Förvandlingen del 1

Nr 6/2023
text FREDRIK SAMUELSSON
 

Pierre Segerroth är en 50 årig man som trivs med sitt liv. Han jobbar på parkförvaltningen och hjälper till med att rensa skräp och gamla växter i Hoglands park och andra allmänna ställen i Karlskrona. Klockan är 16 och Pierre har slutat för dagen. Det är sommar och fortfarande mycket varmt ute. Pierre är sugen på att äta en pizza och han vet var det finns väldigt goda pizzor.
 Pierre går till Kebab house och beställer en Texas pizza. Den innehåller bland annat köttfärs och gräddfil och påminner lite om tacos. Pierre väljer att dricka en Coca Cola Zero och går ut och sätter sig på uteserveringen eftersom det är mindre varmt och skönare luft där. Det är fullt med folk på uteserveringen. Pierre öppnar läsken men sätter en servett ovanför öppningen så att inga getingar kan hamna i läsken.
 Pierre gillar sommaren men han hatar getingarna. En bekant till Pierre råkade svälja en geting och blev stucken i halsen och dog. Efter den händelsen så är Pierre noga med att se till så att inga getingar hamnar i dryckerna som han dricker.
 Pierre får sin pizza serverad efter knappt 15 minuter och han börjar äta med god aptit. Pierre har ätit halva pizzan då han hör ett lustigt ljud. Det är svårt att säga var ljudet kommer i från men det låter som mycket kraftiga vingslag. Både Pierre och flera andra tittar sig omkring för att se vad det är som låter men de ser inget ovanligt.

 

Ljudet ökar och några människor blir lite oroliga. Pierre är dock inte orolig. Andra människor som går på Borgmästaregatan hör också ljudet och några pekar upp mot himlen men Pierre kan ännu inte se vad de pekar på. Ljudet blir ännu högre och till slut så kan Pierre se något väldigt stort djur landa på Borgmästaregatan. Djuret ser ut att vara fjälligt och har enorma lilafärgade vingar.
 Djuret går mot Kebab house efter att det har landat och Pierre kan se mera detaljer. Djuret har bland annat en blå böljande man som sträcker sig från dess huvud och ner till svanstippen. Vingarnas insida är blåaktig och ser nästan ut som himlavalvet. Djuret luktar på ett speciellt sätt och det är en doft som Pierre aldrig har känt förut.
 Pierre misstänker att djuret är en drake eftersom den ser ut som en typisk sådan. Pierre har läst många sci-fi böcker om drakar och han tycker dem är häftiga. Att se den här draken på ett så nära håll känns lite nervpirrande men Pierre är inte rädd. Djuret sprutar eld på marken och Pierre inser att det faktiskt måste vara en drake. Människorna på serveringen skriker högt av rädsla då ser när draken sprutar eld.

 

Draken går in på serveringen och många människor lämnar sina bord och går mot yttersidorna av serveringen. Människorna kan inte ta sig ut från serveringen utan att passera draken eftersom det är ett stort staket runt om hela serveringen.
 Draken närmar sig Pierre och deras blickar möts. Draken har inte en aggressiv blick utan verkar mera nyfiken på Pierre och människorna. Pierre sitter och funderar på om han borde resa sig och försöka fly från draken men väljer att sitta kvar. Det är lite trångt där han sitter och ingången till pizzerian är en bit i från.
 Snart står draken precis vid Pierres bord och tittar på honom. Den är kanske hungrig men Pierre känner att det är olämpligt att ge draken mat. Plötsligt så blir draken snabb och rycker tag i Pierres ena arm och tar in den i sina käftar. Pierre inser att det är för sent för att fly och hoppas att draken inte ska döda honom.
 Draken biter i armen och skinnet går sönder och börjar blöda. Samtidigt så gör draken något konstigt ljud i halsen och det kommer ett vitt skum som rinner längs drakens avlånga tunga. Draken börjar röra på tungan och gnider in det vita skummet i såret på armen. Det svider väldigt mycket i såret och Pierre försöker dra undan sin arm men draken morrar dovt mot honom.

