bestyren, och bestämde sig för att hälsa på svenskbygderna i Minnesota i USA, och tog ledigt i tre månader.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0