khk - en stad - ett lag

Nr 4/2017
text JOSEPH KÖNIG

 

Den 19 september så släpps pucken i NKT arena Karlskrona. Och för motståndet så är det Skellefteå AIK. Det kommer bli en otroligt kul säsong att följa, kommer vara mycket nervöst men jag har en skön känsla. Den föregångna säsongen var extremt rolig att sjunga fram KHK mot seger. Men vi fick många uddamålsförluster som vi måste bättra denna säsong. Jag tror och hoppas att vi kan kvala in till ett slutspel.
 

Historia: Karlskrona HK bildades 2001 efter att den förra klubben Karlskrona IK (KIK) gått i konkurs samma år. Karls-krona HK har under den korta livstiden skapat sina sportsliga framgångar genom att värva duktiga hockeyspelare från omkringliggande hockeyklubbar. Den första säsongen blev av 2001/2002 samma år som klubben bildades. Klubben slutade på en femte plats i division 3 södra. Det krävdes ytterligare fyra säsonger till i division 3 innan KHK kvalificerade sig för spel i division 2. Efter en fenomenal första säsong i division 2 vann KHK sin serie med bara en enda förlorad grundseriematch, detta säsongen 2006/2007.

 

Säsongen 2007/2008 lyckades klubben ta sig till division 1 efter enbart två säsongers spel i division 2. Detta utan att förlora en enda match i playoff eller i kvalserien. Säsongen 2008/2009 lyckades med gå “bakvägen” till playoff 2 efter att man slagit ut Mjölby med 2-0 i matcher, sedan mötte man Skåre BK, farmarlag till Färjestad BK, som slog ut Karlskrona HK i två raka matcher. Säsongen 2010/2011 lyckades Karlskrona först ta sig till Allettan för första gången i klubbens historia och sedan gå igenom alla playoffstegen och vidare till Kvalserien till Allsvenskan där man var 1 poäng från att ta steget upp i Allsvenskan. Det var även nära att laget fick spela i Allsvenskan då Borås HC visade ett negativt resultat på över 1 miljon för säsongen 10/11, men Borås fick efter en tid besked att de fått elitlicensen godkänd av allsvenska nämnden och fick spela kvar i allsvenskan säsongen 11/12Säsongen 11/12 lyckades Karlskrona att ta sig upp till hockeyallsvenskan, genom att bland annat slå ut Vita Hästen i playoff och vinna kvalserien till Hockeyallsvenskan på ett mycket övertygande sätt före de då allsvenska lagen Sundsvall och Borås Säsongen 14/15 avslutades med att Karlskrona HK tagit sig in i SHL med enbart 14 år efter klubben hade bildats, vilket är ett otroligt bra resultat som många andra klubbar inte ens har varit i närheten av.

 

Den 16 september 2015 släpptes pucken för första SHL-matchen i klubbens historia. Färjestad BK stod för motståndet i den historiskt sätt första SHL-matchen i Blekinge någonsin, Färjestad vann även matchen med 1-3. Efter en tuff debutsäsong i högsta ligan höll sig klubben kvar via kval mot AIK i bäst av sju matcher och spelar även i SHL 2016/2017 och 2017/2018.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0