 

Skummet försvinner in i Pierres arm och till slut är det helt borta. Draken släpper Pierres arm och han drar den direkt till sig. Att bli biten av draken var en väldigt jobbig upplevelse för honom. Såren på armen börjar att dra i hop sig och försvinna och Pierre tittar på dem med stora ögon. Vad gjorde draken egentligen?
 Draken tittar på de andra gästerna på uteserveringen men bestämmer sig för att de inte är intressanta. Den sprutar eld på marken och lyckas antända några kråkor som letar efter mat. Kråkorna börjar brinna och flaxar febrilt för att lågorna ska slockna. Det börjar lukta brända fjädrar och en snäll gäst häller läsk över de brinnande fjädrarna.
 Draken går ut från uteserveringen och lyfter och flyger i väg mot Amiralitetsparken. Pierre och gästerna sitter chockade kvar och vet inte vad de ska tro om det som just hände. Det gör inte längre ont i Pierres arm och det syns inga skador på den heller.

 

Pierre fortsätter att äta sin pizza och när han är mätt så går han hemåt mot Prinsgatan. Han börjar bli väldigt trött och släpar nästan fötterna i marken den sista biten. När Pierre kommer upp i sin lägenhet så klär han av sig och duschar. Vattnets strilande är sövande och några gånger somnar han nästan i duschen.
 När Pierre torkat sig klär han på sig mysbyxor och en skön tröja. Pierre sätter på sin dator. Pierre ska maila någon kompis om några viktiga saker men när han sitter vid datorn så känner han att han är för trött och inte orkar tänka riktigt.
 Pierre ger upp och går och lägger sig. Det tar inte lång stund förrän Pierre somnar. Han drömmer om draken som bet honom och han kvider i sömnen. Pierre vaknar flera timmar senare och känner sig mycket febrig. Han går upp och tar två alvedon och lägger sig igen.
 När Pierre vaknar nästa dag av sitt mobillarm så känner han direkt att han inte orkar jobba i dag. Pierre känner sig febrig och eländig och sjukskriver sig. Han ligger i sin säng större delen av dagen men framåt kvällen så blir han väldigt hungrig och går upp.
 Pierre funderar på vad han vill äta och kommer fram till att han vill ha en kebab pizza. Pierre känner sig fortfarande febrig men inte lika mycket som innan och han känner att han klarar av att gå till Kebab house och beställa en pizza men han tänker inte äta den där utan tar hem den.

 

Pierre går ner till Kebab house och beställer en kebab pizza som han tar med sig hem. Han som står i kassan såg när Pierre blev attackerad av draken föregående dag och undrar hur han mår. Pierre säger att han känner sig lite febrig men är annars okej. När Pierre betalat och fått sin pizza så går han hem igen och äter girigt upp hela pizzan. Pierre trodde inte att han var så hungrig men det är han. Pierre sitter och funderar och går bort till datorn och mailar det han skulle ha mailat föregående dag.
 Pierre sätter igång sin TV och slötittar på något matlagningsprogram och på Idol auditions. Några av deltagarna i Idol är riktigt dåliga och Pierre kan inte låta bli att skratta åt några av dem för de är så dåliga. Idol Anna har gjort ny comeback och hon sjunger lika dåligt som hon gjorde 2006 men den här gången tar hon till sig kritiken.

 

Anders Bagge är som vanligt rolig i sina kommentarer och några som sjunger riktigt dåligt har med sig ett äpple som de biter i efter att ha fått kritik. De vet att Anders Bagge hatar äpplen. Idol Anna äter dock inget äpple.
 Klockan blir 22 och Pierre stänger av sin TV och tar på sig en pyjamas. Han sitter en stund i köket och försöker lösa ett korsord men han har svårt att koncentrera sig och ger upp efter en stund. Pierre går och lägger sig. Under natten får Pierre ännu högre feber och får frossa. Hela han skakar av frossa och han funderar på om det inte vore bra att ringa 112 men han ringer aldrig utan fortsätter svettas och skaka.
 Fram emot 04-tiden på morgonen går äntligen febern ner och Pierre sover djupt. Under tiden medan han sover så händer det massor av saker i hans kropp. Hela hans DNA omskrivs men hans fingeravtryck är samma som när han föddes. Massor av helt nya gener börjar föröka sig och aktiveras. Generna påverkar bland annat utseendet, tillväxten och andra saker.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0