Jessica Andersson

nr 1 2018
text Elin Pernelid
 
 
 

Melodifestivalen 2018 är igång och en som har blivit en riktig veteran inom det här sammanhanget är Jessica Andersson. Första gången vi fick höra namnet var i reallity serien Fame Factory där hon slog igenom 2002.
Tillsammans med vinnaren för Fame Factory, Magnus Bäcklund startade de gruppen Fame. De ställde upp i melodifestivalen 2003 med låten ”Give me your love” och vann hela den svenska tävlingen. De fick åka till Riga och där kom de på 5:e plats i Eurovision Song Contest.

 

Året därpå tävlade de igen med bidraget ”Vindarna vänder oss” där de i den svenska finalen hamnade på 6:e plats. 2006 började hon med sin solokarriär och framförde låten ”Kalla Nätter” i melodifestivalen, vilket inte räckte till en finalplats. Året därpå deltog hon med låten ”Kom” och hamnade i andra chansen där Sanna Nielsen slog ut henne. 2010 var hon med bidraget ”I did it for love” och gick från andra chansen vidare till finalen där hon slutade på en 8:e plats. 2015 bidrog hon med ”Can´t hurt me now” och fick en 11:e placering.

I år, 2018, kommer hon medverka i melodifestivalen för 7:e året och 5:e gången som soloartist. Låten som hon ska framföra heter ”Party Voice”

 

Jessica Andersson har även varit med den succé fulla turnén Diggiloo nästan alla år sedan 2003. Förra året berättade hon att hon nu skulle sluta var med på Diggiloo. Hon har haft samarbete med b.la Magnus Carlsson där de tillsammans släppte en EP som hette ”Once upon a Christmas Night”.
Jessica föddes i Spånga, Stockholm 1973.

 

Jessica hade en komplicerad uppväxt med missbrukande föräldrar. I sin självbiografi ”När kalla nätter plågar mig” beskriver hon hur det var att ha en ostabil hemmamiljö och att behöva flytta till fosterfamilj. Hon skriver om den stora drömmen hon hade som liten att en dag bli sångerska och få delta i melodifestivalen. Den drömmen uppfylldes ju verkligen. Hon har haft ett stort samarbete med organisationen Friends som arbetar för att motverka mobbning. Jessica var själv mobbad i skolan när hon var liten. Efter att Jessica varit med i melodifestivalen 2003 blev hon utnämnd till Sveriges sexigaste kvinna och arbetade lite som fotomodell i tidningen Café.
Hon var gift med Richard Andersson mellan åren 1994 – 1996 och fick 1998 en son med Niklas Andersson, Lias som idag spelar hockey.

 

När Jessica var med i Fame Factory 2002 var hon gravid med sin ex sambo Jonas Erixon och födde i november det året en liten son som fick namnet Liam. Idag är han stilig ung man på 15 år. Idag är hon förlovad med den 10 år yngre Johan Malm, vem vet kanske det ringer bröllops klockor under 2018? Trots att hennes snart 45 åriga ålder kan vara ett problem hoppas hon att ska få en liten bebis till. Jag hoppas verkligen att hon och Johan får en bebis, kanske en liten syster åt Lias och Liam?


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0