Henrik Ståhl

Nr 6/2023
text PETRA SVENSSON
 

Henrik Ståhl föddes 31 juli 1975 i Sverige. Han är uppvuxen i Dalarna med fem syskon. Han bor i Stockholm med fru Nina Hjelmakvist och dotter.
 Henrik har gått Teaterhögskolan vid Göteborgs universitet. Henrik är röstskådespelare, skådespelare, författare, regissör och berättare. Känd från filmer som Lorax, Arthur och julklappsrushen och Tingeling och den förlorade skatten samt serier som Kate & Mim-Mim, Supersnällasilversara och Stålhenrik och Nattens hjältar och även program som Det stora experimentet. Han har varit programledare för Bolibompa och Sommarlovsprogrammet Salve. Hans debutbok heter Livskartan.
 Henrik Ståhl driver sedan 2012 egna produktionsplattformen Kirinaja där han bland annat producerar podcasterna Fides Podcast och Somna med Henrik samt skapar skruvat humoristiskt innehåll på Instagram. Henrik Ståkl har en poddcast som heter Somna med Henrik. En podd som ska få människor att sova.
 Han har även turnerat i hela Sverige med egenskrivna enmansföreställningen Henrik en tönt, som handlar om mobbing. Henrik berättar om sin mobbig.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0